Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

12:22 21/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Καβάλα: Νέες απολύσεις στην ΒΦΛ
Στην απόλυση άλλων 12 εργαζομένων προχώρησε χθες αιφνιδιαστικά η Διοίκηση της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Εργασίας ζητά από την εταιρεία να ανακαλέσει τις απολύσεις που ήδη προηγήθηκαν.
Οι εργαζόμενοι προτίθενται να απαντήσουν με νέες κινητοποιήσεις τις οποίες θα ανακοινώσουν εντός της ημέρας.
Χθες κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος εξέφρασε την αντίθεση

του στην τακτική των απολύσεων εργαζομένων στο εργοστάσιο λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης. Μάλιστα όπως τόνισε χαρακτηριστικά «η τακτική αυτή δεν οδηγεί πουθενά, οδηγεί σε ένα εργοστάσιο που δεν λειτουργεί και αυτό είναι ανησυχητικό».

Καβάλα: Στην αστυνομία οι 8 Τούρκοι κρατούμενοι
Στην Καβάλα μεταφέρθηκαν, όπως επιβεβαιώνει η Ελληνική Αστυνομία, οι 8 Τούρκοι, 7 στρατιωτικοί και 1 πολίτης, που προσγειώθηκαν το Σάββατο στο Αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης με στρατιωτικό ελικόπτερο ζητώντας πολιτικό άσυλο και οι οποίοι, πέρα από την κατηγορία της παράνομης εισόδου στην χώρα, κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στο πραξικόπημα εναντίον του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής.
Οι 8 Τούρκοι αναμένεται να μεταφερθούν σήμερα στην Αλεξανδρούπολη, καθώς η δίκη τους έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι.

Καβάλα: Σημαντικό το έργο του φυσικού αερίου
Καινοτόμο σε πολλά επίπεδα, όπως τεχνολογικά και αυτοδιοικητικά, είναι το θέμα της διέλευσης φυσικού αερίου από έξι πόλεις της περιφέρειας Α.

Keywords
Τυχαία Θέματα