Ερχονται αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών

11:30 21/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

H παραίτηση του Μιχάλη Σάλλα από την προεδρία της Τράπεζας Πειραιώς σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και την απαρχή μιας νέας που θα συνοδευθεί από εκτεταμένες αλλαγές στα Διοικητικά Συμβούλια των τραπεζών και κορυφαίες διευθυντικές θέσεις με το αποτύπωμα του Ευρωπαϊκού Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) σύμφωνα με αναλυτές και τραπεζίτες.

Την παραίτηση του κ.Σάλλα που είχε τα ηνία

της Τράπεζας Πειραιώς επί δεκαετίες αναμένεται να ακολουθήσει η αποχώρηση της Λούκας Κατσέλη από την προεδρία της Εθνικής Τράπεζας μετά την άρνηση του SSM να αλλάξει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για πρόσωπα που έχουν διατελέσει υπουργοί κ.τ.λ. τα προηγούμενα χρόνια.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται σε αναζήτηση διευθύνοντα συμβούλου από τον Ιανουάριο όταν παραιτήθηκε ο Ανθιμος Θωμόπουλος. Πριν λίγο καιρό, ο SSM μπλόκαρε την τελευταία στιγμή την επιλογή του Χρήστου Παπαδόπουλου, πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της βρετανικής τράπεζας Standard Chartered, για την θέση του διευθύνοντα.

Υπενθυμίζεται ότι ο SSM έχει αναλάβει την εποπτεία των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών από τον Νοέμβριο του 2014.

Κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει αν θα υπάρξουν αλλαγές στις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντα συμβούλου στην Alpha Bank και στη Eurobank.

Keywords
Τυχαία Θέματα