Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:00 23/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα ελήφθησαν το πρωί στο λιμάνι της Καβάλας κατά τη άφιξη δύο πλοίων, προερχόμενων από τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου, με 2.000 περίπου επιβάτες.

** Στο μεταξύ νεκρός ανασύρθηκε ένας ημεδαπός άντρας ηλικίας 65 ετών, αργά το απόγευμα της Τετάρτης, περίπου 2 μίλια ανοιχτά του λιμανιού της Νέας Περάμου Καβάλας. Ο άτυχος άντρας είχε πάει μαζί με ένα φιλικό ζευγάρι για ψάρεμα με μια μικρή βάρκα στον

ευρύτερο θαλάσσιο χώρο του Κόλπου των Ελευθερών, όμως για άγνωστους λόγους έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στη θάλασσα. Στο Νοσοκομείο της Καβάλας όπου διακομίσθηκε διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

** Ικανοποιητικά κινείται η αγορά της Καβάλας την τελευταία εβδομάδα λόγω και της έλευσης Τούρκων τουριστών εξαιτίας της γιορτής του Ραμαζανίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, Βασίλη Λεμονίδη, η «επιστροφή των Τούρκων τουριστών είναι αισθητή στην αγορά της Καβάλας».

** Σε κακή και επικίνδυνη κατάσταση βρίσκονται τα στέγαστρα των στάσεων του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας την αρμοδιότητα των οποίων έχει ο Δήμος Καβάλας. Ο πρόεδρος του φορέα, Γιάννης Χαλεπιάδης ανέφερε ότι ο Δήμος Καβάλας αποφασίζει για το που θα εγκατασταθούν οι στάσεις και δεν είναι αρμοδιότητα του ΚΤΕΛ το ζήτημα αυτό.

** Ο νομός Δράμας συμπεριλαμβάνεται στις περιοχές με τις περισσότερες τροχονομικές παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, το αντικανονικό προσπέρασμα και τη στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου.
Κατά το στοχευμένο πρόγραμμα «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια, διαπιστώθηκαν 58 παραβάσεις στο νομό Δράμας.

** Η Ένωση Κυριών Δράμας ανακοινώνει πως φέτος για τέταρτη συνεχή χρονιά θα υλοποιήσει την δράση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Έως και την Παρασκευή 31 Αυγούστου τα γραφεία της Ένωσης Κυριών Δράμας κατά τις ώρες 09:00-12:00 θα δέχονται νέες αιτήσεις παιδιών.

** Το μουσικό σχήμα Kontrabando θα εμφανιστεί σήμερα Πέμπτη στην Καβάλα στις 9 το βράδυ στο χώρο του Ιμαρέτ, στο πλαίσιο του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων. Το σχήμα θα παρουσιάσει παλαιότερες αλλά και νέες συνθέσεις από το άλμπουμ του που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2019.

** Η παρουσίαση του βιβλίου του Κοσμά Χαρπαντίδη «Κάπα Ποιητού» θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων αύριο Παρασκευή 24 Αυγούστου στις 9.00 το βράδυ στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας, στον Φάρο με ελεύθερη είσοδο. Για το βιβλίο και το έργο θα μιλήσουν η σκηνοθέτης Κατερίνα Συμεωνίδου και ο συγγραφέας Κοσμάς Χαρπαντίδης, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Ναταλία-Άννα Βασιλέκα, Δημήτρης Κοντός και Παύλος Σταυρόπουλος.

** Το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας διοργανώνει μουσική βραδιά στο Φάρο με Φεγγάρι με την Ελένη Γαλανοπούλου, την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018 και ώρα έναρξης 21.00. Την Ελένη Γαλανοπούλου συνοδεύουν ο Glen Capra στο πιάνο και ο Κώστας Κατιώνης στην κιθάρα. Μία μουσική βραδιά για να απολαύουμε και να θαυμάσουμε την μαγευτική Αυγουστιάτικη Πανσέληνο. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

** Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεχροκάμπου ανεβάζει τη Μουσικόχορευτική Παράσταση «Ισκούρια» την Κυριακή 26 Αυγούστου από τις 4 το απόγευμα στην πλατεία του χωριού. Θα αποδοθούν και θα αναβιώσουν οι χοροί της ευρύτερης περιοχής του Πόντου στην παραδοσιακή τους μορφή. Στην παράσταση θα λάβουν μέρος χορευτικά και εκπρόσωποι χοροδιδάσκαλοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με πλειάδα γνωστών μουσικών και ερμηνευτών. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

** Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι Βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα 5 με 6. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς κελσίου.
Αίθριος θα είναι και αύριο ο καιρός στην περιοχή.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα