Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:09 7/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Να μην καίνε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά τους θερινούς μήνες, να μην ανάβουν υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα, να αποφεύγουν εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά, να μην πετούν αναμμένα τσιγάρα, να μην αφήνουν τα σκουπίδια στο δάσος διότι υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης και να ενημερώνουν άμεσα την Πυροσβεστική υπηρεσία για κάθε ύποπτη περίπτωση φωτιάς συνιστά τους πολίτες η Αντιπεριφέρεια Καβάλας. Οι συμβουλές επαναδημοσιοποιούνται με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά δασικής πυρκαγιάς στο νομό Καβάλας, τα οποία οφείλονται

σε ανθρώπινη δραστηριότητα.

** Μια φορά την εβδομάδα θα βρίσκεται στην Καβάλα, στο Ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου, ο γιατρός Ογκολόγος Δημήτρης Κασαράκης, όπως συμφωνήθηκε στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης που είχε χθες ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας με τον διοικητή της 4ης Υγειονομικής περιφέρειας.

** Με πλήρη διαφάνεια έγινε ο διαγωνισμός της ΔΕΥΑΚ για την ανάθεση επιδιόρθωσης των βλαβών του δικτύου ύδρευσης από ιδιώτη εργολάβο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης, Χαράλαμπος Κουφατζής. Προσθέτει επίσης, ότι οι τελευταίες χρήσεις της επιχείρησης είναι κερδοφόρες και τα ταμειακά υπόλοιπα της επαρκέστατα, δεν υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας της επιχείρησης και τέλος το τεχνικό πρόγραμμα εκτελείται σε μεγάλο βαθμό.

** Εξαιτίας βλάβης σε αγωγό νερού, σε δύσβατη περιοχή που υδροδοτεί τους οικισμούς Αβραμηλιάς και Διαλεκτού, έχει διακοπεί προσωρινά η υδροδότηση από το μεσημέρι της Δευτέρας. Η ΔΕΥΑ Νέστου μέχρι να ολοκληρώσει την αποκατάσταση του κατεστραμμένου τμήματος τροφοδοτεί με νερό τους οικισμούς με υδροφόρες του Δήμου. Έως ότου επισκευαστεί η βλάβη, πρέπει να γίνεται περιορισμένη χρήση νερού από τους πολίτες, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

** Εκπτώσεις που κυμαίνονται από 15% έως 90% προσφέρει στους καταναλωτές της η ΔΕΥΑ Καβάλας, σε ότι αφορά τα κοινωνικά οικιακά τιμολόγια και με ανακοίνωση της, καλεί όλους όσους έχουν τις προϋποθέσεις να ενταχθούν σ’ αυτά, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

** Παρέμβαση στην μικρής έκτασης ακτή, ανατολικά του ξενοδοχείου Λούσυ, που για κάποιους είναι γνωστή ως η παραλία Μάγου πραγματοποίησε χθες το πρωί η υπηρεσία Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας. Με την ανάπτυξη αυτοφυών φυτών τα προηγούμενα χρόνια, είχε περιοριστεί το πλάτος της ακτής κατά 4-5 μέτρα, είχε περιοριστεί η δυνατότητα πρόσβασης και τα χόρτα εγκυμονούσαν σοβαρούς κινδύνους για τους λουόμενους.

** Συναυλία με τους Γιώργο Νταλάρα και Λαυρέντη Μαχαιρίτσα θα πραγματοποιηθεί στα Κάστρα της Νέας Περάμου σήμερα Τρίτη 7 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ με τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφικής τους δουλειάς των τελευταίων δεκαετιών.

** Το «Βάρδα Μπένε» είναι μία παραγωγή του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων που θα παρουσιαστεί στο Καρνάγιο Καβάλας, την Τετάρτη 8 και την Πέμπτη 9 Αυγούστου. Δραματουργική επεξεργασία / Κείμενο παράστασης / Σκηνοθεσία: Εύα Οικονόμου – Βαμβακά. Παίζουν: Κυριακή Μακέδου, Εύα Οικονόμου-Βαμβακά, Παύλος Σταυρόπουλος, Κατερίνα Συμεωνίδου. Στην παράσταση ακούγεται η φωνή του Θοδωρή Γκόνη. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 10 € το κανονικό και το μειωμένο 5 €.

** Με τη συμμετοχή κορυφαίων σκακιστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό πραγματοποιείται στην Καβάλα το 27ο διεθνές τουρνουά του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας. Οι αγώνες διεξάγονται στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

** Γενικά αίθριος είναι ο καιρός σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι και αύριο ο καιρός στην περιοχή.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα