Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:25 24/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Έκκληση του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου νομού Καβάλας να μην εφαρμοστεί η αιφνίδια απόφαση του διοικητή της 4ης ΥΠΕ, Στράτου Πλωμαρίτη για μετακίνηση του μοναδικού μόνιμου ογκολόγου από το Νοσοκομείο της Καβάλας στη Θεσσαλονίκη, την 1η Αυγούστου. «Είναι εγκληματικό να αφεθούν εκατοντάδες Ογκολογικοί ασθενείς δίχως τον γιατρό τους» αναφέρει σε ανακοίνωσή του. «Αιφνιδιαστική» χαρακτηρίζει την απόφαση η διοίκηση του Νοσοκομείου η οποία καταβάλλει προσπάθειες να ανασταλεί

η απόφαση έως ότου υπάρξει λύση αντικατάστασης του ογκολόγου.

** Για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του εμπορικού λιμανιού της Καβάλας επισκέπτονται σήμερα στις 12 το μεσημέρι τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ. Θα συναντηθούν τον πρόεδρο Χρήστο Ηλιάδη και υπηρεσιακούς παράγοντες ενώ θα επισκεφθούν το νέο λιμάνι «Φίλιππος Β’». Επόμενος σταθμός της περιοδείας του κλιμακίου του ΤΑΙΠΕΔ θα είναι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

** Επίσκεψη ενημέρωσης στις πληγείσες από την πρόσφατη θεομηνία περιοχές του Δήμου Νέστου, θα πραγματοποιήσει σήμερα Τρίτη 24 Ιουλίου ο Αντιπρόεδρος του κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και πρώην υφυπουργός, Παναγιώτης Σγουρίδης.

** Με υψηλόβαθμα στελέχη του Διαδριατικού Αγωγού (Trans Adriatic Pipeline), θα συναντηθεί η Δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, στο γραφείο της την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018. Η συζήτηση θα αφορά την αλλαγή όδευσης του αγωγού στα Τενάγη των Φιλίππων και τις τελευταίες εξελίξεις, με τη δικαστική δίωξη οκτώ πολιτών, μεταξύ των οποίων τεσσάρων αιρετών.

** Υπογράφεται στη Θάσο η σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων τύπου LED με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας στον δημοτικό φωτισμό. Η υπογραφή της σύμβαση μεταξύ του δήμου Θάσου και της αναδόχου εταιρίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα (Τρίτη) στις 12 το μεσημέρι στο δημαρχείο.

** Στο Περιφερειακό Πρόγραμμα ΑΜΘ εντάσσεται το έργο της βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στην εθνική οδό Δράμας – Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ. Το έργο αφορά στο τμήμα από τη διασταύρωση της Βιομηχανικής Περιοχής Δράμας μέχρι τη διασταύρωση προς Βώλακα, συνολικού μήκους 20,47 χιλιομέτρων. Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν θα έχουν στόχο τη βελτίωση του οδοστρώματος, την αντικατάσταση των παλαιών στηθαίων με καινούρια, την επαναδιαγράμμιση και την τοποθέτηση νέων πινακίδων σήμανσης.

** Προγραμματική σύμβαση, με σκοπό να ετοιμαστεί ένας πλήρης φάκελος υποψηφιότητας για ένταξη του παραποτάμιου δάσους του Νέστου στο παγκόσμιο πρόγραμμα «Άνθρωπος και βιόσφαιρα» της Unesco, υπέγραψαν η Έδρα Unesco-Connect του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ο φορέας διαχείρισης του πάρκου Α.Μ.- Θ. και η Περιφέρεια Α.Μ.- Θ. Το πρόγραμμα «Άνθρωπος και βιόσφαιρα» έχει στόχο να εντάξει αρμονικά την ανθρώπινη δραστηριότητα στο φυσικό περιβάλλον. Στο πρόγραμμα μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί από την Ελλάδα το όρος Όλυμπος και το φαράγγι Σαμαριάς στην Κρήτη.

** Η παράσταση «Αγαμέμνων» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις παρουσιάζεται αύριο Τετάρτη 25 Ιουλίου στις 9.30 στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στο πλαίσιο του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων. Στον διπλό ρόλο του Αγαμέμνονα και του Αίγισθου ο Γιάννης Στάνκογλου. Κλυταιμήστρα η Μαρία Πρωτόπαππα. Μαζί τους ο Θοδωρής Κατσαφάδος, ο Αργύρης Πανταζάρας, η Ιώβη Φραγκάτου και 12μελής χορός. Το έργο ανεβαίνει σε νέα μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και πρωτότυπη μουσική του Χάρη Πεγιάζη.

** Την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Ημερολόγια Καταστρώματος» του Χρήστου Σπυρόπουλου διοργανώνει αύριο Τετάρτη 25 Ιουλίου στις 8 το απόγευμα στο cafe Παλιό Ρολόι ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας. Για την ποιητική συλλογή θα μιλήσει ο πεζογράφος και ποιητής Πάνος Ιωαννίδης.

** Ο Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Περάμου αναβάλλει τη σημερινή ποντιακή βραδιά, λόγω της εθνικής τραγωδίας.

** Η παράσταση χορού Buenos Tangos – Romper El Piso, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 24 Ιουλίου στο Φρούριο Καβάλας, ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ, λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων. Οι κάτοχοι εισιτηρίων μπορούν να πάρουν πίσω τα χρήματά τους από το Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας (Πρώην ΕΟΤ) στην Κεντρική Πλατεία.

** Ο Α.Ο.Καβάλα ανακοινώνει τις τιμές των καρτών οικονομικής ενίσχυσης (διαρκείας) για την αγωνιστική περίοδο 2018-19, τα οποία και θα ισχύουν μόνο για τους αγώνες πρωταθλήματος ενώ δεν θα εκδοθούν ειδικής κατηγορίας. Η διάθεση τους ξεκινά από σήμερα ενώ οι τιμές για τα απλά εισιτήρια των αγώνων πρωταθλήματος θα είναι 10€ (άντρες) και 5€ (γυναίκες) .

** Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες προβλέπονται για αύριο.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα