Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:23 20/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Στην σύγκληση σύσκεψης με την παρουσία και των βουλευτών προσανατολίζεται ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Μαρκόπουλος, μετά τις επισκέψεις του στις πληγείσες από τις πλημμύρες, το χαλάζι και το μπουρίνι αγροτικές περιοχές του νομού. Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Καβάλας, η κατάσταση είναι χειρότερη απ’ ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί λόγω υψηλών θερμοκρασιών. Τόσο στον κάμπο του Νέστου, όσο και στην περιοχή του δήμου Παγγαίου, οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ

δεν επαρκούν καθώς υπάρχουν καταστροφές που δεν καλύπτονται. «Σίγουρα θα χρειαστεί η χρονοβόρα διαδικασία αποζημιώσεων μέσω ΠΣΕΑ, ωστόσο αυτές πρέπει να γίνουν με τιμές ΕΛΓΑ, διαφορετικά δεν θα ανταποκρίνονται στο ελάχιστο στις πραγματικό κόστος των καταστροφών για τους αγρότες» υποστήριξε ο κ. Μαρκόπουλος.

** Για τις ζημιές στα αμπέλια στην περιοχή του δήμου Παγγαίου, από το πρόσφατο μπουρίνι και τις προηγούμενες βροχοπτώσεις, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή το Κ.Κ.Ε.. Όπως αναφέρει αυτά «έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές, “ξηλώνοντας” αρκετούς αμπελώνες στην περιοχή. Επιπλέον, έχουν δημιουργήσει τις ιδανικότερες συνθήκες για την ανάπτυξη διαφόρων μυκητολογικών ασθενειών στα αμπέλια με ανυπολόγιστες ζημιές στην αναμενόμενη σταφυλοπαραγωγή». Ρωτά τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης αν θα αποζημιωθούν δίκαια και έγκαιρα οι αγρότες για το 100% των ζημιών που υπέστησαν και για την απώλεια του εισοδήματός τους.

** «Εξαιρετικά» χαρακτηρίζονται τα νερά κολύμβησης στις ακτές της ΠΕ Καβάλας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των (18 από τα 20 δείγματα) τακτικών αναλύσεων. Τα υπόλοιπα 2 αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν σήμερα. Τις δειγματοληψίες έκανε η Δνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

** Η ασφάλεια της γέφυρας του ποταμού Νέστου στην Εθνική Οδό 14 στο Παρανέστι, καθώς και η κατασκευή μιας νέας γέφυρας στο ίδιο σημείο, αποτέλεσε το θέμα σύσκεψης στην Κομοτηνή υπό τον Περιφερειάρχη με τη συμμετοχή της δημάρχου Αλίκης Σωτηριάδου και του περιφερειακού συμβούλου Δράμας, Χρήστου Γεωργιτσόπουλου. Αποφασίστηκε να διατεθούν άμεσα 200.000 ευρώ για εργασίες υποστήλωσης σε τμήμα της γέφυρας και δόθηκε η εντολή στην τεχνική υπηρεσία της ΠΕ Δράμας να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα σήμανσης, ρύθμισης της κυκλοφορίας και ενημέρωσης των οδηγών που διέρχονται από το σημείο. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε επίσης η κατασκευή μιας νέας γέφυρας σε κοντινή απόσταση από την υπάρχουσα.

** Στα πλαίσια της δράσης του προγράμματος ΕΣΠΑ για δημιουργία «Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου – Open Malls», καλούνται από το Επιμελητήριο οι εμπορικές επιχειρήσεις του κέντρου της Καβάλας σε ενημερωτική συνάντηση την Δευτέρα στις 7:30 το απόγευμα στα γραφεία του Επιμελητηρίου.

** Την ιστορία του «Πάρκου Φιλίππων» και τον καινοτόμο τρόπο συνεργασίας της Επιστημονικής Ομάδας «Οψόμεθα» τόσο με τον κοινωνικό ιστό όσο και με τους φορείς του δημόσιου τομέα θα παρουσιάσουν εκπρόσωποι της ομάδας, στους 35 Ισπανούς φοιτητές του Πανεπιστημίου της Γρανάδας που φιλοξενούνται στη Δράμα. Η παρουσίαση θα γίνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Μουσικού Σχολείου Δράμας.

** Οι «Πέρσες» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, με τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νίκο Ψαρρά, Αντώνη Μυριαγκό, Χάρη Χαραλάμπους και 12μελή Χορό παρουσιάζεται το Σάββατο στο αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στις 9.30 το βράδυ.

** Με συναυλία του Παντελή Θαλασσινού και του Βασίλη Σκουλά συνεχίζεται σήμερα στην Καβάλα το Έθνικ Φεστιβάλ Κοσμόπολις. Πλήθος εκδηλώσεων με επίκεντρο την παραδοσιακή συνοικία της πόλης. Αύριο θα εμφανιστεί ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς. Τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί σύμφωνα με τους διοργανωτές. Με τον Αlborosie θα ολοκληρωθούν την Κυριακή οι εκδηλώσεις του Κοσμόπολις.

** Το βιβλίο του «Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου» παρουσιάζει στην Καβάλα, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νίκος Αγγελίδης σήμερα Παρασκευή στις 8.30 το βράδυ στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Η πολυετής έρευνα του Νίκου Αγγελίδη, φέρνει στο φως, άγνωστες πτυχές της ιστορίας του δικέφαλου αετού και κατ’ επέκταση του Μικρασιατικού και Ποντιακού ελληνισμού, καταγράφει 361 σωματεία σε όλο τον κόσμο που λέγονται ΑΕΚ ή φέρουν ως έμβλημα τον δικέφαλο αετό. Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο δημοσιογράφος Πέτρος Πετρόπουλος, ενώ για την ιστορία του αθλητισμού της Καβάλας και την ανάγκη δημιουργίας της ΑΕΚ από πρόσφυγες, θα μιλήσει η εκπαιδευτικός Ευαγγελία Βουζανίδου.
Την εκδήλωση διοργανώνουν μαζί η ιστορική ΑΕΚ Καβάλας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη «Βασίλης Βασιλικός».

** Από σήμερα έως την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης με Αμαξίδιο. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στα γήπεδα του τένις στο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στην Καλαμίτσα.

** Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες και τοπικές βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο με άνοδο της θερμοκρασίας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα