Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

12:39 5/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

** Συνεδριάζει την Τρίτη, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, προκειμένου να γίνει ενημέρωση για την πορεία εξέλιξης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δράμα και συγκεκριμένα τις συζητήσεις του ΤΕΙ ΑΜΘ με το Διεθνές Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (Σερρών). Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί να παραστούν και να εκφράσουν

τις θέσεις τους οι εκπρόσωποι των φορέων του νομού, ενώ θα ζητηθεί να ληφθεί απόφαση και για τις περαιτέρω ενέργειες.
Προηγήθηκε ενημέρωση του δημάρχου Δράμας από τον πρύτανη του ΤΕΙ ΑΜΘ, στην Καβάλα.

** Συνάντηση με την AEGEAN θα επιδιώξουν να έχουν εντός του επόμενου 15νθημερου, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Α.Μ.Θ. Κώστας Αντωνιάδης, η πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» Αναστασία Ιωσηφίδου και εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου, όπως αποφασίστηκε στο πλαίσιο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι σχετικά με την απαξίωση της γραμμής Καβάλας – Αθήνας εκ μέρους της αεροπορικής εταιρείας.
Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Α.Μ.Θ. κ. Αντωνιάδη, στη συνάντηση αυτή οι τοπικοί φορείς θα εκθέσουν τους λόγους για τους οποίους όχι μόνο δεν επιτρέπεται η μείωση των δρομολογίων, αλλά επιβάλλεται η αύξηση τους, ενώ θα τεθεί και το θέμα της μείωσης του κόστους μετακίνησης στη γραμμή Καβάλας – Αθήνας, που σήμερα αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για κάποιον να ταξιδέψει, όπως επίσης και το θέμα των ωρών των δρομολογίων που σήμερα είναι ακατάλληλες.

** Θετικές δείχνουν να είναι οι εξελίξεις σχετικά με το θέμα του παλιού νοσοκομείου της Καβάλας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Αναστασία Ιωσηφίδου. Στο Υπουργείο Οικονομικών υπάρχει η βούληση προχωρήσει η σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου.

** Μετά το Πάσχα θα υπάρξουν εξελίξεις σχετικά με την επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα για το Ειδικό Παιδί «Αγία Μαρίνα», σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημήτρης Εμμανουηλίδης.
Σύμφωνα με τον κ. Εμμανουηλίδη αναζητείται λύση δημιουργίας νέας δομής, ενώ υπάρχουν κάποια προβλήματα που πρέπει να τα αντιμετωπιστούν για να προχωρήσουν στην οριστική λύση του προβλήματος.

** Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα υποδοχής από τον Δήμο Καβάλας και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» επαγγελματιών τουρισμού, που υλοποιείται στο πλαίσιο της προσπάθειας καθιέρωσης της Καβάλας σε θεματικό τουριστικό προορισμό. Ήδη στην Καβάλα βρίσκονται δύο καθηγητές από το πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Μονάχου στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Ελληνογερμανική Συνέλευση για την ανάδειξη της Καβάλας σε προορισμό θρησκευτικού τουρισμού. Θα προετοιμάσουν την επίσκεψη ομάδας 20 φοιτητών του πανεπιστημίου του Μονάχου οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν εργασία για την προώθηση της περιοχής ως προορισμού θρησκευτικού τουρισμού στην γερμανική τουριστική αγορά.

** Στο μεταξύ, προετοιμάζεται η επίσκεψη του Δημάρχου Δήμου Νέφσκι Αγίας Πετρούπολης στην Καβάλα την Πρωτομαγιά. Πρόκειται για μια ανταποδοτική εθιμοτυπική επίσκεψη. Συμφωνήθηκε η ίδια η Δήμαρχος να ξεναγήσει τον φιλοξενούμενό της, μεταξύ άλλων, σε σχολεία, σε ποδοσφαιρικές ομάδες σχολείων και σε άλλες δομές πολιτισμού της Καβάλας.

** Περισσότερα από εκατό (100) δέματα με τρόφιμα θα διανεμηθούν σε ισάριθμες οικονομικά αδύνατες οικογένειες της Καβάλας για το πασχαλινό τους τραπέζι, με την φροντίδα του Κεντρικού Ταμείου Ευποιΐας της Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου έως το μεσημέρι. Οι οικογένειες, που υπέδειξαν οι Εφημέριοι των Ενοριών της Πόλεως, θα παραλάβουν δέματα πλούσια σε τρόφιμα στην είσοδο της Πνευματικής Εστίας.

** Σε δύο νέες συλλήψεις στους νομούς Καβάλας και Δράμας προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές κατά τη διάρκεια των ελέγχων για την αντιμετώπιση της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης πυροτεχνικών ειδών. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν χθες δύο γυναίκες, ηλικίας 55 και 36 ετών, καθώς εντοπίστηκαν να κατέχουν συνολικά 6000 παιδικά αθύρματα, χωρίς να έχουν εφοδιαστεί με την απαιτούμενη άδεια της αρμόδιας αρχής.

** Στο πλαίσιο της τουριστικής αναβάθμισης της συνοικίας της Παναγίας της Καβάλας, το τμήμα Πρασίνου της Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας, μαζί με την Τεχνική Υπηρεσία, σχεδίασαν και υλοποιούν την τοποθέτηση λουλουδιών στις κολώνες φωτισμού. Με τη συνεργασία που υπήρξε με τον Σύλλογο της συνοικίας «το Κάστρο», αποφασίστηκε να τοποθετηθούν οι συγκεκριμένες κρεμαστές γλάστρες, αρχικά, σε εξήντα κολώνες. Τα λουλούδια αυτά, θα κληθούν να υιοθετήσουν περίοικοι, οι οποίοι θα τα ποτίζουν σε τακτικά χρονικά διαστήματα, σε συνεργασία πάντα με το τμήμα Πρασίνου του Δήμου.

** Αίθριος είναι σήμερα ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 7 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Καλός, σε γενικές γραμμές, θα είναι ο καιρός τις ημέρες του Πάσχα, τοπικές βροχές αναμένονται αύριο το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα