Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:31 2/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

**Νέα Αντιδήμαρχος Τεχνικών του Δήμου Καβάλας ανέλαβε η κ. Ευαγγελία Δρακονάκη, η οποία αναμένεται να ενημερωθεί από τον Αντιδήμαρχο κ. Τουλκιδη πάνω σε θέματα έργων κ.λ.π. Η ίδια ανέφερε ότι η Τεχνική Υπηρεσία είναι μια από τις σημαντικότερες του Δήμου Καβάλας. Την ίδια ώρα μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό αντιμετωπίζει η Πολεοδομία Καβάλας με αποτέλεσμα να καθυστερεί σε πολύ μεγάλο βαθμό η διαδικασία έκδοσης πολεοδομικών αδειών, γεγονός που η κ. Δρακονάκη θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

**Στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου

θα συμμετάσχει στις 7 Μαρτίου η Περιφέρεια ΑΜΘ. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Αντωνιάδη έχουν ήδη προγραμματιστεί συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες ενώ παρόν θα είναι και ο αναπληρωτής υπ. Εξωτερικών Γερμανίας κ. Φούχτελ.

**Νέος πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας εξελέγη ο κ. Κώστας Ποδάρας. Από την πλευρά του δήλωσε πως πρωτίστως θα έρθουν σε επαφή με διάφορους εργασιακούς χώρους στοχεύοντας στην εξωστρέφεια του φορέα τους.

**Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας δρόμου «Παπαχρηστίδιος» στην Ελευθερούπολη που τον διοργανώνει ο Δήμος Παγγαίου μήκους 5 χιλιομέτρων, ο οποίος θα ξεκινήσει από τον χώρο διεξαγωγής της Λαϊκής Αγοράς. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Μποσμπότη είναι μία αναβίωση αγώνα στην μνήμη του μεγάλου ευεργέτη της Ελευθερούπολης Φρίξου Παπαχρηστίδη.

**Την Δευτέρα θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας αποκλειστικά για το θέμα της λειτουργίας της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας. Το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης θα ενημερώσει το Σώμα για όλα τα ερωτήματα αναφορικά με την λειτουργία της επιχείρησης που έχουν τεθεί το τελευταίο διάστημα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Παράλληλα το Σώμα θα εγκρίνει και τις διοικητικές αλλαγές σε Αντιδημάρχους και προέδρων Νομικών προσώπων που αποφάσισε η δήμαρχος κ. Τσανάκα.

**Εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε ελαιοπαραγωγούς, διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ», σε συνεργασία με το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας, στη Δράμα. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μαθήματα Ελαιοκομίας», θα διεξαχθεί στις 5, 6 και 7 Μαρτίου, στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων – προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας από τις 9:30 το πρωί ως την 1.30 μετά το μεσημέρι και είναι συνολικής διάρκειας 12 ωρών. Οι συμμετέχοντες στην εκπαίδευση, θα παρακολουθήσουν μαθήματα σχετικά με την θρέψη-λίπανση της ελιάς, τους εχθρούς και ασθένειες της ελιάς και τον τρόπο αντιμετώπισής τους, την μεταποίηση του ελαιοκάρπου, τον ποιοτικό έλεγχο του ελαιολάδου καθώς και τα συστήματα ποιότητας λαδιού και ελιάς, ενώ το πρόγραμμα συμπληρώνεται με την ενότητα κλάδεμα ελαιοδέντρων στο οποίο περιλαμβάνεται θεωρία αλλά και πρακτική άσκηση των εκπαιδευομένων στο κλάδεμα της ελιάς.

**Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία σε συνεργασία με την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Στο Κόκκινο Καβάλας 102,8 και τον Φωτογραφικό Όμιλο Καβάλας, παρουσιάζουν στην Καβάλα την έκθεση «Δρόμοι επιβίωσης» από σήμερα έως τις 14 Μαρτίου.
Η έκθεση, θα εγκαινιαστεί σήμερα από τον πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση στις 5.30 το απόγευμα στην Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας και θα διαρκέσει έως τις 14 Μαρτίου.

**Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Ακοής στις 3 Μαρτίου το Ιατρείο Ακοής Και Ιλίγγου της Ωτορινολαρυγγολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας θα διοργανώσει σήμερα δωρεάν προληπτικό έλεγχο στα παιδιά των παιδικών σταθμών του Δήμου Καβάλας από την ομάδα του ιατρείου καθώς και δωρεάν έλεγχο ακοής στο Ιατρείο Ακοής Και Ιλίγγου αύριο Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι χωρίς ραντεβού. Σημειώνεται ότι οι δράσεις πραγματοποιούνται για πρώτη φορά. Ειδικότερα ο δωρεάν έλεγχος ακοής του Σαββάτου πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας καθώς στο σχεδιασμό αυτό εντάσσονται και οι ιδιώτες Ωτορινολαρυγγολόγοι της Καβάλας που θα προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες ελέγχου ακοής κατόπιν ραντεβού στα ιατρεία τους.

**Η Τοπική Οργάνωση του ΚΚΕ Καβάλας διοργανώνει πολιτική συγκέντρωση σήμερα στις 6.30 το απόγευμα στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας με κεντρικό ομιλητή τον Κώστα Παπαδάκη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και Ευρωβουλευτή. Θα αναλυθούν οι θέσεις του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή, την Ανατολική Μεσόγειο, τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό.

**Την Δευτέρα 5 Μαρτίου στις 6.30 το απόγευμα η Ένωση Κυριών Δράμας διοργανώνει στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας μια μουσική βραδιά με παραδοσιακή μουσική με διακόσιους χορωδούς, μουσικούς και χορευτές. Στην συναυλία συμμετέχουν οι χορωδίες της Ένωσης Κυριών Δράμας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Αμισού, του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυροβάτου «Το Κάρς», της Βυζαντινής & Παραδοσιακής χορωδίας Νέας Μπάφρας Σερρών, της ενοριακής χορωδίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Δράμας «Όσιος Παίσιος»,του Πολιτιστικού Συλλόγου Νικοτσάρα και του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Αμπελακίων.

**Μεριμνώντας για την υγεία των πιο ευπαθών ομάδων και με σταθερή παρέμβαση στο πλευρό των πιο απομακρυσμένων περιοχών στην Ελλάδα, οι Γιατροί του Κόσμου με παιδίατρο, νοσηλεύτρια και διοικητικούς θα επισκεφθούν το Δήμο Νέστου και συγκεκριμένα το Δημοτικό Διαμέρισμα Χρυσοχωρίου με σκοπό τον εμβολιασμό παιδιών απόρων οικογενειών.
Η συγκεκριμένη αποστολή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Μαρτίου από τις 9 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι στην Κοινότητα Χρυσοχωρίου. Τα εμβόλια είναι δωρεά των Γιατρών του Κόσμου, του Ροταριανού Ομίλου Νεάπολης και του Ομίλου Inner Wheel.

**Το Επιμελητήριο Καβάλας, σε συνεργασία με το Διαβαλκανικό Κέντρο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, διοργανώνει ημερίδα την Παρασκευή 9 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα με θέμα «Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων».
Εισηγητές θα είναι η κ. Γεωργία Λειβαδάρου, Γενική Διευθύντρια Διαβαλκανικού Κέντρου Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, η κ. Δέσποινα Βεζακίδου, Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, και ο κ. Γιώργος Στεργιόπουλος, Διδάκτωρ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου.

**Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» για την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, εταιρία παραγωγής του BOLLYWOOD ζήτησε από την δημοτική επιχείρηση τη συνδρομή της στην αναζήτηση χορευτριών ηλικίας 18 έως 33 ετών, για να συμμετέχουν έναντι αμοιβής στα γυρίσματα ενός βιντεοκλίπ τραγουδιού, κινηματογραφικής ταινίας BOLLYWOOD. Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Καβάλας στα τέλη Μαρτίου. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν για περισσότερες πληροφορίες με την Δημοτική Σχολή Χορού – Τμήμα Bollywood της «Δημωφέλεια».

**Νεφώσεις και βροχοπτώσεις θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία με την θερμοκρασία να φτάνει στην μέγιστη τιμή της τους 8 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ.

.

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, αμθ, μνήμη, δημητρα, δραμα, βουλη, ελλαδα, καβαλα, ΚΚΕ, wheel, αθηνα, bollywood, ομαδα διας, αλλαγη ωρας, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, κοινωνικος τουρισμος, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, μνήμη, το θεμα, γιατροι του κοσμου, δημοκρατια, δωρεαν, θεμα, μουσικη, οικονομικο πανεπιστημιο αθηνων, πλαισιο, προγραμμα, υγεια, ωρα, αμθ, ασθενειες, αφορμη, βαλκανια, βραδια, γεγονος, γεωργια, γιατροι, γυρισματα, δεσποινα, δευτερα, διαστημα, δημος, αιθουσα, εκθεση, εκπαιδευση, εμβολια, εξωστρεφεια, εταιρια, ετων, ευαγγελια, ιδια, υπηρεσια, υπηρεσιες, θεωρια, ιδρυμα, κελσιου, κλαδεμα, λειτουργια, μακεδονια, νικο, ομαδα, παιδια, πανεπιστημιο αθηνων, πολεοδομια, πρωι, ραντεβου, σαββατο, συγκεκριμενα, συγκεντρωση, σωμα, στο κοκκινο, τιμη, τμημα, φτανει, φορα, ωδειο, αγωνας, μποφορ, bollywood, ενωση, ιατρικο, κωστας, κυριακη, πληροφοριες, wheel, θεματα, θερμοκρασια, θεσεις
Τυχαία Θέματα