Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:26 15/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο δημόσιο μετά από κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου με αφορμή την ψήφιση από τη Βουλή του πολυνομοσχέδιου που περιλαμβάνει τα 70 προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης, μεταξύ των οποίων ο περιορισμός του δικαιώματος στην απεργία

με την εισαγωγή που 50%+1, οι πλειστηριασμοί για χρέη προς το Δημόσιο από 500 ευρώ και πάνω και το υποχρεωτικό 30ωρο στην εκπαίδευση και οι συγχωνεύσεις σχολείων.

** Στη Δράμα θα πραγματοποιηθεί σήμερα (Δευτέρα) συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Π.Α.ΜΕ. μπροστά στην Περιφέρεια στις 12:30 το μεσημέρι και συλλαλητήριο στις 6:30 το απόγευμα στην κεντρική Πλατεία Δράμας.

** Ξεπερνούν τα 100 ετησίως τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας τα οποία καταγγέλλονται στην περιοχή. Αυτό επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια επιστημονικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα από την οργάνωση Βία-Stop. Παρούσα ήταν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου η οποία επεσήμανε το βαθμό συνεργασίας των τοπικών φορέων και αρχών που έχουν συνασπιστεί κατά της βίας, χάρη και στην ύπαρξη και λειτουργία του φορέα Βία-Stop, ενός πρωτοπόρου για την Ελλάδα φορέα εθελοντών επιστημόνων.

** Να πάρει ο Δήμος Καβάλας την «κατάσταση στα χέρια του» και να προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης που θα δώσει “σανίδα σωτηρίας” στις οικογένειες των ωφελούμενων του Ιδρύματος «Αγία Μαρίνα» μετά από τόσα χρόνια ταλαιπωρίας, προτείνει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τόπος της Ζωής μας» Μάκης Παπαδόπουλος.

** Στην Τουριστική Έκθεση Μόσχας θα συμμετάσχει στις 23 Ιανουαρίου η Περιφέρεια ΑΜΘ. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Κώστα Αντωνιάδη η Περιφέρεια προσδοκά πολλά από την τουριστική αγορά της Ρωσίας, όπου θα προβληθεί ιδιαίτερα η Καβάλα και η Θάσος. Κατά την περυσινή χρονιά αυξήθηκε κατά 40% το τουριστικό ρεύμα από την Ρωσία στην Καβάλα και λόγω των απευθείας πτήσεων σε 3 ρωσικές πόλεις από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας.

** Στην Τουριστική Έκθεση Βομβάης της Ινδίας θα πάρει μέρος η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση «Δημωφέλεια». Ο Δήμος Καβάλας θα συμμετάσχει και σε άλλες τουριστικές εκθέσεις με στόχο πάντα την προσέλκυση τουριστών και την διεύρυνση της τουριστικής περιόδου. Η συμμετοχή της «Δημωφέλεια» θα γίνει μέσω του Περίπτερου του ΕΟΤ.

** Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας στις 7 το απόγευμα. Πριν την έναρξη της συνεδρίασης θα πραγματοποιηθεί το κόψιμο της πίτας του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Φιλίππων – Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου. Ακολούθως η δήμαρχος θα προβεί σε ενημέρωση του Σώματος για σειρά επαφών που είχε.

** Στο αεροδρόμιο της Καβάλας συνελήφθη ένας 18χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, καθώς εντοπίστηκε να έχει μία μεταλλική σιδερογροθιά.

** Χίλια κιλά ρύζι πρόσφερε στο δήμο Καβάλας ο Σύλλογος Κατοίκων της Παναγίας «Το Κάστρο». Θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου.

** Στη δημιουργία Δημοτικής Εθελοντικής Ομάδας Προστασίας του Πολίτη προχωρά ο δήμος Νέστου. Για το λόγο αυτό καλεί τους ενδιαφερόμενους να παραβρεθούν σε συνάντηση εργασίας που θα γίνει αύριο Τρίτη στις 2 μετά το μεσημέρι στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.

** Το βιβλίο του συγγραφέα και ηθοποιού Πασχάλη Τσαρούχα με τίτλο:
«ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΝΙΚΗΣΕΙ…» παρουσιάζεται σήμερα στο Αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (2ος όροφος) στις 8 το βράδυ.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο συγγραφέας Δημήτρης Κεραμεύς – Ντουμπουρίδης και η πρόεδρος του «Θεάτρου των πολιτών» Στέλλα Φουρναράκη.
Αύριο Τρίτη το βιβλίο θα παρουσιαστεί στη Δράμα, στον πολυχώρο «Παλιό Ρολόϊ» στα βυζαντινά τείχη, την ίδια ώρα, από τους Κική Χεριστανίδου (δημοσιογράφος ), ο Παναγιώτη Ηλιάδη (Δημοσιογράφο – Κοινωνιολόγο), Ελένη Μουρατίδου (Βιβλιολάτρη – Κοινωνική Παιδαγωγός).

** Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελευθερούπολης, Κορώνα-Γράμματα παρουσιάζει το έργο του Πίτερ Σάφερ «Μαύρη Κωμωδία» σε μετάφραση Αλέξανδρου Τσουρή και σκηνοθεσία Ευριπίδη Ταρασίδη.
Η παράσταση θα παρουσιαστεί από Παρασκευή 19 έως και Κυριακή 21 Ιανουαρίου, στις 8 το βράδυ στο Αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης» στην Ελευθερούπολη.

** Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο αναμένονται σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 0 έως 7 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις με τοπικές βροχές αλλά και χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά προβλέπονται για αύριο.

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, σταση εργασιας, συγχωνεύσεις σχολείων, ΑΔΕΔΥ, βουλη, απεργια, σχολεια, δραμα, καβαλα, ελλαδα, αμθ, ρωσία, συμμετοχή, εοτ, συλληψεις, ρυζι, ηλιαδης, μετάφραση, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια οσε, απεργια υπα, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, ομαδα διας, αλλαγη ωρας, απεργια μμε, απεργια ταξι, Καλή Χρονιά, κοινωνικος τουρισμος, απεργια αδεδυ, αλλαγη ωρας 2013, χιονια, ελενη, μετάφραση, ρωσία, εοτ, θασος, θρακη, ωρα, αγορα, αεροδρομιο, αμθ, αφορμη, βιβλιο, βραδυ, γινει, δημος, δημοσιο, δωσει, αιθουσα, ευρω, εκθεση, εκθεσεις, εκπαιδευση, ενημερωση, ζωης, ιδια, κελσιου, κικη, κιλα, κοψιμο, κορωνα, λειτουργια, ληξη, λογο, μακεδονια, ομαδα, παντα, πιτας, πλειστηριασμοι, ρευμα, σειρα, συγκεντρωση, συμμετοχή, σκηνοθεσια, συγχωνεύσεις σχολείων, τειχη, τριτη, υπηκοος, μποφορ, δημητρης, ιδιαιτερα, ηλιαδη, κυριακη, μπροστα, θερμοκρασια, χερια
Τυχαία Θέματα