Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:20 5/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Την ικανοποίηση του για την αντιμετώπιση των πρόσφατων πλημμυρικών φαινομένων και τις επιπτώσεις τους στην περιοχή εξέφρασε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Μαρκόπουλος. Συνεχάρη τους χειριστές των Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας που ήταν σε ετοιμότητα. Σύμφωνα με τον κ. Μαρκόπουλο η τελευταία βροχόπτωση στην Καβάλα άγγιξε το ρεκόρ εικοσαετίας. Παρ` όλα αυτά δεν σημειώθηκαν πλημμύρες, ούτε υπήρξαν μεγάλα προβλήματα σε κατοικίες και άλλες υποδομές.

** Σε συλλαλητήριο

καλεί τον κόσμο το ΠΑΜΕ σήμερα Τρίτη 5 Δεκέμβρη στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Καπνεργάτη με αφορμή τροπολογία που κατατέθηκε χθες και προέβλεπε ότι για την συζήτηση και λήψη απόφασης για την κήρυξη απεργίας απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του μισού (1/2) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης.
Η τροπολογία αποσύρθηκε μαζί με άλλες δύο και θα κατατεθούν εκ νέου σε επόμενο νομοσχέδιο, έπειτα από νομοτεχνικές βελτιώσεις και θετικές τροποποιήσεις στις προβλέψεις τους.

** Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αγρότες των Τεναγών Φιλίππων λόγω της παρουσίας στελεχών της εταιρείας του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ στην περιοχή.

** Αναρτήθηκαν στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας της Α.Ε. Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση οι δασικοί χάρτες των δημοτικών κοινοτήτων Θάσου, Θεολόγου, Καλλιράχης, Λιμεναρίων, Ποταμιάς, Πρίνου και των Τοπικών Κοινοτήτων Μαριών, Παναγίας, Ραχωνίου, Σωτήρος της Θάσου. Για τον αναρτημένο δασικό χάρτη μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να λαμβάνει γνώση στην ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ Α.Ε., μέσω της οποίας, και μόνο μπορούν να υποβάλλονται αντιρρήσεις κατά του περιεχομένου αυτού. Η προθεσμία υποβολής των αντιρρήσεων είναι αποκλειστική και ξεκινά στις 15 Δεκεμβρίου 2017, ημέρα Παρασκευή και λήγει στις 29 Μαρτίου 2018. Για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στο εξωτερικό, η προθεσμία παρεκτείνεται κατά είκοσι (20) ημέρες, δηλαδή λήγει στις 18 Απριλίου 2018.

** Με την εκμίσθωση του δικαιώματος διαχείρισης του Βεβαιωμένου Γεωθερμικού Πεδίου Χαμηλής Θερμοκρασίας Ακροποτάμου στον Δήμο Παγγαίου, ο Δήμος προχωράει στις διαδικασίες αξιοποίησής του. Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας, διοργανώνει ενημερωτική εσπερίδα με θέμα «Γεωθερμία: Προκλήσεις, Ευκαιρίες, Στρατηγική Αειφορικής Αξιοποίησης, το έργο του Δήμου Παγγαίου στο γεωθερμικό πεδίο Ακροποτάμου».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 5.30 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης» στην Ελευθερούπολη.

** Τα σχέδιά της σχετικά με την ανάπτυξη και αναβάθμιση του αεροδρομίου Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» παρουσιάζει η Fraport Greece σε ανοιχτή εκδήλωσή που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου στις 3.30 το απόγευμα στο Επιμελητήριο Καβάλας.

** Μετά την ανταπόκριση του κόσμου για τη συγκέντρωση τροφίμων κ.α. (ξηρά τρόφιμα τυποποιημένα, γάλατα, είδη προσωπικής υγιεινής) και σχολικών ειδών, προκειμένου ν’ αποσταλούν στους πληγέντες της Δυτικής Αττικής και μετά από την παρέμβαση της Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, ανακοινώθηκε ότι αυτή θα συνεχιστεί μέχρι τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου. Τα είδη συγκεντρώνονται στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας «Νικόλαος Μάρτης» από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι.

** Εκτεταμένες αλλαγές στο πληροφοριακό σύστημα του Δήμου Καβάλας θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου. Αυτό συνεπάγεται την αδυναμία πρόσβασης στο διαδίκτυο, στις εφαρμογές, σε δικτυακά εκτυπωτικά μηχανήματα, θα επηρεαστεί επίσης η λειτουργία της τηλεφωνίας ΣΥΖΕΥΞΙΣ.
Ο Δήμος Καβάλας ζητά την κατανόηση των πολιτών για τα τυχόν προβλήματα που θα δημιουργηθούν όσο αφορά τις συναλλαγές και την επαφή τους με τις υπηρεσίες του.

** Ο Ροταριανός Όμιλος Δυτικής Καβάλας και το Ερευνητικό Κέντρο ΜΟΗΑ διοργανώνουν εκδήλωση-φόρο τιμής στον μεγάλο Κρητικό συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη, λίγο πριν την εκπνοή του έτους 2017 που από το Υπουργείο Πολιτισμού έχει χαρακτηριστεί ως «Έτος Καζαντζάκη» με αφορμή τη συμπλήρωση 60 ετών από τον θάνατό του.
Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι «Salvatores Dei: Εν αρχή ην η… Ασκητική. Ανάμεσα στο κείμενο και στη μουσική, μικρές τοποθετήσεις…».
Ο δικηγόρος και συγγραφέας Κοσμάς Χαρπαντίδης θα διαβάσει αποσπάσματα της ΑΣΚΗΤΙΚΗΣ και θα «συνομιλήσει» με τον Δρ. Νίκο Μαθιουδάκη, Επιστημονικό Σύμβουλο των Εκδόσεων Καζαντζάκη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στις 7.30 το βράδυ, στη Μεγάλη Αίθουσα του Imaret στην Καβάλα.

** Συνάντηση του παραμυθά Ευγένιου Τριβιζά με μικρούς και μεγάλους φίλους του σήμερα στη Δράμα, με πρωτοβουλία του Δικτύου Αλληλεγγύης του Ιατρικού συλλόγου Δράμας. Η εκδήλωση θα γίνει στις 5.30 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας.

** Με τον Ευγένιο Τριβιζά έγινε χθες η έναρξη της 14ης Ονειρούπολης στη Δράμα. Το χωριό του Αη Βασίλη θα παραμείνει ανοικτό έως τις 7 Ιανουαρίου, με καθημερινές δράσεις και εκδηλώσεις.

** Η κεντρική εκδήλωση του Δήμου Νέστου του ανάμματος των φώτων και οι δράσεις ψυχαγωγίας για παιδιά που είχαν ακυρωθεί λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου στις 5.30 το απόγευμα το απόγευμα στο σιντριβάνι του κυκλικού κόμβου στην Χρυσούπολη.

** Το 1ο ΣΠΟΥΤΝΙΚ Festival Καβάλας με τίτλο «Ταξίδι για έναν Νέο Κόσμο» θα διεξαχθεί στο Στέκι ΣΠΟΥΤΝΙΚ Καβάλας (πρώην στέκι Νέας Πόλης), στην Καβάλα, το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει εκδήλωση-Συζήτηση με θέμα: «Όλοι Διαφορετικοί Όλοι Ίσοι» και συναυλία με τους «The Dreamers».

** Νεφώσεις θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονόνερο αναμένονται αύριο στην περιοχή.

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, καβαλα, παμε, απεργια, συζευξισ, dei, δραμα, festival, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια οσε, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, απεργια 3 μαρτιου, απεργια 4 μαρτιου, απεργια 8 μαρτιου, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, απεργια 7 απριλιου, απεργια 1 δεκεμβριου, γνωση, δασικοι χαρτες, θεμα, θρακη, κτηματολογιο, μουσικη, πλαισιο, προγραμμα, υπουργειο πολιτισμου, χαρτες, dei, αδυναμια, αφορμη, βραδυ, γινει, δευτερα, δημος, διαδικτυο, εγινε, αιθουσα, ετων, εφαρμογες, ζητα, εικοσι, υπηρεσιες, κελσιου, κειμενο, λειτουργια, ληψη, μακεδονια, νικο, ομιλος, παιδια, παμε, πεδιο, πεμπτη, προβληματα, πρινου, πρωι, ρεκορ, σαββατο, συζητηση, συγκεντρωση, συζευξισ, σχεδια, τριτη, τιτλος, φεστιβαλ, απο δευτερα, μποφορ, ειδη, εθνικο, festival, υπουργειο, θερμοκρασια
Τυχαία Θέματα