Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:00 4/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Αύξηση κατά 10% παρουσίασε η επισκεψιμότητα στα Λασπόλουτρα Κρηνίδων. Η περίοδος λήγει στις 15 Οκτωβρίου. Φέτος για πρώτη φορά το Πηλοθεραπευτήριο επισκέφθηκαν και ξένοι, κυρίως Γερμανοί. Στο πλαίσιο αυτό έχουν ξεκινήσει συζητήσεις σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών, για μία διμερή διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας, έτσι ώστε να μπορεί ένας Γερμανός λουόμενος να επιχορηγείται από το δικό του κράτος για την παροχή υπηρεσιών στο Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων.

** Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας με απόφαση του συνεχίζει

την απεργία-αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποίησαν χθες, σύμφωνα με την απόφαση της ΑΔΕΔΥ ημέρα Πανελλαδικής Δράσης όλων των δημοσίων υπαλλήλων ενάντια στην αξιολόγηση, ανοιχτή Γενική Συνέλευση-συγκέντρωση στο προαύλιο χώρο, της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

** Το 1ο Γενικό Λύκειο Καβάλας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Σχολικοί Πρέσβεις Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – E.P. School Ambassadors» πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα «Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην ενδυνάμωση της ιδιότητας του Ευρωπαίου πολίτη», Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στις 6.30 η ώρα το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας.
Θα τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος.

** Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας διοργανώνει σήμερα στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Κέντρου «Δήμητρα» Δράμας, ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Το έντομο Diabrοtica virgifera (Διαβρώτικα) στον αραβόσιτο στους Νομούς Δράμας, Καβάλας και Σερρών, ενημέρωση – ορθή αντιμετώπιση». Στην ημερίδα θα μιλήσουν γεωπόνοι από τους νομούς Δράμας, Καβάλας και Σερρών.

** Από 1500 ευρώ πρόστιμο καλούνται να πληρώσουν δύο ιδιώτες που έκαναν παράνομες εργασίες εντός της Α’ Ζώνης του Δέλτα Νέστου, μετά από ενέργειες του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου -Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και των συναρμόδιων υπηρεσιών. Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας ΠΕ Καβάλας για εργασίες που αφορούσαν παράνομη απόθεση αδρανών υλικών και παράνομη εκσκαφή, ενέργειες που υποβαθμίζουν μια ιδιαίτερα ευαίσθητη οικολογικά περιοχή.

** Ο Ροταριανός Όμιλος Δυτικής Καβάλας παρουσιάζει την σήμερα στις 8 το βράδυ, στο ξενοδοχείο Ωκεανίς ομιλία με θέμα «Ένα λάφυρο που έγινε Ραδιόφωνο – Ο κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός της Καβάλας» με ομιλητή τον δημοσιογράφο κ. Βασίλειο Λολίδη.

** Ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Καβάλας «Ο Έβρος» ενημερώνει όλα τα μέλη του, να παραστούν στον καθιερωμένο ετήσιο Αγιασμό, για την νέα χρονιά, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στο Ισόγειο, του κτιρίου του «Πυθαγόρα».

** Ο Δήμος Καβάλας θα προχωρήσει στην ανακύκλωση υφασμάτων τοποθετώντας αρχικά 20 κάδους στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Ανέστη Τσουρουκίδη, ο τομέας της ανακύκλωσης εξελίσσεται ιδιαίτερα θετικά για τον Δήμο καβάλας καθώς η ανταπόκριση των πολιτών είναι πολύ μεγάλη.

** Η Ένωση Κυριών Δράμας πραγματοποιεί Έκθεση Κοσμήματος των Εικαστικών Τμημάτων της, στην Αίθουσα “Ελευθερία”. Τα εγκαίνιά της θα γίνουν σήμερα στις 5 το απόγευμα. Η έκθεση είναι ανοικτή από τις 5 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ.

** Η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, ενημερώνει πως, το Σάββατο 7 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι, στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας (Αλεξάνδρα Δήμογλου), θα τελεστεί ο Αγιασμός για την νέα αγωνιστική περίοδο, για όλα τα τμήματα. Ανδρική ομάδα και Ακαδημίες.

** Γενικά αίθριος είναι σήμερα ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 9 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Γενικά αίθριος θα είναι αύριο ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα