Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:03 1/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

**Η ανάδειξη όλων των αρχαιολογικών μνημείων κατά μήκος της αρχαίας Εγνατίας Οδού αποφασίστηκε κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Το μεγαλύτερο διασωθέν τμήμα της αρχαίας Εγνατίας ανήκει στον Νομό Καβάλας, ενώ σύμφωνα με τον Ανττιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Αντωνιάδη Κώστα, έχουν εξασφαλίσει 55.000.000 ευρώ για να αναδείξουν, να διαμορφώσουν και να αναστηλώσουν όλα τα αρχαία μνημεία που υπάρχουν κατά μήκος της αρχαίας Εγνατίας Οδού, αυτή τη σημαντική πολιτιστική κληρονομιά που έχει ο τόπος.

**Τεχνικό Πρόγραμμα ύψους

1.700.000 ευρώ για το 2018 ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου στην τελευταία του συνεδρίαση. Σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Αναστασιάδη είναι ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα που προβλέπει πολλά έργα και τεχνικές παρεμβάσεις. Μεταξύ των έργων που σχεδιάζονται είναι και η πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού της Νέας Περάμου, έργο προϋπολογισμού 500.000 ευρώ περίπου.

**Ερώτηση στη Βουλή για το ζήτημα των αποζημιώσεων των πυρόπληκτων παραγωγών της Θάσου, ένα χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε το νησί, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου.
Ο παραγωγικός κόσμος του νησιού όπως αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι εξακολουθεί να υφίσταται τις συνέπειες της πυρκαγιάς του περασμένου Σεπτεμβρίου και εκφράζει την έντονη αντίδρασή του για την αθέτηση των υποσχέσεων του Πρωθυπουργού και άλλων κυβερνητικών στελεχών για άμεσες αποζημιώσεις σε όλους όσους επλήγησαν.
Η θέσπιση συγκεκριμένων κριτηρίων από πλευράς του ΕΛΓΑ ελαχιστοποιεί τον αριθμό των παραγωγών που τελικά θα αποζημιωθούν, καθώς από τους 470 που κατέθεσαν αρχικά αίτηση και επιβεβαιώθηκε η ζημιά τους, μόλις 120 προχώρησαν στο τελικό στάδιο και ακόμη λιγότεροι τελικά εισπράττουν αποζημιώσεις.

**Σήμερα ξεκινά η λειτουργία των Παιδικών Σταθμών Καβάλας και όλα είναι προετοιμασμένα στο ακέραιο για την φιλοξενία των παιδιών. Η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη» κ. Ευαγγελία Δρακονάκη σημείωσε ότι επισπεύδουν τις διαδικασίες για να ξεκαθαρίσει ποια παιδιά ακόμη θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν μέσω ΕΣΠΑ για να μην πληρώσουν οι γονείς για την φιλοξενία τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι και φέτος θα φιλοξενηθούν στους Παιδικούς Σταθμούς 750 παιδιά.

**Την Δευτέρα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας στις 8 το βράδυ με 35 θέματα στην ημερήσια διάταξη του. Τα σημαντικότερα ζητήματα όπου καλείται να αποφασίσει το Σώμα είναι η συμμετοχή του Δήμου Καβάλας στην πρόταση ένταξης του παραποτάμιου Δάσους Δέλτα Νέστου και της ευρύτερης περιοχής στο πρόγραμμα «Άνθρωπος και Βιόσφαιρα» της UNESCO και η έγκριση εργοταξιακής σήμανσης ρύθμισης οδικής κυκλοφορίας επί της δημοτικής οδού Ν. Καρβάλης-Λεύκης στο πλαίσιο του έργου κατασκευής του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου – ΤΑP.

**Μέχρι 10 Σεπτεμβρίου πρέπει να στείλουν δηλώσεις συμμετοχής στο κτίριο του Πυθαγόρα στην Δημοτική Kοινωφελή Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» όσες ομάδες εργαζομένων επιθυμούν να συμμετάσχουν στο 3ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Δήμου Καβάλας 2017 – 2018.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι 20 ομάδες που συμμετείχαν πέρσι συν δύο νέες. Αν κάποια ομάδα που συμμετείχε πέρσι δεν δηλώσει συμμετοχή γίνεται δεκτή και τρίτη νέα ομάδα.
Οι νέες ομάδες πρέπει οπωσδήποτε να καταθέσουν πλήρη φάκελο δηλαδή λίστα με 12 έως 15 αθλούμενους, υπεύθυνη δήλωση και φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.
Οι 20 ομάδες που συμμετείχαν πέρσι πρέπει να καταθέσουν πλήρη φάκελο μέχρι 20 Σεπτεμβρίου διαφορετικά η δήλωση συμμετοχής θα θεωρηθεί ως μη γενόμενη.

**Από σήμερα και μέχρι τέλος του μήνα το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καβάλας θα δέχεται εγγραφές εκπαιδευομένων για το νέο σχολικό έτος 2017-2018. Οι εγγραφές θα γίνονται καθημερινά στο γραφείο του Σ.Δ.Ε. Καβάλας από τις 4.30 το απόγευμα έως τις 20.00. Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας λειτουργεί τις απογευματινές ώρες, απευθύνεται σε ενήλικες 18 ετών και άνω και χορηγεί τίτλο σπουδών ισότιμο με το Απολυτήριο Γυμνασίου. Η διάρκεια της φοίτησης είναι 2 χρόνια. Η μετακίνηση των εκπαιδευομένων εντός του νομού Καβάλας παρέχεται δωρεάν με πάσο ελευθέρας.

**Ο εξωραϊστικός και πολιτιστικός σύλλογος Παναγίας «Το Kάστρο» διοργανώνει την ετήσια καλοκαιρινή του εκδήλωση Καστροφεγγίσματα το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει χορωδιακή συνάντηση των πολιτιστικών συλλόγων Προυσαλιωτών, Αρκαδικού Δράμας και Παναγίας.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

**Η Κινηματογραφική Λέσχη του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων Τεχνών Καβάλας ξεκινά την Δευτέρα ένα αφιέρωμα στον Παγκόσμιο Κινηματογράφο με την προβολή 6 ταινιών στον θερινό κινηματογράφο «Ζέφυρο». Η αρχή θα γίνει στις 4 & 5 Σεπτεμβρίου με την ταινία «Το φρούριο του Μπρέστ» και θα ακολουθήσουν οι ταινίας «Ριφιφί», «Καζαμπλάνκα», «Και ο Θεός έπλασε την γυναίκα», «MammA Roma” και «Μανχάταν».

**Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή πατάτας στην Λεκάνη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λεκάνης «Οι ρίζες». Πρόκειται για έναν θεσμό που συμπλήρωσε 25 χρόνια όπου για μία ακόμη φορά θα προσφερθούν πατάτες με διάφορους τρόπους μαγειρεμένες ενώ στην εκδήλωση θα υπάρχει λαϊκή ζωντανή μουσική.

**Αίθριος καιρός θα επικρατήσει σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία με την θερμοκρασία στην μέγιστη τιμή της να φτάνει στους 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι πνέουν βορειοδυτικοί έως 6 μποφόρ.

.

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, το νησι, βουλη, υφίσταται, ελγα, συμμετοχή, unesco, νέα, καιρος, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, κινημα πατατας, ελγα αποζημιωσεις, τελος του κοσμου, νίκος αναστασιάδης, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, γιορτη σημερα, πασο, αιτηση, δωρεαν, ελγα, ημερησια, μουσικη, νησι, πλαισιο, προγραμμα, υπευθυνη δηλωση, αξιζει, αρχαια, βραδυ, γινει, γινεται, γινονται, γονεις, δελτα, δευτερα, δηλωση, δηλωσεις, εγγραφες, ευρω, υπαρχει, εργα, ετων, ετος, ευαγγελια, ζημια, υφίσταται, θεος, κελσιου, κτιριο, λειτουργια, λεσχη, μακεδονια, μηκος, μνημεια, ομαδα, οπωσδηποτε, παιδια, σαββατο, συμμετοχή, σωμα, σχολειο, τιμη, τμημα, τριτη, φτανει, φορα, ωρες, ανηκει, μποφορ, γιορτη, κυριακη, νομικου, ομαδες, θεματα, θερμοκρασια, unesco
Τυχαία Θέματα