Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:06 28/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Ξεκίνησε από χθες το πρωί (Τρίτη) η αποκομιδή των απορριμμάτων στην πόλη της Καβάλας και των δημοτικών διαμερισμάτων, με 20 οχήματα πλήρως στελεχωμένα. Στόχος είναι έως την Παρασκευή και έχει μαζευτεί όλος ο όγκος των συσσωρευμένων απορριμμάτων.
Στο μεταξύ, λόγω της αυριανής τοπικής αργίας στην Καβάλα και της διοργάνωσης του Air Show, σήμερα (Τετάρτη) διεξάγεται η λαϊκή αγορά στο πάρκινγκ της Περιφερειακής Ενότητας.

** Βαριές ποινές

για αξιωματούχους και υπηρεσιακούς παράγοντες της πρώην Νομαρχίας Καβάλας για την υπόθεση πληρωμής εκδηλώσεων κόστους 220.000 ευρώ, οι οποίες ποτέ δεν έγιναν.
Με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης επιβάλλεται ποινή κάθειρξης 8 ετών στη δημοσιογράφο- διαφημίστρια Σοφία Μπουδακίδου για άμεση συνέργεια, 7 ετών στον πρώην νομάρχη Καβάλας, Θεόδωρο Καλλιοντζή για ηθική αυτουργία, τον πρώην αντινομάρχη Γιώργο Τσαλουχίδη για απλή συνέργεια, τον τότε υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου, Κώστα Τσακίρη για ηθική αυτουργία, τον προϊστάμενο της οικονομικής υπηρεσίας, Νικόλαο Τσαμαλίκο για φυσική αυτουργία και 5 ετών στον πρώην αντινομάρχη Κώστα Τζώτζο για απλή συνέργεια. Όλοι άσκησαν έφεση.

** Τον πολιούχο της Απόστολο Παύλο τιμά αύριο η Καβάλα, παράλληλα με τον εορτασμό της 104η απελευθέρωσης της πόλης από τους Βούλγαρους.
Σήμερα το απόγευμα θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός και στη συνέχεια θα γίνει λιτάνευση της εικόνας του αγίου στο μνημείο του Αποστόλου Παύλου.
Αύριο το πρωί τελεστεί θεία λειτουργία και θα ακολουθήσει δοξολογία για τα «Ελευθέρια» της πόλης. Το απόγευμα της Πέμπτης θα τελεστεί αγρυπνία, στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, στα ερείπια της Βασιλικής Α’.

** Εκδηλώσεις μνήμης θα πραγματοποιηθούν στο δήμο Δοξάτου την Παρασκευή για τα 104 χρόνια από το πρώτο ολοκαύτωμα του Δοξάτου το 1913.

** Δημοτική Βιβλιοθήκη θα λειτουργήσει στη Χρυσούπολη του δήμου Νέστου, στο χώρο του πρώην Ειρηνοδικείου, το οποίο παραχωρήθηκε στον δήμο.
Παραχωρήθηκε ακόμη έκταση 6 στρεμμάτων περίπου, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σε οικόπεδο πλησίον του Δημοτικού Σχολείου Χρυσοχωρίου όπου η δημοτική αρχή σκοπεύει να το αξιοποιήσει για χώρο ψυχαγωγίας των παιδιών αλλά και για χρήση εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων του Δημοτικού Σχολείου Χρυσοχωρίου.

** Από 1 έως 31 Ιουλίου θα διαρκέσει ο έλεγχος του δικαιώματος επιδότησης για τους δικαιούχους νεφροπαθείς και μεταμοσχευμένους που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την υπηρεσία κατά τις εργάσιμες ώρες και ημέρες.

** Διεθνές Χριστιανοπαιδαγωγικό Συνέδριο με θέμα «Το Μάθημα των Θρησκευτικών και Θεολογία στην Ευρώπη του Σήμερα: Ιδιωτική Επιλογή ή Ζήτημα Παιδείας των Πολιτών» θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Μητροπόλεως Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου το Σάββατο και την Κυριακή 01 και 02 Ιουλίου, στο συνεδριακό κέντρο «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», στη Λυδία.

** Δύο γυναίκες, ηλικίας 43 και 34 ετών, συνελήφθησαν στη Δράμα, διαθέτοντας προ πώληση διάφορα εκκλησιαστικά είδη (εικόνες αγίων, σταυρούς, κομποσχοίνια κ.λ.π.) χωρίς να κατέχουν την απαιτούμενη άδεια. Κατασχέθηκαν 115 εκκλησιαστικά είδη, ενώ επιβλήθηκε στις δράστιδες το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

** Την ποιητική σύνθεση της Ευαγγελίας Τυμπλαλέξη, «Στις ακρώρειες της μοναξιάς» παρουσιάζει το Μορφωτικό Τμήμα του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας σήμερα (Τετάρτη) στην Παλιά Μουσική (Τζαμί Χαλίλ Μπέη ) στις 9 το βράδυ. Για την ποιητική σύνθεση θα μιλήσει ο οικονομολόγος Βασίλης Ζουμπουλίδης. Ποιήματα θα απαγγείλουν η Μαρία Κολτσακίδου και ο Κώστας Χαρίσης.

** Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με νεφώσεις και πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τις απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 17 έως 37 βαθμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα