Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:26 30/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Εγνατία Οδό (στο ύψος του Περιγιαλίου) οργανώνει ο Δήμος Καβάλας αύριο Τετάρτη στις 5 το απόγευμα, κατά της απόφασης εγκατάστασης νέου σταθμού διοδίων, το δεύτερο κατά σειρά εντός των διοικητικών και γεωγραφικών ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.
Ο Δήμος Καβάλας καλεί στην αγωνιστική συγκέντρωση όλους τους δημότες, τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, τους συλλόγους, φορείς, σωματεία και οργανωμένες ομάδες πολιτών, τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο της Καβάλας να συμμετάσχουν στην εκδήλωση που διοργανώνεται κλείνοντας

συμβολικά για δεκαπέντε λεπτά την Εγνατία Οδό.

Η ΝΟ.Δ.Ε. Καβάλας της Ν.Δ. με ανακοίνωσή της εκφράζει την αντίθεσή της στη δημιουργία διοδίων στην Καβάλα επί της Εγνατίας οδού τα οποία θα αυξήσουν την κυκλοφοριακή κίνηση εντός του αστικού ιστού του πόλης της Καβάλας. Καταγγέλλει δε τους τοπικούς εκπροσώπους της κυβέρνησης για ανακόλουθη και εκ διαμέτρου αντίθετη στάση σε σχέση με το παρελθόν.

Οριστική λύση στο πρόβλημα της επαγγελματικής εκπαίδευσης στη Θάσο και γενικότερα στα νησιά της χώρας δίνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε θέματα Εκπαίδευσης», σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.
Σε συγκεκριμένο άρθρο του νομοσχεδίου προβλέπεται, κατ’ εξαίρεση, η δημιουργία παραρτημάτων ΕΠΑΛ σε νησιά προκειμένου οι μαθητές/τριες να έχουν απρόσκοπτα πρόσβαση στην επαγγελματική εκπαίδευση.

Μεγάλες πληρότητες θα έχουν τα ξενοδοχεία της Θάσου το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος όπως το επιβεβαιώνει ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Θάσου, Πάρης Παρασχούδης. Μάλιστα υπάρχουν προγραμματισμένα γκρουπ τουριστών από την Βουλγαρία και άλλες βαλκανικές χώρες για όλο το εορταστικό τριήμερο.

Η προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τα Κέντρα Υγείας και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ περίπου, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου.
Για τα Κέντρα Υγείας, το έργο προβλέπει την προμήθεια και εγκατάσταση τεσσάρων πολυκάναλων ηλεκτροκαρδιογράφων στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, και από ένα ακτινογραφικό μηχάνημα στα Κέντρα Υγείας Χρυσούπολης και Ελευθερούπολης.
Για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, το έργο προβλέπει την προμήθεια ενός ακτινολογικού μηχανήματος C-ARM, ενός πολυκάναλου ηλεκτροκαρδιογράφου, ενός υπερηχοτομογράφου γενικής χρήσης και ενός φορητού ακτινογραφικού μηχανήματος.

Με δωρεάν ξεναγήσεις στα Κέντρα Πληροφόρησης στο Πόρτο Λάγος και την Κεραμωτή για δύο μέρες 1 και 2 Ιουνίου συμμετέχει ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας στο Green Week 2017 Nature.
Το Green Week 2017 Nature είναι το μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο για την ευρωπαϊκή περιβαλλοντική πολιτική και πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες όπου συζητιέται η μέθοδος με την οποία η μετάβαση σε βιώσιμα επιχειρηματικά μοντέλα δημιουργεί Πράσινες Θέσεις Εργασίας.

Την Πέμπτη 1 Ιουνίου στις 8 το πρωί θα καταπλεύσει στον επιβατικό λιμένα Καβάλας «Απόστολος Παύλος» η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Σαλαμίς» στο πλαίσιο της άσκησης «Καταιγίς 2017», με σκοπό να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του Πολεμικού Ναυτικού υπό τον τίτλο «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος». Στις 10.00 το πρωί στην προτομή του ναυάρχου Κωνσταντίνου Κανάρη θα τελεστή επιμνημόσυνη δέση στη μνήμη των πεσόντων στους ναυτικούς αγώνες του Έθνους.
Η φρεγάτα «Σαλαμίς» θα παραμείνει στο λιμάνι ολόκληρη την ημέρα της Πέμπτης και το πολεμικό σκάφος θα είναι επισκέψιμο για το κοινό κατά τις ώρες από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 7 το απόγευμα, όπου το κοινό μπορεί να ξεναγηθεί από στα στελέχη του πλοίου.

Από τις 6 Ιουνίου 2017 θα ξεκινήσει την λειτουργία του νέο τακτικό απογευματινό ιατρείο Ακοής και Ιλίγγου στο νοσοκομείο Καβάλας. Το ιατρείο θα λειτουργεί κάθε Τρίτη από τις 3 το απόγευμα, θα εξυπηρετεί 10 ασθενείς κάθε φορά και το κόστος εξέτασης είναι 32 Ευρώ.

Σήμερα Τρίτη 30 Μαΐου στις 7 το βράδυ στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς Καβάλας, θα παραδοθούν στους τυχερούς του διαγωνισμού «Ψωνίζω και κερδίζω στη Δημοτική Αγορά», τα δώρα της κλήρωσης.

Συνεχίζει τη λειτουργία της στο Παλλάδιο η έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο «Αντανακλάσεις» που διοργανώνεται από το Εικαστικό Τμήμα του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας. Στην πλειονότητά τους συμμετέχουν δημιουργοί που διδάσκουν καλλιτεχνικά στα σχολεία του νομού. Η έκθεση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 4 Ιουνίου.

Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα βροχών τις απογευματινές ώρες αναμένονται σήμερα στη Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από τους 12 έως τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα