Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

11:47 13/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Αν.Μακεδονία- Θράκη: Εγκαίνια κάθετου άξονα- Κομοτηνής- Νυμφαίας
Παρουσία του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη θα πραγματοποιηθούν αύριο (Τρίτη) στις 11 το πρωί, τα εγκαίνια του κάθετου άξονας της Εγνατίας Οδού που συνδέει την Κομοτηνή με τη Νυμφαία και τα Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα.
Η τελετή των εγκαινίων θα γίνει στην αρχή του έργου στον κόμβο σύνδεσης της Εγνατίας οδού με την παλαιά Εθνική οδό Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης στο ύψος του Ανατολικού Κόμβου Κομοτηνής της Εγνατίας

Οδού.

Καβάλα: Διαμαρτυρία ελεύθερων επαγγελματιών
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Εφορία Καβάλας θα πραγματοποιήσει αύριο Τρίτη ο τοπικός Εμπορικός Σύλλογος στις 8.30 το πρωί και για μία ώρα ζητώντας αφορολόγητο όριο για τους αυτοαπασχολούμενους.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος, οι ελεύθεροι επαγγελματίες σύμφωνα με το νέο νόμο της κυβέρνησης πληρώνουν περισσότερο από το μισό τους εισόδημα σε φόρους γεγονός που θα οδηγήσει χιλιάδες επαγγελματίες σε διακοπή εργασιών κλείνοντας τις επιχειρήσεις τους.

Καβάλα: Επιστρέφουν στα ταμεία του Δήμου 186.432,70 ευρώ
H απόδοση στον Δήμο Καβάλας του χρηματικού ποσού των 186.432,70 ευρώ από την Energa και την Hellas Power, διατάθηκε με απόφαση του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών. Ο δήμος Καβάλας παραστάθηκε ως πολιτικώς ενάγων και εκπροσωπήθηκε στην γνωστή ποινική δίκη της υπόθεσης των εταιριών που παρακράτησαν χρήματα λογαριασμών της ΔΕΗ.

Καβάλα: Επίσκεψη του Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Το Επιμελητήριο Καβάλας θα επισκεφτεί ο Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, πρώην Υφυπουργός Οικονομικών, Ιωάννης Α. Μουρμούρας, στα πλαίσια της επίσκεψής του στην πόλη της Καβάλας στις 11.30 το πρωί.

Καβάλα: Ενημερωτική εκδήλωση για τον Νέο Ασφαλιστικό
Το ΤΕΕ-ΑΜ διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για τον νέο Ασφαλιστικό Νόμο 4387/2016 και τη λειτουργία του νέου φορέα ΤΣΜΕΔΕ με ομιλητή τον Πρόεδρο του ΤΣΜΕΔΕ Κωνσταντίνο Μακέδο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην αίθουσα εκδηλώσεων ΤΕΕ-ΑΜ στην Καβάλα στις 5.30 το απόγευμα.

Καβάλα: Εκδήλωση του ΚΚΕ
Η Τοπική Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ διοργανώνει την Τετάρτη 15 Μάρτη στις 6.30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «ΕΣΠΕΡΙΑ» για τις πολιτικές εξελίξεις- οι θέσεις του 20ου Συνεδρίου του ΚΚΕ. Ομιλητής είναι ο Δημήτρης Παπατολίδης, γραμματέας της περιοχής ΑΜΘ του ΚΚΕ.

Καβάλα: Άσκηση στο Νοσοκομείο
Την Τετάρτη στις 9:30 το πρωί θα διεξαχθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας άσκηση μερικής εκκένωσης λόγω σεισμού στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου «Σώστρατος» και «Περσέας».

Καβάλα: Νέα διανομή τροφίμων στο πλαίσιο του «Συν-Πράττοντας για όλους»
Στη 13η διανομή τροφίμων, προχωρά από αύριο Τρίτη 14 έως την Πέμπτη 16 Μαρτίου, ο δήμος Καβάλας ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης «Συν-Πράττοντας για όλους».

Δράμα: Διανομή τροφίμων
Ξεκινά αύριο Τρίτη (14 Μαρτίου), η διανομή ειδών για όλη την Κοινωνική Σύμπραξη «Αλληλεγγύη στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας». Πρόκειται για χοιρινό κρέας, μήλα και πορτοκάλια τα οποία θα διανεμηθούν, έως και την Παρασκευή 17 Μαρτίου με χώρο παραλαβής το γήπεδο Κραχτίδη.

Δράμα: Μετρήσεις οστικής πυκνότητας στον δήμο Δοξάτου
Μετρήσεις οστικής πυκνότητας με την χρήση υπερήχων έχει προγραμματίσει ο δήμος Δοξάτου Δράμας σε συνεργασία με το «Εθνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων». Θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο ανάπτυξης των προγραμμάτων πρόληψης της υγείας των δημοτών, από την Παρασκευή 17 έως και την Παρασκευή 24 Μαρτίου.

Καβάλα: Διήμερο αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι
Διήμερο αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι διοργανώνει το Μουσικό Σχολείο Καβάλας σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.
Το αφιέρωμα περιλαμβάνει Συναυλία – Αφιέρωμα στο Προπολεμικό και Μεταπολεμικό Ρεμπέτικο σήμερα Δευτέρα, στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» στις 8.30 το βράδυ. Τραγουδούν ο Αγάθωνας Ιακωβίδης και η Σοφία Εμφιετζή.
Αύριο Τρίτη θα γίνει διάλεξη με θέμα « Ερμηνεία Ρεμπέτικου και Λαϊκού Τραγουδιού» στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» από τις 11.30 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές
Νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το απόγευμα. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα