Τα προβλήματα των νησιωτών εξέθεσε στη Μάλτα ο υφ. Νησιωτικής Πολιτικής

11:30 13/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες, λόγω της γεωγραφικής απομόνωσης, εξέθεσε -ενώπιον της Επιτροπής Νήσων και του Πολιτικού Γραφείου της Ένωσης Παραθαλάσσιων Περιφερειών της Ευρώπης- που πραγματοποιήθηκε στη Μάλτα, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.

«Στους Αρκιούς, ένα παιδί αναγκάζεται να κάνει ξανά την τελευταία τάξη του Δημοτικού, γιατί η οικογένεια δεν μπορεί να μετακινηθεί στο διπλανό νησί που έχει Γυμνάσιο» ανέφερε χαρακτηριστικά στους ευρωπαίους ο υφυπουργός, ενώ έκανε αναφορά και στην περίπτωση

της Κάσου που πρόσφατα έμεινε για μέρες χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μείνουν χωρίς τα βασικά αγαθά.

Ο υφυπουργός, που παρουσίασε το σχέδιο για τη νησιωτικότητα της Ελληνικής Κυβέρνησης, τόνισε στην ομιλία του πόσο σημαντική είναι η ανταλλαγή απόψεων και η συνεννόηση ανάμεσα στους νησιώτες της Ευρώπης, αφού -ειδικά την περίοδο αυτή- με όχημα τη Μαλτέζικη προεδρία, μπορούν να πάρουν σχήμα και μορφή, διεκδικήσεις χρόνων για την ισότητα των πολιτών και για τη συνοχή των κοινωνιών.

Ο κ. Σαντορινιός, υπογράμμισε ότι τα ελληνικά νησιά έχουν έντονες εποχιακές διακυμάνσεις που πολλαπλασιάζουν τις ανάγκες σε πόρους και ανθρώπινο δυναμικό τους θερινούς μήνες, ενώ καταλήγουν σε συνθήκες απομόνωσης τους χειμερινούς μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα