Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:57 7/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Καβάλα: Περιοδεία υπ. Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη
Στην Ανατολική Μακεδονία περιοδεύει σήμερα (Τρίτη) ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Στις 11 το πρωί θα επισκεφθεί το Παρανέστι Δράμας ενώ στη 1 μετά το μεσημέρι θα έχει στην Δράμα συνάντηση με δημάρχους και φορείς στο Διοικητήριο. Ανάλογη συνάντηση θα έχει στις 6 το απόγευμα στην Καβάλα, στο δημαρχείο της πόλης. Η περιοδεία θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα με πολιτική

ομιλία στο Ξενοδοχείο Galaxy με θέμα «2 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ».
Χθες, από την Ξάνθη ο κ.Σκουρλέτης αναφέρθηκε στον απαραίτητο διάλογο που αφορά θεσμικές αλλαγές στην αυτοδιοίκηση.
Σχετικά με τους συμβασιούχους στην Καθαριότητα των δήμων, ο κ.Σκουρλέτης ξεκαθάρισε ότι υπήρξε συγκεκριμένη ρύθμιση, η οποία αποσαφήνιζε πλήρως τις προϋποθέσεις πληρωμής, άρα δεν δικαιολογείται να μην πληρώνονται «Θεωρώ ότι, προφανώς, πρόκειται τώρα πια για ένα διαδικαστικό θέμα και έχει ουσιαστικά λυθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Καβάλα: Συμμετοχή στην τουριστική Έκθεση Βερολίνου
Για τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Βερολίνου αναχωρεί σήμερα πολυμελής αποστολή του Δήμου Καβάλας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «Δημωφέλεια», όπως και η δήμαρχος κ. Τσανάκα, καθώς θα πραγματοποιηθεί μία ειδική παρουσίαση της Καβάλας ως θρησκευτικός προορισμός στο πλαίσιο των Βημάτων του Αποστόλου Παύλου. Η έκθεση ανοίγει τις πύλες της αύριο Τετάρτη και είναι μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις του κόσμου.

Δράμα: Νέα προγράμματα, εντός Μαρτίου, από το Επιμελητήριο
Οι προδημοσιεύσεις τριών νέων προγραμμάτων για την Δράμα, αναμένονται μέσα στον Μάρτιο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου της περιοχής. Πρόκειται για προγράμματα αναβάθμισης πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στον κλάδο του λιανικού εμπορίου και της εστίασης-καφετεριών καθώς και πρόγραμμα για υπό σύσταση επιχειρήσεις στον κλάδο του τουρισμού.
Παράλληλα το Επιμελητήριο επισημαίνει την προσοχή των μελών, σε εταιρίας που τηλεφωνούν και υπόσχονται υποβολή και έγκριση προτάσεων έναντι αμοιβής.

Καβάλα: Νέα διανομή τροφίμων
Στη 12η διανομή τροφίμων και συγκεκριμένα ειδών παντοπωλείου και κρέας προχωρά ο δήμος Καβάλας, ως επικεφαλής εταίρος της κοινωνικής σύμπραξης «Συν-πράττοντας για όλους». Θα πραγματοποιηθεί από σήμερα Τρίτη έως Πέμπτη (7 με 9 Μαρτίου), 8:30 το πρωί με 13:00 το μεσημέρι. Τα σημεία διανομής παραμένουν οι κεντρικές αποθήκες του δήμου, στο στρατόπεδο Κωτσάλου και το παλιό Δημαρχείο Κρηνίδων.

Δράμα: Μετρήσεις οστικής μάζας
Από αύριο Τετάρτη έως τις 15 Μαρτίου το τμήμα προστασίας και προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Δράμας υλοποιεί δωρεάν πρόγραμμα ελέγχου και μέτρησης οστικής πυκνότητας κυρίως σε γυναίκες άνω των 45 ετών. Οι μετρήσεις θα γίνουν στο ισόγειο του παλαιού Δημαρχείου, στην πλατεία Ελευθερίας. Για ραντεβού οι ενδιαφερόμενες μπορούν να καλούν στο 25210-21906.

Καβάλα: Εκδήλωση για τις γυναίκες
Η εκδήλωση με τον τίτλο «Γυναίκα, το μισό του ουρανού» οργανώνει, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, ο Δήμος Καβάλας αύριο (Τετάρτη) στις 6.30’ το απόγευμα στο OSCAR, σε συνεργασία με την επιτροπή ισότητας και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών.
Περιλαμβάνει την προβολή της ταινίας «1.000 φορές καληνύχτα», με τη Ζιλιέτ Μπινός, ενώ θ’ ακολουθήσει και συζήτηση με όσους εκ των παρισταμένων το επιθυμούν με τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών

Καβάλα: Παρουσίαση βιβλίου
Το νέο βιβλίο της Γκρέτας Χριστοφιλοπούλου με τίτλο «Εφαπτόμενες ζωές» παρουσιάζουν η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» το Βιβλιοπωλείο Μερτζιανίδη και ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη σήμερα Τρίτη 7 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο κ. Χρήστος Τσίρκας από την «Ομάδα Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού». Αποσπάσματα θα διαβάσει η κα Κατερίνα Βογιατζή.

Καβάλα: «Πού είναι η μάνα σου μωρή;»
Η Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ) φιλοξενεί και σήμερα Τρίτη στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, το έργο της Δήμητρας Πέτρουλα «Που είναι η μάνα σου μωρή» με τη Βέρα Κρούσκα, σε σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια Ένκε Φεζολλάρι και σε θεατρική διασκευή Σοφίας Αδαμίδου. Πρόκειται για μια μαρτυρία για τον εμφύλιο, με τη Βέρα Κρούσκα να ενσαρκώνει τα πάθη και τις ματωμένες σελίδες της οικογένειας Πέτρουλα στην Μάνη, την τραγική ιστορία ενός παιδιού που επέζησε από τις σφαγές των Χιτών και κατέγραψε όλες τις θυριωδίες τους. Μιας γυναίκα που υπήρξε μάρτυρας και θύμα του αλληλοσπαραγμού. Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ κανονικό, 10 ευρώ μειωμένο (ανέργων/ μαθ/ φοιτ/ ΑμΕΑ/ πολυτέκνων).

Καβάλα: Επιδείνωση του καιρού
Νεφώσεις αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα