Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

11:13 13/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Καβάλα: Στη μάχη κατά του παγετού
Βελτιωμένες είναι σήμερα οι καιρικές συνθήκες στην Καβάλα, με ηλιοφάνεια και θερμοκρασία που αναμένεται να φθάσει τους 8 βαθμούς Κελσίου.

Από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας έγινε γνωστό ότι ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου της Π.Ε. (με εξαίρεση την παραλιακή Εγνατία). Η κυκλοφορία είναι εφικτή χωρίς την χρήση αλυσίδων. Επισημαίνεται όμως η αναγκαιότητα προσεκτικής οδήγησης λόγω των συνθηκών παγετού

που εξακολουθούν να υπάρχουν.

Τα συνεργεία της Π.Ε. εξακολουθούν να εργάζονται και θα συνεχίσουν τις παρεμβάσεις. Οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. εξακολουθούν να είναι σε ισχύ (π.χ. η παραλιακή Εγνατία) εκτός από αυτήν που αφορά την κίνηση των φορτηγών.

Η κίνηση στην αγορά της Καβάλας αρχίζει να αυξάνεται, αν και τα πεζοδρόμια παρουσιάζουν επικινδυνότητα για τους πεζούς λόγω του πάγου. Η Δήμαρχος Καβάλας ευχαριστεί για την γενναιόδωρη προσφορά των 6 τόνων αλατιού από τον Καβαλιώτη επιχειρηματία. Αντώνη Αντωνίου. Η ποσότητα μοιράστηκε στους επαγγελματίες της αγοράς της Καβάλας.

Ξεκίνησαν σταδιακά από το πρωί τα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ εντός της πόλης αλλά και διαφοροποιημένα τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ.
Και σήμερα είναι κλειστά τα σχολεία σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το ΤΕΙ Αν.Μακεδονίας.

Καβάλα: Αναστολή σχολικών γευμάτων
Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, εξαιτίας των οποίων παραμένουν κλειστά τα Δημοτικά Σχολεία Καβάλας, η έναρξη του Προγράμματος «ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ» θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017.

Καβάλα: Σύσκεψη για τα αντιπλημμυρικά της Θάσου
Σύσκεψη για τα αντιπλημμυρικά έργα στην ΠΕ Θάσου θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή, στις 11 το πρωί, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης και του Δημάρχου Θάσου.

Θάσος: Διαμαρτυρία για τις αποζημιώσεις κτηνοτρόφων
Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Θάσου σε ανακοίνωση του δηλώνει ότι θεωρεί πως με ευθύνη της περιφερειακής διοίκησης ΑΜΘ δεν έχουν προωθηθεί τα ονόματα όσων κτηνοτρόφων έχουν αιτηθεί αποζημίωση για ζωοτροφές, μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Σεπτέμβρη του 2016, στο Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης.
Καλούν την περιφερειακή διοίκηση, να προχωρήσει άμεσα στην επίλυση του προβλήματος, να συστήσει αρμόδια υπηρεσιακή επιτροπή και να προχωρήσει στην αξιολόγηση και αποστολή των ονομάτων των κτηνοτρόφων που δικαιούνται αποζημιώσεις.

Καβάλα: Προνοιακά επιδόματα ΑΜΕΑ
Τα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου θα βρίσκονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων την ερχόμενη Τρίτη 17 Ιανουαρίου, όπως κάνει γνωστό ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Ν. Καβάλας.

Καιρός
Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί και βαθμιαία νότιοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα