Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

11:41 21/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Καβάλα: Στα 40 εκατ. βαρέλια τα αποθέματα του Πρίνου
Τα 5000 βαρέλια την ημέρα φτάνει η παραγωγή του Πρίνου, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τη διοίκηση της Ενεργειακής Αιγαίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ενεργειακή συνεχίζει το επενδυτικό της πρόγραμμα και αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη η νέα πέμπτη κατά σειρά γεώτρηση . Με βάση δε τα υπάρχοντα στοιχεία, από πλευράς αποθεμάτων, ο Πρίνος διαθέτει περί τα 40 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου

έναντι της προηγούμενης εκτίμησης που τα προσδιόριζε στα 30 εκατομμύρια.

Καβάλα: Συνάντηση για το Κέντρο Υγείας Πρίνου
Συνάντηση εργασίας με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Θάσου, κ. Αγγελόπουλο είχε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Μαρκόπουλος. Συζητήθηκαν τα προβλήματα του Κ.Υ Θάσου που εξυπηρετεί περί τις 15.000 κατοίκων και το σύνολο των τουριστών και οι δυνατότητες επίλυσής τους. Ζητήθηκε σε προτεραιότητα η απόκτηση ενός νέου υπερηχογράφου καθώς και η βελτίωση του εξοπλισμού του ακτινολογικού και του μικροβιολογικού εργαστηρίου.

Καβάλα: Σχολικά γεύματα σε δημοτικά
Σε εννέα δημοτικά σχολεία του δήμου Καβάλας θα εφαρμοστεί από τη νέα χρονιά πιλοτικά το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα». Θα προμηθεύει περίπου 1.200 μαθητές δημοτικών σχολείων με υγιεινά γεύματα. Τα σχολεία που επιλέχθηκαν βρίσκονται στην πόλη αλλά και σε δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Καβάλας

Καβάλα: Ομάδα ποδοσφαίρου από εμπόρους
Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας δημιουργεί ομάδα ποδοσφαίρου που θα απαρτίζεται αποκλειστικά από μέλη του, τα οποία δεν διαθέτουν ενεργό δελτίο αθλητή στο ποδόσφαιρο. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να το δηλώσει στη γραμματεία του Συλλόγου.

Καβάλα: Εκδήλωση της Μητρόπολης
Εορταστική εκδήλωση διοργανώνει το Γραφείο Ορθοδόξου Μαρτυρίας της Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου σήμερα στις 7 το απόγευμα στην Αίθουσα της Πνευματικής Εστίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία του αγιογράφου Κωνσταντίνου Κουγιουμτζή, μέσα από την οποία θα αναλυθούν οι παραστάσεις της εικόνας της Γέννησης του Χριστού. Επίσης θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση ιστορικών στοιχείων από τον δικηγόρο Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Αγίου Όρους Καβάλας Δημήτριο Αποστολίδη, σχετικά με την καθιέρωση της Εορτής.

Καβάλα: Το μονοπάτι των Χριστουγέννων
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ.) διοργανώνει το Μονοπάτι των Χριστουγέννων προς τη Νύχτα των Ευχών με τη συμμετοχή των μαθητών, σήμερα Τετάρτη στις 5.30 το απόγευμα, στις Κρηνίδες Καβάλας, στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικών εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας «Χρυσά Χριστούγεννα».
Φέτος αφετηρία της εκδήλωσης έχει οριστεί η περιοχή Καβάκια των Κρηνίδων, όπου θα συναντηθούν όλοι μικροί και μεγάλοι και θα κατευθυνθούν προς την κεντρική πλατεία Κρηνίδων, ψάλλοντας χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια.
Θα ακολουθήσει συναυλία με Καβαλιώτες καλλιτέχνες που θα ερμηνεύσουν ελληνικά και ξένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κατά τη διάρκειά της θα προσφέρονται παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα μπισκότα και ζεστό τσάι στους επισκέπτες της εκδήλωσης.
Μετά το τέλος της συναυλίας όλα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν μια ευχή ελευθερώνοντας στον ουρανό ένα ιπτάμενο φαναράκι.

Καβάλα: Χριστουγεννιάτικη συναυλία από το Δημοτικό Ωδείο
Χριστουγεννιάτικη συναυλία με ελεύθερη είσοδο οργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας αύριο Πέμπτη 22/12 στις 9 το βράδυ στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Τα Μουσικά Σύνολα του Δ.Ω.Κ. (ορχήστρες & χορωδίες) θα εμφανιστούν με ένα ποικίλο και ιδιαίτερα πλούσιο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες. Συμμετέχουν η Ορχήστρα Εγχόρδων (διεύθυνση: Χρήστος Κόζαλης), η Ακορντεονάτα (διεύθυνση: Παύλος Ξανθόπουλος), η Young Power Orchestra (διεύθυνση: Κρίστοφερ Μπάκα), και το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής (διεύθυνση: Μανώλης Παργεντάκης) με την Παιδική & τη Μεικτή Χορωδία του Ωδείου (διεύθυνση: Κατερίνα Κοψαχείλη).

Καιρός
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται για σήμερα στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από -5 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα