Eιδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 21-12-2016

11:27 21/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αυτοδιοίκηση

Περισσότερα από 3.500 άτομα στην «πρεμιέρα» του χιονοδρομικού στο Φαλακρό.

Περισσότερα από 3.500 άτομα ανηφόρισαν στο χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού όρους, για να το επισκεφτούν και να συμμετάσχουν στις τριήμερες εκδηλώσεις (16,17 και 18 Δεκεμβρίου), που σηματοδότησαν την έναρξη της λειτουργίας του, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας Αργύρη Πατακάκη. Όπως είπε, το χιονοδρομικό κέντρο είχε απαξιωθεί τα τελευταία χρόνια αλλά τώρα μπαίνει σε μια δυναμική τροχιά.

Σε ότι αφορά τις υποδομές του έχουν βελτιωθεί όπως και η πρόσβαση που οδηγούν σε αυτό. Ταυτόχρονα

σχεδιάστηκε ώστε να είναι προσιτή η τιμολογιακή του πολιτική.«Το άνοιγμα του κέντρου γίνεται σε μια περίοδο που η πατρίδα μας το έχει πολύ ανάγκη, τόσο οι συμπολίτες μας που αγαπούν το βουνό και αναγκάζονταν να πάνε στη γειτονική Βουλγαρία, όσο και οι επιχειρηματίες που έχουν επενδύσει στον τουρισμό της περιοχής», σημείωσε. Πρόσθεσε, μάλιστα ότι αυτές τις ημέρες η πληρότητα στα ξενοδοχεία «άγγιξε» το 95%.

Πρωτογενής Τομέας

Γ.Ζέρβας: «Κτηνοτρόφοι προχωρήστε σε Κτηνοτροφικά Πάρκα»

Την ανάγκη για συγκρότηση ομάδων παραγωγών Κτηνοτρόφων και συνεργασίας μεταξύ τους, για την ίδρυση των Κτηνοτροφικών πάρκων στην Ελλάδα, η οποία δεν διαθέτει ούτε ένα, υπογράμμισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο Καθηγητής Φυσιολογίας, Θρέψης και Διατροφής, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιώργος Ζέρβας.
Αναφέροντας τα οφέλη της λειτουργίας Κτηνοτροφικών πάρκων στην Ελλάδα, ο κ. Ζέρβας στάθηκε στην επίλυση μιας σειράς προβλημάτων περιβαλλοντικής και ηλεκτρολογικής φύσεως, στην μείωση του κόστους παραγωγής, στην παραγωγή ζωοτροφών, στην καλύτερη προώθηση των προϊόντων, στην καλύτερη διαχείριση των αποβλήτων, φυσικά στην επι πλέον επιδότηση 20%, απ’ ότι προβλέπεται ως επιδότηση, σε μεμονωμένους παραγωγούς, από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.
«Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συγκρότηση ομάδων παραγωγών. Δυστυχώς οι Κτηνοτρόφοι δεν εγκαταλείπουν την παλιά νοοτροπία της μη συνεννόησης και συνεργασίας, επιμένοντας σε ένα παλιό μοντέλο που γεννά προβλήματα και τους στερεί την σθεναρή υπόσταση ενός επιχειρηματία.
Ειδικά στον κλάδο της Αιγοπροβατοτροφίας που αποτελεί τον πιο σοβαρό κλάδο της ζωϊκής παραγωγής της Χώρας, καθώς το γάλα προορίζεται για την παραγωγή της Φέτας», σημείωσε ο κ. Ζέρβας.
Η προκήρυξη των σχετικών προγραμμάτων θα γίνει τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Κόμματα

ΝΑΙ στην πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας και από Ιλχαν Αχμέτ

Την πρόταση για διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μαζί με άλλους ανεξάρτητους βουλευτές, για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ σε ακριτικά νησιά, συνυπέγραψε ο βουλευτής Ροδόπης από το Ποτάμι Ιλχάν Αχμέτ.
Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Βουλευτή:
«Το Ποτάμι ως κόμμα, ήδη από το φθινόπωρο, είχε καταθέσει δέσμη επτά προτάσεων για την ανάταξη του οικονομικού κλίματος σε ακριτικές και νησιωτικές περιοχές μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβανόταν : «η διατήρηση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.
Η συνυπογραφή του αιτήματος είναι σύμφωνη με τις μέχρι σήμερα προσπάθειές μας και αφετέρου αναδεικνύει και το μέγεθος της πολιτικής υποκρισίας και της αντιφατικότητας των πολιτικών πρωτοβουλιών της κυβερνητικής πλειοψηφίας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Αχμέτ.

Κοινοβουλευτική Ερώτηση για την Υγεία από Ιλχάν Αχμέτ

Εξ άλλου Ερώτηση για την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Σαπών συνολικά αλλά και του συνόλου τω δομών υγείας στον δήμο Μαρωνείας-Σαπών κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ.
Τα ερωτήματα που υποβάλλονται προς τον υπουργό Υγείας, αφορούν:
Α) Την επιστροφή του ασθενοφόρου,
Β) Την Ίδρυση και Λειτουργία βάσης ΕΚΑΒ στις Σάπες;
Γ) Την επιστροφή των υπαλλήλων του Κ.Υ Σαπών που έχουν αποσπαστεί σε άλλες υπηρεσίες.
Δ) Την ενίσχυση σε διαρκή βάση όλων των δομών υγείας του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, προκειμένου αυτές να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες της συγκεκριμένης περιοχής.

Περιβάλλον-Οικολογία

Τα 20 Χρόνια γιορτάζει το Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης

Με αφορμή την συμπλήρωση των 20 χρόνων από την ίδρυση του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, στο Κέντρο Πληροφόρησης Λιμνών Βιστωνίδας- Ισμαρίδας (στη είσοδο του Πόρτο Λάγους Ξάνθης) το προσωπικό του Φ.Δ θα ενημερώνει το κοινό για τις αξίες του και θα δοθεί η δυνατότητα να γνωρίσουν την ορνιθοπανίδα του Πάρκου μέσω της ορνιθοπαρατήρησης. Για το τριήμερο 3,4,5 Ιανουαρίου 2017 από τις 9:30 ως τις 15:30.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αγορά

Σε ισχύ το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς τα εμπορικά καταστήματα, καθώς είναι σε ισχύ το εορταστικό ωράριο λειτουργίας τους.
Αυτό σημαίνει ότι από σήμερα και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα λειτουργούν περισσότερες ώρες, πρωί απόγευμα, προκειμένου οι καταναλωτές να κάνουν τα ψώνια τους.
Τα καταστήματα θα μείνουν επίσης ανοιχτά αυτή την Κυριακή, Αντίθετα κλειστά θα είναι τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου, τη δεύτερη, δηλαδή, ημέρα των Χριστουγέννων.

ΕΛΑΣ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας, ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Με Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, επιστρέφονται από σήμερα (19-12-2016) οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους, την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και τις (18-12-2016).

Πολιτισμός

Ο Άη Βασίλης και στις Σάππες

Θεματικό πάρκο με τον Άη Βασίλη να περιμένει τα παιδιά στήθηκε στο προαύλιο του Δημαρχείου Μαρώνειας-Σαππών και θα ξεκινήσει να λειτουργεί από σήμερα έως τις 5 Ιανουαρίου.
Πρόκειται για μια σύμπραξη των συλλόγων από τις Σάππες, για να διασκεδάσουν τα παιδια τους τις μέρες των γιορτών.
Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται ζωγραφική προσώπου, κλόουν, ξωτικά και φυσικά τα δώρα που θα πάρουν τα παιδιά του Δημοτικού σήμερα το απόγευμα στις 6:30μ.μ. και του Νηπιαγωγείου αύριο το πρωΐ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής και Δημοτικό Σύμβουλο, Ηλία Σταυρίδη, ανάμεσα στις εκδηλώσεις των παιδιών θα ενταχθούν οι γυναίκες που θα πουν τα κάλαντα, μαζί με τη Φιλαρμονική του Δήμου και θα αναβιώσουν το έθιμο με τις κουλούρες, ενώ θα παρασκευάσουν όλα τα εδέσματα και τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά.
Την τελευταία μέρα δε των εκδηλώσεων, Παραμονή των Φώτων, θα παρασκευάσουν και το γεύμα της Αγάπης που θα είναι η νηστίσιμη Φασολάδα.

Η γυναίκα του Αη Βασίλη στο βιβλιοπωλείο Βαφειάδη

Η γυναίκα του Αϊ Βασίλη αφήνει για λίγο τις προετοιμασίες της για την Πρωτοχρονιά, τους αγαπημένους τάρανδους του Άγιου Βασίλη και το εργαστήριο με τα ξωτικά και έρχεται για πρώτη φορά στην Κομοτηνή να συναντήσει φίλους, μικρούς και μεγάλους!
Η κυρία Santa Claus θα βρίσκεται στον 1ο όροφο του Βιβλιοχαρτοπωλείου Βαφειάδης στη Βενιζέλου, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου και ώρες 10:30-14:30 & 18:00-21:00!
Την ημέρα αυτή θα συνομιλήσει με τους μικρούς της φίλους, θα φωτογραφίζεται μαζί τους, θα υπογράφει Χριστουγεννιάτικα βιβλία, ενώ θα προσφέρει και διάφορα γλυκίσματα!
Όλα τα παιδάκια που θα την επισκεφτούν εκείνη την μέρα, μπορούν να μπουν σε κλήρωση για περισσότερα από 120 παιδικά δώρα (παιδικά βιβλία, επιτραπέζια παιχνίδια, puzzle, Playmobil & Lego), που θα δωρίσουν τα Βιβλιοχαρτοπωλεία Βαφειάδης!

Χριστουγεννιάτικες μουσικές και τραγούδια στο 1ο Ξάνθειο Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών και Ορχηστρών

Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης και η Μεικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Ξάνθης διοργανώνουν το 1ο Ξάνθειο Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών και Ορχηστρών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα με είσοδο ελεύθερη για όλους τους πολίτες στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης. Χριστουγεννιάτικες μουσικές και τραγούδια θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση, δημιουργώντας ένα κλίμα γιορτινό, μακριά από την καθημερινότητά μας.

Δικαστικό

Επεισόδια στα Δικαστήρια Ξάνθης και συλλήψεις

Επεισοδιακή ήταν η μεταγωγή των δύο νεαρών ληστών στην Εισαγγελία της Ξάνθης προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες για τις υποθέσεις, για τις οποίες κατηγορούνται. Γυναίκες συγγενείς και ένας νεαρός άνδρας επιτέθηκαν στους Αστυνομικούς προσπαθώντας να τους απελευθερώσουν ενώ μετά τη συμπλοκή έγιναν 6 συλλήψεις.

Αστυνομικό Δελτίο

Εξιχνιάστηκαν ληστείες και κλοπές οχημάτων νομούς Ξάνθης και Θεσσαλονίκης

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 3 ληστείες, 13 κλοπές οχημάτων και 12 κλοπές από οχήματα, πολίτες, κτήρια και καταστήματα, που είχαν διαπραχθεί το χρονικό διάστημα 17-11-2016 έως 18-12-2016, στους νομούς Ξάνθης και Θεσσαλονίκης.
Συνελήφθησαν στο νομό Ξάνθης, από τους παραπάνω αστυνομικούς, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 17 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Keywords
ΕΡΤ, ιλχάν αχμέτ, εορταστικο ωραριο, ελλαδα, αθηνα, σθεναρή, ΦΠΑ, εκαβ, ισχύ, σημαίνει, Πρωτοχρονιά, παιδια, βιβλιοπωλείο, κομοτηνη, βενιζελος, puzzle, playmobil, lego, συλληψεις, θεσσαλονικη, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, βιβλια, χριστουγεννιατικες βιτρινες, Κορμός Χριστουγέννων, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, ωραριο καταστηματων, αυξηση φπα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, κλειστα σχολεια, τραπεζα της ανατολης, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αστυνομικο τμημα, βουλευτες, χριστουγεννιατικα γλυκα, καλαντα, επιτραπεζια παιχνιδια, χριστουγεννιατικα, κληρωση, αη βασιλης, βουλγαρια, γλυκα, γυναικα, δωρα, εκαβ, ζωγραφικη, νησια, ξενοδοχεια, ξωτικα, παιχνιδια, προγραμμα, τραγουδια, υγεια, playmobil, αφορμη, αχμετ, βρισκεται, γαλα, γινει, γινεται, δευτερα, διαστημα, δυνατοτητα, δυστυχως, δηλωση, δοθει, εθιμο, ειπε, επτα, ερευνες, ερχεται, ετων, ζερβας, ιδρυση, υπηρεσιες, ιλχάν αχμέτ, κυρια, κλιμα, κλοουν, κομμα, λειτουργια, ληστειες, μακρια, μειωση, νοοτροπια, ομαδα, οχηματων, οχηματα, παιδικα, παιδια, παιδακια, πανεπιστημιο αθηνων, προβληματα, πρωι, σθεναρή, σχολειο, τμημα, το βουνο, τριημερο, ισχύ, φασολαδα, φεστιβαλ, φυσικα, φθινοπωρο, φορα, ψωνια, ωρες, puzzle, εθνικο, κυριακη, σημαίνει, υγειας, βουνο
Τυχαία Θέματα