Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:32 11/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρωινό δελτίο ειδήσεων

Μεθόδους μαφίας, που είναι έξω από το εργατικό δίκαιο, καταλογίζει η ΓΣΕΕ στην εργοδοσία για το θέμα της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας. Χθες, βρέθηκε στην Καβάλα ο πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Ε. Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος είχε συνάντηση με τους απολυμένους της Βιομηχανίας ενώ, σε σύσκεψη με τα Σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Καβάλας, ζήτησε να ενισχύσουν τον αγώνα τους. «Αν κερδίσουν οι πρακτικές μαφίας θα ανοίξουν

οι ορέξεις των εργοδοτών σε όλη τη χώρα που θα βρίσκουν διάφορα παράθυρα για να φορτώνουν στους εργαζόμενους ανύπαρκτα αδικήματα και να απολύουν χωρίς αποζημιώσεις ενώ θα ανακυκλώνουν τους εργαζομένους για λίγους μήνες» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύσκεψη για την πορεία των έργων αποκατάστασης μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές στη Θάσο θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας σήμερα στις 11 το πρωί. Στη σύσκεψη θα παραβρεθεί και η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

Κάλεσμα στο μεγάλο συλλαλητήριο που θα γίνει την Πέμπτη στην Κομοτηνή από όλα τα συνταξιουχικά σωματεία της Περιφέρειας ΑΜΘ απηύθυναν χθες το πρωί τα συνεργαζόμενα συνταξιουχικά σωματεία νομού Καβάλας ΙΚΑ- ΟΑΕΕ- ΝΑΤ- ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΒΦΛ.
Οι εκπρόσωποί τους αναφέρθηκαν στους αγώνες που πρέπει να δοθούν από όλα τα σωματεία και στην αφύπνιση της νεολαίας απέναντι στο ασφαλιστικό που θα τους στερήσει στο μέλλον τις συντάξεις τους και την περίθαλψή τους.
Όλοι μαζί κάλεσαν τους συνταξιούχους να βρίσκονται το πρωί της Πέμπτης στις 8.30 στον Δημοτικό Κήπο απ’ όπου θα ξεκινήσουν τα λεωφορεία που θα τους μεταφέρουν στην Κομοτηνή.

Εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων για το 3ο Συνέδριο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που θα διεξαχθεί στην Αθήνα και θα οδηγήσει στην ανάδειξη των μελών του Εθνικού Συμβουλίου, θα πραγματοποιήσει η τοπική οργάνωση του κόμματος. Η διαδικασία θα γίνει στα κεντρικά γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Καβάλα (Βενιζελου 39, 3ος όροφος) την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι καταπλέει εκτάκτως στον Λιμένα Καβάλας «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» το κρουαζιερόπλοιο «VOYAGER» με 328 επιβάτες . Το «VOYAGER» θα φτάσει στην Καβάλα από την Κωνσταντινούπολη και θα αποπλεύσει στις 7 το απόγευμα με προορισμό την Μυτιλήνη.

Αγιασμός στα νέα γραφεία του Συλλόγου ΠΝΟΗ για το Παιδί και την Οικογένεια, θα τελεστεί σήμερα (Τρίτη), στις 6 το απόγευμα. Ο νέος χώρος της ΠΝΟΗΣ λειτουργεί επί της οδού Τσολάκη 23 (στο κτίριο του Βρεφονηπιακού σταθμού της Ρούσβελτ).

Ξεκίνησε από χθες Δευτέρα (10 Οκτωβρίου) η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Δράμας. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργεί από το 2012. Η υποβολή των αιτήσεων ολοκληρώνεται την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου.

Ενημερωτική ημερίδα για τις δυνατότητες και προοπτικές της καλλιέργειας της κρανιάς στην ευρύτερη περιοχή, διοργανώνει στη Δράμα, το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» σε συνεργασία με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (12 Οκτωβρίου) στις 11 το πρωί, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ), στο 5ο χλμ Δράμας-Θεσσαλονίκης με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο τακτικός ερευνητής του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, Ιωάννης Σπανός.

Το βιβλίο του Ζήση Α. Βαπορίδη «Λυκούργος, ο βασιλιάς του Παγγαίου και άλλοι μύθοι της περιοχής» παρουσιάζουν ο δήμος Παγγαίου, η Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως και η Κάπα Εκδοτική, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 1ου Συνεδρίου Τοπικής Ιστορίας Παγγαίου, την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του Δήμου Παγγαίου «Φρίξος Παπαχρηστίδης» στην Ελευθερούπολη. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο δικηγόρος και συγγραφέας Δημήτρης Αποστολίδης, χαιρετισμό θα απευθύνει ο δικηγόρος, ιστορικός ερευνητής και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου Θεόδωρος Λυμπεράκης, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος, ιστορικός ερευνητής και Οργανωτικός Γραμματέας του Συνεδρίου Άρης Μεντίζης. Ο συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του και θα συνομιλήσει με το κοινό. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας (Δ.Ω.Κ) προκηρύσσει Υποτροφίες Σπουδών για νέους και παλαιούς μαθητές με αποκλειστική διάρκεια ενός σχολικού έτους (2016-2017). Θα χορηγηθούν έως τρεις υποτροφίες πλήρους κάλυψης διδάκτρων σε ένα ειδικό μάθημα, έως πέντε υποτροφίες μερικής κάλυψης διδάκτρων, έως δύο υποτροφίες για ενηλίκους (άνω των 18 ετών) μερικής κάλυψης διδάκτρων, έως δύο υποτροφίες για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) πλήρους κάλυψης διδάκτρων. Τέλος, θα δοθούν έως δύο υποτροφίες για τέκνα πολύτεκνης οικογένειας πλήρους κάλυψης διδάκτρων σε ένα ειδικό μάθημα.

Την παράσταση «Το αμάρτημα της μητρός μου» σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, στο πλαίσιο του προγράμματος των χειμερινών του παραστάσεων, το Σάββατο (15 Οκτωβρίου 2016) στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου
Ερμηνεύουν οι Θεμιστοκλής Καρποδίνης και Αγάπη Μανουρά
Παράλληλα, διοργανώνεται σεμινάριο με θέμα «O έλεγχος και ο τρόπος εκφοράς του λόγου ως ρυθμιστής της σημασίας και του νοήματος» την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, με εισηγητή τον Δήμο Αβδελιώδη.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπονται για σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα