Σάμος: Να παρθούν μέτρα ζητούν οι γιατροί του νοσοκομείου

09:31 11/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Για εχθρική αντιμετώπιση της 2ης ΥΠΕ απέναντι στο Νοσοκομείο Σάμου κάνουν λόγο οι γιατροί περιγράφοντας την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσηλευτικό ίδρυμα σε έγγραφό τους το οποίο κοινοποιούν , στον υπουργό και αναπληρωτή υπουργό υγείας, στη διοίκηση του Νοσοκομείου, στη διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ, στο βουλευτή, τον αντιπεριφερειάρχη, το δήμαρχο Σάμου,, τον ιατρικό σύλλογο Σάμου και Αθήνας. Το έγγραφο συνυπογράφουν 27 γιατροί του Νοσοκομείου οι οποίοι αναφέρονται στις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται,

με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, υγειονομικό υλικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό καταφέρνοντας παρόλα αυτά να αντιμετωπίζουν δύσκολα περιστατικά εργαζόμενοι πολύ περισσότερο από ότι προβλέπει η Εθνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

«Αντί να έχουμε την στήριξη της Διοίκησης της 2ης ΥΠΕ και ενίσχυση σε ιατρικό προσωπικό, το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζουμε διαδοχικές μετακινήσεις ιατρών από την Σάμο και την Ικαρία, με αποτέλεσμα να είναι πλέον αδύνατη η ασφαλής κάλυψη των επειγόντων περιστατικών και να κινδυνεύει η ζωή και η υγεία των πολιτών της Σάμου και των γύρω νήσων. Η αντοχή και ανοχή μας έχει πλέον εξαντληθεί . Καταγγέλλουμε την εχθρική αντιμετώπιση του Νοσοκομείου Σάμου από τη Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ. Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των μετακινήσεων και την ενίσχυση του νοσοκομείου σε ιατρικό προσωπικό επαρκές για την ασφαλή λειτουργία του¨» αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο.

Τέλος οι γιατροί καλούν το βουλευτή, τον αντιπεριφερειάρχη και το δήμαρχο να παρέμβουν άμεσα για την εξασφάλιση της λειτουργίας του νοσοκομείου.

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα