Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

11:37 10/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Καβάλα: «Χρυσή» η Άννα Κορακάκη
Το χρυσό μετάλλιο στα 25μ στο πιστόλι κατέκτησε η Άννα Κορακάκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Είναι το δεύτερο μετάλλιο που κατακτά η δραμινή αθλήτρια μετά το χάλκινο που είχε πάρει στα 10μ αεροβόλο.
Η Αννα Κορακάκη, στέφθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης στο πιστόλι 25 μέτρων νικώντας στον τελικό 8-6 τη Γερμανίδα Μόνικα Καρς.
Παράλληλα, είναι

το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας μετά από δώδεκα χρόνια.

Καβάλα: Ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων στα λιπάσματα
Αναβλήθηκε για τις 6 Σεπτεμβρίου η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, που είχαν καταθέσει οι απολυμένοι και σε διαθεσιμότητα υπάλληλοι των λιπασμάτων Καβάλας. Το σωματείο κατέθεσε αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής για εργαζόμενους που απολύθηκαν κι αντιμετωπίζουν βιοποριστικά προβλήματα. Η απόφαση αναμένεται σήμερα (Τετάρτη).

Καβάλα: Διαμαρτυρίες εργαζομένων για πρόστιμο σε εταιρία
Στο μεταξύ, χθες (Τρίτη) εργαζόμενοι εντός του εργοστασίου διαμαρτυρήθηκαν στον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θεόδωρο Μαρκόπουλο, για το πρόστιμο που επέβαλε στην εταιρία των λιπασμάτων ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ. Όπως ανέφεραν, με τέτοιες αποφάσεις κινδυνεύει να κλείσει το εργοστάσιο. Ο κ. Μαρκόπουλος παρέπεμψε τη διοίκηση της εταιρίας στην Αποκεντρωμένη.

Αν.Μακεδονία: Νέοι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δράμας, Γεωργία Χειράκη και Καβάλας, Χρήστος Γάκης αναλαμβάνουν δύο από τις πέντε θέσεις θεματικών αντιπεριφερειαρχών, με απόφαση του γ.γ. της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας- Θράκης, Γιώργου Παυλίδη. Η κ. Χειράκη αναλαμβάνει τον τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Πρόνοιας. Ο κ. Γάκης αναλαμβάνει θέματα Δημόσιας Υγιεινής.
Η θητεία των νέων αντιπεριφερειαρχών θα διαρκέσει έως το τέλος Φεβρουαρίου 2017.

Καβάλα: Αποκατάσταση κτίσματος στα Λουτρά Ελευθερών
Την πλήρη αποκατάσταση του ιστορικού κτίσματος που κάηκε στα Λουτρά των Ελευθερών, ζητά η Πρωτοβουλία για τη διάσωση των Λουτρών των Ελευθερών, καθώς και όλων των κτιρίων αρχιτεκτονικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, που προσδίδουν στα Λουτρά τον χαρακτηρισμό του «ιστορικού τόπου». Με ανακοίνωσή της, η Πρωτοβουλία καταλογίζει ευθύνες στην αντιπεριφέρεια για την κατάσταση που επικρατεί στα Λουτρά και ζητά να εμπλακεί ενεργά και ο δήμος στη προσπάθεια αξιοποίησής τους για τη διατήρηση και προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των ιαματικών πηγών.

Καβάλα: Παραβάσεις σε επιχειρήσεις
Μη έκδοση αποδείξεων και παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας εντόπισαν, κατά κύριο λόγο, κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας που έκαναν ελέγχους σε επιχειρήσεις της Καβάλας και της Θάσου κατά το χρονικό διάστημα από τις 25 Ιουνίου έως τις 7 Αυγούστου.
Συγκεκριμένα, στην περιοχή της Καβάλας, σε επτά καταστήματα διαπιστώθηκαν τρεις περιπτώσεις μη έκδοσης αποδείξεων, τέσσερις περιπτώσεις μη καταχώρησης στους πίνακες προσωπικού, που αφορούσαν έντεκα εργαζόμενους, τρεις περιπτώσεις εργασίας πέραν του ωραρίου για τέσσερις εργαζόμενους, καθώς και τέσσερις περιπτώσεις λειτουργίας καταστημάτων χωρίς άδεια.
Στη Θάσο, σε επτά καταστήματα διαπιστώθηκαν δύο περιπτώσεις μη έκδοσης αποδείξεων, μία περίπτωση μη καταχώρησης στους πίνακες προσωπικού και τέσσερις περιπτώσεις εργασίας πέραν του ωραρίου, που αφορούσαν είκοσι δύο εργαζόμενους.

Καβάλα: Παράσταση του ΚΘΒΕ για τον Γιώργο Σεφέρη
Η Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την παράσταση «Ο κύριος Γιώργος Σεφέρης – Ένας βαθύσκιωτος εντεψίζης Έλληνας» σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα την Τετάρτη 10 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, στο Φρούριο Καβάλας, στο πλαίσιο του 59ου Φεστιβάλ Φιλίππων. Σύνθεση κειμένων: Γιώργος Φράγκογλου

Καβάλα: Παρουσίαση βιβλίου για τον Γιώργο Σεφέρη
Ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας παρουσιάζει το βιβλίο του Δημήτρη Παπαράλλη -Ο έρωτας και ο θάνατος στην ποίηση του Γιώργου Σεφέρη (Στροφή, Μυθιστόρημα, Κίχλη)- αύριο Πέμπτη 11 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, στην Παλιά Μουσική στο πλαίσιο του 59ου Φεστιβάλ Φιλίππων.
Το βιβλίο παρουσιάζει η φιλόλογος Χάρις Χριστοφορίδου.
Με αφορμή το βιβλίο ο συγγραφέας θα μιλήσει για τον Σεφέρη με θέμα: Ο δικός μου Σεφέρης «Δούναι και λαβείν: Περιδιαβάσεις και καταδύσεις στην ποίησή του». Εξήντα περίπου χρόνια επικοινωνίας με το έργο του.
Ποιήματα του Σεφέρη διαβάζει η Εύα Οικονόμου-Βαμβακά.

Καβάλα: Ο «Πλούτος» στους Φιλίππους
Η παράσταση «Πλούτος» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, παρουσιάζεται την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Αυγούστου στις 21.00 στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στο πλαίσιο του 59ου Φεστιβάλ Φιλίππων. Εισιτήρια προπωλούνται σε συγκεκριμένα σημεία της Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης.

Αίθριος καιρός
Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα