Εγκαινιάστηκε ο σύγχρονος βρεφονηπιακός σταθμός του ΟΑΕΔ παρουσία της Μ. Καραμεσίνη

18:06 12/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Εγκαινιάστηκε σήμερα ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός του ΟΑΕΔ στην Καρδίτσα παρουσία της Προέδρου κ. Μαρίας Καραμεσίνη η οποία τον χαρακτήρισε «στολίδι». Ανέφερε ότι ως ΟΑΕΔ παραδίδουμε σήμερα ένα έργο που θα εξυπηρετήσει τους εργαζόμενους και τους ανέργους για τις επόμενες δεκαετίες. Τόνισε ότι πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές υγιεινής, ασφάλειας και λειτουργικότητας, με τα πλέον σύγχρονο εξοπλισμό. Είναι δυναμικότητας 100

νηπίων και βρεφών και ήδη έχει υποδεχθεί 54 παιδιά. Απασχολούνται σε αυτόν 4 μόνιμοι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ και 10 με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Ανέφερε ότι ως γνωστόν τα μνημόνια έθεσαν πλαφόν στις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα, ωστόσο ο ΟΑΕΔ προσέλαβε 84 εργαζόμενους αυτόν τον χρόνο, και ευελπιστεί να προσλάβει και όλους όσους χρειαζεται στους 25 βρεφονηπιακούς σταθμούς του, ώστε να υπάρχει επαρκές προσωπικό και να τηρηθεί και ο στόχος να κυβέρνησης να μην μεινουν άνθρωποι εκτός υπηρεσιών που παρέχουν δημόσιοι φορείς.
Η κ. Καραμεσίνη σημείωσε ότι η φιλοξενία των παιδιών είναι δωρεάν, και εκπαιδεύονται με σύγχρονα προγράμματα παρέχοντας φύλαξη και αγωγή. Έκανε μια αναδρομή στο ιστορικό κατασκευής του έργου με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν. Ο σταθμός άρχισε να κατασκευάζεται το 2008, η κρίση οδήγησε τον εργολάβο σε αδυναμία συνέχισης των εργασιών, υπήρξε νέος εργολάβος το 2016, το έργο ολοκληρώθηκε τέλη του 2017 και το παρέλαβε ο ΟΑΕΔ το 2018. Με τη λειτουργία και του συγκεκριμένου βρεφονηπιακού σταθμού ο ΟΑΕΔ υπηρετεί το στόχο της παροχής σε εργαζόμενους και ανέργους υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα