Νάνσυ Καπούλα: Απούσα από τα σχολικά δρώμενα η δημοτική αρχή Βόλου

18:06 12/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη διαβεβαίωσή της πως θα βρίσκεται στο πλευρό των μαθητών και των εκπαιδευτικών, έδωσε η υποψήφια Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» Νάνσυ Καπούλα στον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτη Σαβελίδη, στη συνάντηση που πραγματοποίησαν παρουσία των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων Β. Γιαννουλή, Ν. Κατσιαβριά και Δ. Κουτσό, της προέδρου της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Μ. Γιαννουλή και της προϊσταμένης Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Ρ. Φασουράκη.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σαβελίδης

στην υποψήφια Δήμαρχο Νάνσυ Καπούλα, «θέλουμε μία Δημοτική Αρχή που θα σταθεί στο πλευρό της εκπαίδευσης, θα διεκδικεί, θ’ ανιχνεύει τα προβλήματα που υπάρχουν και όχι απλά να προσπαθεί να τα διορθώσει, να ενδιαφέρεται για την ασφάλεια των μαθητών, για τις συνθήκες μετακίνησής τους, παραμονής τους στα σχολεία, της υγιεινής και της ασφάλειάς τους, να ενδιαφέρεται για τους μαθητές με ειδικές ανάγκες, ν’ αφουγκράζεται όλες τις ανάγκες και να προσπαθεί να τις καλύψει διεκδικώντας, είτε από το κράτος, είτε από άλλους φορείς χρήματα και μέσα για να τις υλοποιήσει.

Μία Δημοτική Αρχή με ανοιχτά μυαλά, ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει τα χρηματοδοτικά προγράμματα, για την κάλυψη των αναγκών της εκπαίδευσης».

Ο κ. Σαβελίδης πρόσθεσε πως «δεν θέλουμε μία δημοτική αρχή, η οποία θα συνιστά στους μαθητές μας την παρακολούθηση εκδηλώσεων χαμηλού επιπέδου, να μην έχει κάνει τίποτα για μία πολιτιστική εκδήλωση στα χρόνια της θητείας της, να μην έχει φτιάξει ούτε μία αίθουσα, να μην έχει εκδώσει ούτε ένα πιστοποιητικό πυρασφάλειας, να μην έχει κάνει κανέναν έλεγχο για να μην πέσουν οι σοβάδες σε κάποια αίθουσα ή διάδρομο σχολείου και να μην έχει δώσει πολιτισμό στα σχολεία».

Από την πλευρά της, η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» Νάνσυ Καπούλα αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία που έχει με τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτη Σαβελίδη στην επίλυση σημαντικών ζητημάτων της εκπαίδευσης, όπως τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών του 10ου Γυμνασίου Βόλου στο Διμήνι, την έκδοση τεχνικών δελτίων για τις οδικές ασφαλείς μεταφορές από και προς το σχολείο και την άμεση κινητοποίηση στο θέμα των πιστοποιητικών πυρασφάλειας και της πτώσης των σοβάδων.

«Ως νέα Δημοτική Αρχή έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Τα παιδιά είναι οι βασικότεροι συνεργάτες στα κοινωνικά θέματα και στους στόχους που βάζουμε ως κοινωνία, άρα πρέπει να είμαστε μέσα στα σχολεία και να υπάρχει εκπαίδευση για θέματα βιώσιμης κινητικότητας, οικολογίας, οδικής συμπεριφοράς και ανακύκλωσης», πρόσθεσε η υποψήφια Δήμαρχος Νάνσυ Καπούλα.

Τέλος, η Νάνσυ Καπούλα έκανε λόγο για αμέλεια του Δήμου Βόλου στη συντήρηση των σχολικών εγκαταστάσεων και την ενεργειακή τους αναβάθμιση καταλήγοντας πως «η εκπαίδευση για τη δική μας Δημοτική Αρχή θα είναι ένας χώρος δημιουργικός, παραγωγικός, ουσιαστικός και αποτελεσματικός γιατί εκεί επενδύουμε όλοι, στη νέα γενιά».

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας

Η συντήρηση των σχολικών εγκαταστάσεων, η εκπαίδευση των μαθητών σε κοινωνικά θέματα και οι ασφαλείς οδικές μεταφορές, ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση της υποψήφιας Δημάρχου και επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» Νάνσυς Καπούλα και τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο κ. Δημήτρη Κουτσό με το Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κ. Γιώργο Πολύζο.

Σύμφωνα με την υποψήφια Δήμαρχο Νάνσυ Καπούλα, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη συντήρησης των σχολικών κτιρίων κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, όταν οι εργασίες μπορούν να πραγματοποιηθούν με ασφάλεια και χωρίς να κινδυνεύουν μαθητές και καθηγητές, καθώς και η ενεργειακή τους αναβάθμιση.

Για τις οδικές ασφαλείς διαδρομές, η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» Νάνσυ Καπούλα σημείωσε πως είναι απαραίτητη η έκδοση τεχνικών δελτίων, ενώ θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία μεταξύ του Δήμου, του Πανεπιστημίου και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την ανάπτυξη ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Όπως διαπίστωσε η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου Νάνσυ Καπούλα, δεν υπάρχουν κοινωνιολόγοι και ψυχολόγοι, προκειμένου να βοηθούν τα παιδιά όταν εκείνα αντιμετωπίζουν προβλήματα στο ευρύτερο περιβάλλον που ζουν και αυτό είναι ένα θέμα που θ’ απασχολήσει τη νέα Δημοτική Αρχή.

Τέλος και οι δύο πλευρές επεσήμαναν την ανάγκη κατασκευής νέων σχολικών αιθουσών, καθώς πολλά από τα κτίρια έχουν παλαιότητα πάνω από 60 χρόνια.

Κλείνοντας, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ενημέρωσε την υποψήφια Δήμαρχο Βόλου για τους λογαριασμούς νερού από τη ΔΕΥΑΜΒ που παρέλαβαν οι διευθυντές των σχολείων και μετέφερε την ανησυχία της εκπαιδευτικής κοινότητας, για το συγκεκριμένο θέμα.

Η κ. Νάνσυ Καπούλα δήλωσε ξεκάθαρα πως ο Δήμος έχει την ευθύνη των δαπανών για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και δεσμεύτηκε για την επίλυση του προβλήματος, ενώ ανέφερε πως η παρούσα Δημοτική Αρχή λειτουργεί για ακόμη μια φορά για λόγους δημιουργίας εντυπώσεων, στοχεύοντας στο διασυρμό των λειτουργών της εκπαίδευσης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα