«Έφυγε» από τη ζωή ο Αδαμάντιος Πεπελάσης

15:53 6/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Έφυγε σε ηλικία 95 ετών, μια εξέχουσα μορφή της Ελλάδας, ο πανεπιστημιακός, Αδαμάντιος Πεπελάσης.
Είχε γεννηθεί το 1922, στη Γαστούνη Ηλείας. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών, στη Νομική σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών, στο London School of Εconomics, και στο πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφόρνια,

του οποίου αναγορεύτηκε, και διδάκτορας.

Διετέλεσε καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, στο πανεπιστήμιο Ντέιβις της Καλιφόρνια, και στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια στις ΗΠΑ, αλλά και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο Αδαμάντιος Πεπελάτης διετέλεσε επίσης πρόεδρος στο Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού (1995-1998), γενικός διευθυντής στο Ίδρυμα Μελετών Λαμπράκη, πρόεδρος του Δ.Σ. της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος (1988), και διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος (1974-1981 ).

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, εξεφρασε τα συλλυπητήρια του στους οικείους του, και τόνισε πως :»Ο καθηγητής Αδαμάντιος Πεπελάσης ήταν εξέχων οικονομολόγος και πανεπιστημιακός, και ως διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας και της Εμπορικής Τράπεζας, προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες , στην οικονομική πορεία της χώρας».

Πηγή ΕΡΤ1

Keywords
Τυχαία Θέματα