Έφτασαν στη Σάμο τα πρώτα εμβόλια για τον κορονοϊό

00:04 12/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Mε την απογευματινή πτήση της Aegean, έφτασαν στην Σάμο τα πρώτα 190 εμβόλια που προορίζονται για τους υγειονομικούς της Σάμου.

Με τη συνοδεία και της Αστυνομίας τα εμβόλια μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο του νησιού ενώ το πρωί της Τρίτης στις 8.30 θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός με πρώτον στο νησί να εμβολιάζεται όπως έχει δηλώσει κατ΄επανάληψη, τον Διοικητή του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Νίκο Στεφανή. “Είμαστε έτοιμοι όλη η ομάδα του εμβολιασμού να ανταπεξέλθει και σε αυτή τη πρόκληση”,δήλωσε ο ίδιος ενώ συνολικά

έχουν εκφράσει την επιθυμία να εμβολιαστούν 130 άτομα από το Νοσοκομείο της Σάμου και 30 από το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου.

Μετά τις 20 Ιανουαρίου θα φτάσει η επόμενη δόση εμβολίων για τον μαζικό πληθυσμό, ενώ θα λειτουργούν δυο εμβολιαστικά κέντρα αυτό του Νοσοκομείου και του Κ.Υ Καρλοβάσου.

Να σημειώσουμε ότι στόχος είναι να γίνονται περίπου 50 εμβολιασμοί ημερησίως σε κάθε εμβολιαστικό κέντρο. Ηδη έχουν γίνει ασκήσεις προσομοίωσης και τα πάντα είναι έτοιμα, όπως δήλωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Σάμου.

 

 

The post Έφτασαν στη Σάμο τα πρώτα εμβόλια για τον κορονοϊό appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα