Εύσημα του νέου Γάλλου ΥπΟικ προς Σαπέν για Ελλάδα – Συνάντηση με Σόιμπλε

00:56 18/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τις προσπάθειες του Μισέλ Σαπέν «για τη σωτηρία της Ελλάδας» εξήρε ο νέος υπουργός Οικονομίας, Οικονομικών και Βιομηχανίας Μπρουνό Λεμέρ κατά τη σημερινή παραλαβής-παράδοσης στο υπουργείο του Μπερσί. Ο Μπρουνό Λεμέρ τη Δευτέρα μεταβαίνει στο Βερολίνο για να συναντηθεί με τον ομόλογό του της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για να συζητήσουν σχετικά με το μέλλον του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, πριν μεταβούν μαζί στις Βρυξέλλες

για το υπουργικό Συμβούλιο.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης θα εξεταστούν «τα μέσα για να δοθεί μια αληθινή, ισχυρή ώθηση στην ολοκλήρωση της ευρωζώνης», ανέφερε ο Λεμέρ

«Είναι καιρός να προικοδοτηθεί η ΕΕ και ιδιαίτερα η ευρωζώνη με τη δύναμη και την συνοχή που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των μεγάλων δυνάμεων, της Κίνας, της Ρωσίας, των ΗΠΑ. Μια πιο ενωμένη Ευρώπη θα είναι πιο δυνατή και αυτό είναι το χρέος μας» υπογράμμισε.

Τόνισε την πεποίθησή του για τον πρωταρχικό ρόλο του Γάλλο-γερμανικού διώνυμου λέγοντας ότι «τίποτα μεγάλο δεν μπορεί να επιτευχθεί στην ΕΕ χωρίς μια σταθερή γαλλογερμανική φιλία».

Αναφορικά με την κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχει στο Βερολίνο με τον Β. Σόϊμπλε, δήλωσε ότι «είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να κάνουμε καλή δουλειά μαζί (με τον Σόϊμπλε)», προσθέτοντας ότι «τούτο προϋποθέτει ότι η Γαλλία θα πρέπει προσέξει τα οικονομικά της και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους».

Ο Μπρουνό Λεμέρ έκλεισε λέγοντας: «σε μια οικογένεια δεν ξοδεύουμε περισσότερα από όσα κερδίζουμε, ελπίζω να ισχύσει το ίδιο για το γαλλικό έθνος, να παύσει να ξοδεύει περισσότερα από όσα κερδίζει».

Ο Λεμέρ, κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος προερχόμενο από τις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων, επικρίθηκε από μια μερίδα της παράταξής του για το ότι δέχθηκε να ενταχθεί στην κυβέρνηση του κεντρώου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, εξήγησε την απόφασή του επικαλούμενος την σύγκλιση των απόψεών τους στις ευρωπαϊκές υποθέσεις.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα