Δυτική Μακεδονία: Την επιχορήγηση 42 επικουρικών γιατρών, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο

13:08 28/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την επιχορήγηση 42 θέσεων επικουρικών γιατρών στα Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας, με το επιπλέον ποσό των 500 ευρώ μηνιαίως για τριετή θητεία, ενέκρινε κατά πλειοψηφία χθες, το Περιφερειακό Συμβούλιο σε συνεδρίαση του στην Κοζάνη, μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Σταύρου Γιαννακίδη.

Η επιχορήγηση θα ισχύει μέχρι και το 2018 και όπως τόνισε ο κ. Γιαννακίδης αφορά 13 επικουρικούς γιατρούς στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης,

11 επικουρικούς γιατρούς στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας, 8 στο Νοσοκομείο της Φλώρινας, 6 στο Νοσοκομείο Γρεβενών και 4 στο Νοσοκομείο Καστοριάς, όπου συνολικά ο τριετής προϋπολογισμός και για τα πέντε δημόσια νοσοκομεία, θα φθάσει τα 744.000 ευρώ.

«Από τους 42 επικουρικούς γιατρούς έχουν ήδη προσληφθεί οι 31 στα Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας, εκ των οποίων οι 21 γιατροί ήρθαν μετά το Φεβρουάριο, όπου με βάση τις διατάξεις του παράλληλου προγράμματος, ανακοινώσαμε ως Περιφέρεια την απόφαση μας για το έξτρα ποσό μηνιαίως των 500 ευρώ για τριετή θητεία» επεσήμανε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Σταύρος Γιαννακίδης, σημειώνοντας ότι «η επιχορήγηση λειτούργησε ως πολύ σημαντικό κίνητρο». Απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ Κοζάνης, υπογράμμισε ότι «παρότι με την επιχορήγηση και την πρόσληψη των επικουρικών γιατρών καλύφθηκαν ανάγκες και έχουν ήδη λειτουργήσει κάποιες κλινικές που υπολειτουργούσαν, ωστόσο υπάρχουν προβλήματα με την Παιδιατρική της Φλώρινας και με τις παθολογικές κλινικές των Νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαϊδας και παραμένουν 11 κενές θέσεις επικουρικών γιατρών, από τις οποίες οι 5 αναφέρονται στο Νοσοκομείο Φλώρινας, 2 στο Νοσοκομείο Κοζάνης και 4 στο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας».

Η εισήγηση του κ. Γιαννακίδη, ψηφίστηκε και από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργο Δακή καθώς και από συμβούλους της παράταξης του, παρότι υπήρξε κριτική από τον κ.Δακή, ο οποίος σημείωσε ότι «η επιχορήγηση των 42 επικουρικών γιατρών, δεν πρόκειται να λύσει τα οξυμμένα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο της υγείας στην Δυτική Μακεδονία».

Έντονη κριτική άσκησε και η Γεωργία Ζεμπιλιάδου, ως επικεφαλής συνδυασμού από την ελάσσονα αντιπολίτευση, επιλέγοντας να απέχει από την ψηφοφορία, ενώ «παρόν» δήλωσε ο Γιάννης Βήττας, ως επικεφαλής επίσης συνδυασμού από την ελάσσονα αντιπολίτευση, υποστηρίζοντας ότι «πρέπει να έρθουν μόνιμοι γιατροί», κάτι που ζητήθηκε και από τον Πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών Δυτικής Μακεδονίας, Άγγελο Αγγελόπουλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα