Έβρος: «Γεμίζουν» με ιδιωτικά ιατρεία διαφόρων ειδικοτήτων περιοχές εκτός των μεγάλων πόλεων του νομού

12:36 28/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη μεταφορά των ιατρείων τους από μεγάλες πόλεις σε μικρότερες, προκειμένου να εξασφαλίσουν έναν ικανό αριθμό πελατολογίου και να επιβιώσουν επαγγελματικά, επιλέγουν γιατροί στον Έβρο. «Δημοφιλέστερες» περιοχές είναι οι Φέρες, το Τυχερό και το Σουφλί όπου πλέον υπάρχουν ιατρεία διαφόρων ειδικοτήτων, εξυπηρετώντας κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών των οποίων η μετακίνηση προς τις μεγάλες πόλεις του νομού, είναι δύσκολη.
«Ένας γιατρός ολοκληρώνει την ειδικότητα του περίπου στην ηλικία των 32 ετών. Τα χρονικά περιθώρια για επαγγελματική αποκατάσταση είναι περιορισμένα. Έτσι πρέπει να αποφασίσει

εάν θα μείνει και θα ανοίξει ιατρείο ή θα φύγει στο εξωτερικό» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου (ΙΣΕ), Παναγιώτης Βάρναλης. Όπως ανέφερε ο κ. Βάρναλης, επικαλούμενος τις προσωπικές του εκτιμήσεις, το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων ιατρών επιχειρεί να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στην περιοχή, όμως η οικονομική κρίση που διέπει τον γενικό πληθυσμό έχει αντίχτυπο και στους ιδιώτες ιατρούς, ενώ η πολύμηνη καθυστέρηση καταβολής των οφειλών από τον ΕΟΠΥΥ προς τους συμβεβλημένους ιατρούς, έχει ως αποτέλεσμα να σημειώνεται αδυναμία πληρωμής στα ασφαλιστικά τους ταμεία ακόμα και καταβολής ενοικίου.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη: Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα