Κομοτηνή: Κάλεσμα ομοψυχίας και ενότητας από τον Μητροπολίτη γιατί «Ο Θεός αγάπη εστίν»

12:02 25/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τρεις λέξεις απαντούν οι κάτοικοι της Ροδόπης στην μεγάλη τραγωδία που βίωσαν συνάνθρωποί μας στην Αττική, με «Αλληλεγγύη, Αλληλεγγύη, Αλληλεγγύη». Με μπροστάρι τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, τον κ. Παντελεήμονα πραγματοποιούν πράξεις αγάπης θέλοντας να απαλύνουν κάπως τον πόνο των πληγέντων.

«Όλοι είμαστε προβληματισμένοι και στεναχωρημένοι αυτές τις μέρες. Παρακαλούμε το Θεό να δώσει κουράγιο σ’ αυτούς που έμειναν πίσω. Όλοι μαζί πρέπει να σηκώσουμε αυτό το βαρύ σταυρό. Αυτοί οι άνθρωποι που χάθηκαν με τόσο τραγικό τρόπο σίγουρα βρίσκονται μεταξύ των μαρτύρων

της Πίστεώς μας.» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων. Παράλληλα, σημείωσε πως αυτή τη στιγμή χρειάζεται ομοψυχία κι ενότητα. «Χρειάζεται ενότητα και ειλικρίνεια και οι διχαστικές φωνές δεν βοηθούν. Εκείνο που θα βοηθήσει είναι να γίνουμε μια ενότητα, μια οικογένεια. Όλοι μαζί να αντιπαλέψουμε όλα τα μεγάλα και τα σπουδαία που έχουμε μπροστά μας.»

Υπενθυμίζει ότι ο θεός είναι μόνο αγάπη και εκφράζεται από τη ζωή μας. «Από την παρουσία μας ο ένας δίπλα στον άλλον» όπως εξήγησε αποκαλύπτοντας πως γι αυτό το λόγο ήδη η «Αποστολή» έστειλε τα πρώτα είδη ανάγκης, όπως νερό, στους πληγέντες. Σήμερα από την πλευρά της ΙΜΜΚ σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Κομοτηνής οργανώνεται εθελοντική αιμοδοσία, πρώτος ο Επίσκοπος και οι ιερείς έδωσαν αίμα στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης κι αγάπης. «Στην Αθήνα χρειάζονται αίμα και καλώ όλους τους ανθρώπους της περιοχής μας να δώσουν.» Φέτος, όπως είπε ο Σεβασμιώτατος, η γιορτή της Πολιούχου, της Αγίας Παρασκευής, «σκιάζεται» από την τραγωδία. Η εορτή Της θα γίνει με σεμνότητα, όπως ανέφερε. Επίσης την Κυριακή θα βγει δίσκος σε όλες τις ενορίες για να συγκεντρωθούν χρήματα, τα οποία θα δοθούν στις πληγείσες Μητροπόλεις.

Όσον αφορά στην παρηγοριά των ανθρώπων που έχασαν τους δικούς τους, όπως είπε ο Σεβασμιώτατος «Η παρηγοριά τους θα είναι ο τρόπος που ο ένας θα σταθεί δίπλα στον άλλον. Όχι λέγοντας κάτι περισσότερο, αλλά σφίγγοντας ο ένας το χέρι του άλλου.» γιατί όπως είπε «Το πρόσωπο του καθενός μας είναι εικόνα θεού, έτσι, ως εικόνα Θεού ο ένας δίπλας στον άλλον θα πρέπει να σταθούμε.»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κομοτηνή, Κάλεσμα, Μητροπολίτη, Ο Θεός,komotini, kalesma, mitropoliti, o theos