Δυτική Μακεδονία: Νέος Οργανισμός ανασυγκρότησης και ανάπτυξης, στην Περιφέρεια

12:27 25/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με νέο οργανισμό που θα επιχειρήσει να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες που υπάρχουν για την εξυπηρέτηση των πολιτών και τον στόχο της περιφερειακής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης, θα πορευθεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας τα επόμενα χρόνια.

Σε χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Παντελής Αργυριάδης παρουσίασε το Νέο Οργανισμό και όπως αναφέρθηκε μεταξύ άλλων «θα συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό και την καλύτερη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης στην περιοχή, αντικαθιστώντας τον σημερινό οργανισμό

που έχει ισχύ από τον Ιανουάριο του 2011».

Ο συντονισμός των υπηρεσιών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η διαφάνεια αποτελούν βασικά στοιχεία του νέου Οργανισμού της Περιφέρειας , κάτι που τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Αργυριάδης, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ Κοζάνης, έκανε γνωστό ότι «οι 6 Γενικές Διευθύνσεις θα γίνουν 3 , όπου προβλέπονται παρεμβάσεις στην διεύθυνση δομημένου περιβάλλοντος-πολεοδομία, στα τμήματα των έγγειων βελτιώσεων του αγροτικού τομέα και στην διεύθυνση του αναπτυξιακού προγραμματισμού» .

Στο πλαίσιο του νέου Οργανισμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, οι παλιές Νομαρχίες και Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης, Γρεβενών, Φλώρινας και Καστοριάς που προγραμμάτιζαν μεμονωμένα , θα μπορούν πλέον να προγραμματίζουν ενιαία και πιο αποτελεσματικά, με ενιαία Διεύθυνση. Ο κ. Αργυριάδης έκανε γνωστό επίσης ότι καταρτίσθηκε η πρόταση των προσλήψεων που θα ζητήσει να εγκριθούν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, για την κάλυψη επειγουσών και έκτακτων αναγκών στην περιοχή.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα