Δυτ. Μακεδονία: Τηλεδιάσκεψη Κασαπίδη, με την Συντονιστική Κυβερνητική επιτροπή του σχεδίου μετάβασης

15:55 23/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τηλεδιάσκεψη με την Συντονιστική Κυβερνητική Επιτροπή του σχεδίου δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης (ΣΔΑΜ), είχε  χθες  Τετάρτη  ο Περιφερειάρχης  Δυτ. Μακεδονίας  Γιώργος  Κασαπίδης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενός πολυδιάστατου σχεδίου μετάβασης  των λιγνιτικών περιοχών,  όπως η Δυτ. Μακεδονία.

Η  δημιουργία   στρατηγικών αναπτυξιακών δυνατοτήτων,  για την αναγέννηση των τοπικών οικονομιών, με την  εξασφάλιση αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αποτελούν βασικό στόχο αυτού του σχεδίου και στο πλαίσιο αυτό

υπήρξε αναλυτική ενημέρωση καθώς και προτάσεις από την πλευρά του Περιφερειάρχη,  προς τα μέλη της συντονιστικής  επιτροπής, για τα τρέχοντα θέματα που αφορούν  τη Δυτ. Μακεδονία.

Κατά  την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης , στην οποία μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Υφυπουργός  Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Γεράσιμος  Θωμάς , ο Συντονιστής  της Κυβερνητικής Επιτροπής του σχεδίου μετάβασης  κ. Μουσουρούλης και  μέλη της επιτροπής , συζητήθηκε  και η πολλαπλασιαστική επίδραση της ΔΕΗ Α.Ε  στο εισόδημα και την απασχόληση,  ενώ  περιγράφθηκε η λειτουργία των πυλώνων του νέου «Μηχανισμού Δίκαιης Μετάβασης» και η κατάρτιση  των Εδαφικών σχεδίων δίκαιης μετάβασης.

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης   Μαυρίδης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα