Π. Βρουλής- Αντιπεριφερειάρχης Υγείας: Ζητά περιορισμό ενοικιάσεων διαμερισμάτων σε πρόσφυγες

15:11 23/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

«Να μην προβαίνουν σε ενοικιάσεις αν και εφόσον στην ίδια πολυκατοικία έχουν ήδη νοικιασμένα διαμερίσματα σε μετανάστες», ζητά από την Υπατη Αρμοστεία αλλά και από τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης και Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Πρόνοιας Παντελής Βρουλής.
Απευθυνόμενος στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και στο Περιφερειακό γραφείο Ασύλου Χίου Κέντρο Υποδοχής και ταυτοποίησης, ο κ. Βρουλής εξηγεί αυτό το αίτημά του λέγοντας ότι «…αφενός δεν υπάρχει έλεγχος ως προς τις μετακινήσεις τους , γίνεται συνωστισμός στα διαμερίσματα, αλλά παρατηρείται

και το φαινόμενο σε πολυκατοικίες να είναι τα μισά διαμερίσματα ενοικιασμένα από μετανάστες με ότι αυτό συνεπάγεται ως προς την διαβίωση των υπολοίπων ενοικιαστών η ιδιοκτητών των διαμερισμάτων», χωρίς να εξηγεί τι ακριβώς συνεπάγεται.
Πάντως το σχετικό αίτημα δεν αφορά όπως φαίνεται τη Λέσβο ή τη Σάμο αλλά μόνο τη Χίο, αφού μόνο στο Γραφείο Ασύλου της Χίου αποστέλλεται.

The post Π. Βρουλής- Αντιπεριφερειάρχης Υγείας: Ζητά περιορισμό ενοικιάσεων διαμερισμάτων σε πρόσφυγες appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα