Δυο νέες εντυπωσιακές τοιχογραφίες από την Urban Act στο Βόλο

15:11 25/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

O πρώτος κύκλος του προγράμματος δημόσιων τοιχογραφιών στην πόλη του Βόλου, το «City Call», μόλις ολοκληρώθηκε, από την Urban Act και πλέον δύο νέες εντυπωσιακές τοιχογραφίες στολίζουν την πόλη και προστίθενται στο «Υπαίθριο Μουσείο Δημόσιων Τοιχογραφιών», μοναδικό στο είδος του σε όλη την Ελλάδα.

Συμμετείχαν δύο καλλιτέχνες:

Ο καλλιτέχνης Nasimo από την Βουλγαρία, ο οποίος υλοποίησε την τοιχογραφία του στο 3ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, με θεματική εμπνευσμένη απο τη μητέρα φύση και την ελιά και

ο καλλιτέχνης Etnik, από την Ιταλία, με μια ιδιαίτερη «γεωμετρική» τοιχογραφία, σε ιδιωτικό κτίριο στον περιφερειακό. Η συγκεκριμένη τοιχογραφία είναι η δεύτερη σε μια σειρά από πέντε τοιχογραφίες που θα δημιουργήσει ο καλλιτέχνης ανά τον κόσμο, υπό τον τίτλο «Plato’s element series». Η τοιχογραφία στο Βόλο αφορά στο στοιχείο της φωτιάς και αποδίδεται και με το Τετράεδρο, το οποίο σύμφωνα με τον Πλάτωνα συμβολίζει την φωτιά.

Θα ακολουθήσουν τον Μάιο: η Fio Silva από την Αργεντινή, ο Ιταλός καλλιτέχνης Hitnes και οι Έλληνες Same84, Sive και Kez. Το φεστιβάλ «κλειδώνει» τον Σεπτέμβριο με νέες συμμετοχές που θα ανακοινωθούν.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα και στήριξη του Δήμου Βόλου, του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού, με την αιγίδα του Ινστιτούτου Θερβάντες Αθήνας και υποστηρίζετε από τις εταιρείες: Flame (graffiti spray), Meraki Cafe, Σβώλος, Noodle’s, Χωριάτικο, Pizza Fan, Φιλομήλα, Χαλέβα, Λαγαράς/καλαθοφόρα, Τζίκας Πέτρος/σκαλωσιές, Aerial.gr, Ταχυδρόμος, Μαγνησία, Myvolos.net, ISupportStreetart και Lifo.

www.ert.gr

Keywords
Αναζητήσεις
urban τοιχογραφιες
Τυχαία Θέματα