Δύο νέα κρούσματα θετικά στον κορωνοϊό εντοπίστηκαν στη Μυτιλήνη

00:02 13/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Δύο νέα κρούσματα θετικά στον κορωνοϊό εντοπίστηκαν σήμερα στη Μυτιλήνη. Το πρώτο ανήκει σε έναν 75χρονο επιχειρηματία της πόλης της Μυτιλήνης ο οποίος είχε ελαφρά συμπτώματα της νόσου ωστόσο δε χρειάζεται νοσηλεία, πήρε τις σχετικές οδηγίες και μπήκε σε καραντίνα στο σπίτι του. Ο 75χρονος δεν ταξίδεψε ούτε ήρθε σε επαφή με γνωστό κρούσμα και ιχνηλατείται

το περιβάλλον του.

Το δεύτερο περιστατικό είναι ο ένας εκ των 55 μεταναστών που έφτασαν σήμερα τα ξημερώματα με βάρκα σε ανατολική ακτή της Μυτιλήνης. Ο συγκεκριμένος μετανάστης είχε ανεβάσει πυρετό και είχε ελαφρά συμπτώματα της νόσου γι αυτό και του έγινε άμεσα το τεστ στο Βοστάνειο νοσοκομείο όπου και βγήκε θετικό. Από τα στελέχη του ΕΟΔΥ έχει λήφθεί δείγμα και από τους υπόλοιπους μετανάστες όπου αύριο αναμένονται τα αποτελέσματα που έχουν αποσταλέι στην Αθήνα, και πιθανόν να εντοπιστούν κι αλλά ασυμπτωματικά κρούσματα. Πάντως τα περιστατικά αυτά δε θεωρούνται επικίνδυνα καθώς οι νεοεισερχόμενοι πρόσφυγες αντιμετωπίζονται ως πιθανά κρούσματα και τίθεται εξ αρχής σε καραντίνα, ενώ όταν παρέλθει το 14ήμερο επανελέγχονται και μόνο όταν είναι αρνητικά τα αποτελέσματα, οδηγούνται στο ΚΥΤ Μόριας.

Με τα σημερινά δυο θετικά κρουσματα η Λέσβος εχει διαχειριστεί από την αρχή της πανδμία 48 συνολικά περιστατικά. Σήμερα δυο κρούσματα παραμένουν για νοσηλία στο νοσοκομείο (ο 80χρονος από την Πλαγιά και το κρούσμα από την Καλλονή) και ειναι καλή η κατάστασή τους.

The post Δύο νέα κρούσματα θετικά στον κορωνοϊό εντοπίστηκαν στη Μυτιλήνη appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα