Δύο αγώνες, μια γιορτή, πολλά χαμόγελα

21:25 1/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή και οργανωτική επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής 1 Οκτωβρίου στην πόλη των Σερρών ο 5ος ανοικτός αγώνας αντοχής «voreia ΣΙΡΡΙΣ CHALLENGE 23km» και o 3ος «ΣΙΡΡΙΣ ΒΟΛΤΑ RUN 5km».

Εκατοντάδες Σερραίοι και Σερραίες όλων των ηλικιών έβαλαν αθλητική περιβολή και πήραν μέρος στον αγώνα στέλνοντας το μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι ζωή. Στις συμμετοχές φέτος σημειώθηκε ρεκόρ. 180 δρομείς στον αγώνα των 23 χιλιομέτρων και 350 σε

αυτόν των 5 χιλιομέτρων. Μια μεγάλη γιορτή για την πόλη των Σερρών ενώ τα χαμόγελα στα πρόσωπα, κυρίως των μικρών παιδιών, φανέρωσαν την μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης.

Στον αγώνα των 23 χιλιομέτρων συμμετείχαν 180 αθλητές από όλη την Ελλάδα

Τα μέλη του συλλόγου μαραθωνοδρόμων Σερρών φρόντισαν για κάθε λεπτομέρεια με τον πρόεδρο Γιώργο Θεοχάρη να… κλέβει την παράσταση δίνοντας με το μικρόφωνο πληροφορίες για όλους και για όλα και δίνοντας έτσι ζωντάνια στη διοργάνωση. Δίπλα του ο Κώστας Αγγειοπλάστης με τους δύο τους να αποτελούν τη «ψυχή» της διοργάνωσης.

Ο Ελληνοπολωνός Γιάτσεκ Μπόκοτς τερματίζει πρώτος στα 23 χιλιόμετρα

Όλοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, οι εθελοντές, οι άνθρωποι του ΣΕΓΑΣ, οι χορηγοί (με τους Γιάννη Μαρμαρέλη και Κώστα Πασχαλίδη να πρωτοστατούν σε αυτόν τον αγώνα που γίνεται πλέον θεσμός για την πόλη), οι άνθρωποι της αστυνομικής διεύθυνσης Σερρών, οι αθλητές αλλά και ο κόσμος που αγκάλιασε τη διοργάνωση.

Όλοι οι άνθρωποι του αθλητισμού ήθελαν να βγούνε φωτογραφία με τον κορυφαίο μαραθωνοδρόμο Τάσο Ψαθά

Κεντρικό πρόσωπο φέτος στους αγώνες ένας από τους κορυφαίους Έλληνες μαραθωνοδρόμους, ο Παγκόσμιος πρωταθλητής Τάσος Ψαθάς (με το 2.15 στη Σεούλ το 1987) που παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από τον καλό του φίλο, παλαίμαχο διεθνή καλαθοσφαιριστή Βασίλη Παραμανίδη.

Ο Δήμαρχος Σερρών βραβεύει τους πρώτους στα 23 χιλιόμετρα

Στον αγώνα των 23 χιλιομέτρων συμμετείχαν αθλητές από ολόκληρη την Ελλάδα που έμειναν ικανοποιημένοι από τη διοργάνωση με τον Ελληνοπολωνό Γιάτσεκ Μπόκοτς να κόβει πρώτος το νήμα με 1.25.31, να τον ακολουθεί δεύτερος ο Κοσμάς Πλακετάς με 1.26.24 και τρίτο τον Σερραίο Μιχάλη Σουγιουλτζόγλου με 1.26.53.

Οι δύο Σερραίες που διακρίθηκαν στα 23 χιλιόμετρα, 1η η Φωτεινή Δάπκα και 3η η Έφη Παπαδοπούλου με τον Αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Γιάννη Λιούμπα

Στις γυναίκες 1η ήταν η Σερραία Φωτεινή Δάπκα με 1.53.29, δεύτερη την Λορέτα Ρετσινένκο με 1.54.05 και τρίτη την επίσης Σερραία Έφη Παπαδοπούλου με 1.55.38.

Οι πρώτοι των 5 χιλιομέτρων Κανακάρης, Γιδουλίδης και Κατσάνης βραβεύονται από τον Άκη Παρασκευόπουλο

Ο αγώνας των 5χιλιομέτρων ήταν μια πραγματική γιορτή. Σε αυτόν πήραν μέρος άνδρες, γυναίκες και παιδιά όλων των ηλικιών. Γονείς έχοντας στα χέρια τους τα παιδιά τους ή ακόμα και σε βρεφικά καροτσάκια, αθλητές ΑΜΕΑ, ομάδες από διάφορους εργασιακούς χώρους κ.α. Μικροί και μεγάλοι το χάρηκαν, έτρεξαν στέλνοντας το μήνυμα του αθλητισμού. Μια εκδήλωση που ζωντάνεψε την πόλη των Σερρών και όλοι έδωσαν ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Οι πρώτες των 5 χιλιομέτρων Ποργιοπούλου (1η), Δελή (2η) και Πολυχρονίδου (3η) βραβεύονται από τον προπονητή Άκη ΠαρασκευόπουλοΟι πρώτοι στην κατηγορία +50 Σίκαλος, Καλαποθάκος και Τενεκετζής με τον χορηγό Γιάννη ΜαρμαρέληΟι πρώτοι στην κατηγορία 18 με 34 (Σουγιουλτζόγλου, Χριστοφορίδης, Λαφτσίδης) με τον χορηγό Κώστα ΠασχαλίδηΔύο δρομείς που έκλεψαν την παράστασηΟ Σύλλογος Γονέων, φίλων και κηδεμόνων ατόμων με αυτισμό Νομού Σερρών «Η Ηλιαχτίδα» πήρε μέρος στον αγώνα.

Οι άνθρωποι που ήταν «ψυχή» της διοργάνωσης Γιώργος Θεοχάρης και Κώστας ΑγγειοπλάστηςΩραίες εικόνες στον τερματισμόΈνας «θρύλος» των μαραθωνοδρόμων ο Τάσος Ψαθάς με τον καλό του φίλο Βασίλη ΠαραμανίδηΟ πρωταθλητής Αμεα Απόστολος Βαφειάδης βραβεύεται από τον πρόεδρο του Ορφέα ΣερρώνΗ Μαρίνα Ποργιοπούλου ξαναπήρε την 1η θέση στα 5 χιλιόμετρα αλλά φέτος έτρεξε και με τον πατέρα της Γιώργο ΠοργιόπουλοΟι διοργανωτές για να τιμήσουν την ΕΡΤ που κάλυψε τη διοργάνωση μας έδωσε τη δυνατότητα να βραβεύσουμε τον χορηγό Κώστα Πασχαλίδη
Keywords
Τυχαία Θέματα