Η Χαλκίδα 2-1 μέσα στο Άργος

21:05 1/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη σημείωσε σήμερα το απόγευμα μέσα στο Άργος, η Χαλκίδα, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Γ Εθνικής Κατηγορίας.

Η ομάδα της Εύβοιας, κέρδισε με 2-1 τον μαχητικό και φιλότιμο Παναργειακό, σ’ ένα παιχνίδι με 3 γκολ, 7-8 καλές φάσεις και καλό ρυθμό κατά διαστήματα.

Η Χαλκίδα, σ’ ένα δεκάλεπτο (30-40), στο πρώτο ημίχρονο,

μπόρεσε και πέτυχε δύο (2) γκολ και έβαλε, έτσι, τις βάσεις για το σπουδαίο «διπλό».

Το 0-1 σημείωσε με όμορφη κεφαλιά ο έμπειρος αμυντικός Καραμπάς και αφού πρώτα είχε πιάσει κεφαλιά, στο 1ο δοκάρι ο Μπακομήτρος. Το γκολ προήλθε από στημένη μπάλα και από χτύπημα φάουλ του Στεργιανού από αριστερά. Στα αξιοσημείωτα της φάσης αυτής, η συμμετοχή τριών (3) αμυντικών παικτών της Χαλκίδας στην δημιουργία και στην επίτευξη τέρματος. Για το 0-1, βέβαια, μεγάλη ευθύνη φέρνει όλη η άμυνα του Παναργειακού, αλλά και ατομικά οι αμυντικοί που είχαν την ευθύνη των μαρκαρισμάτων.

Το 0-2 για την ομάδα του κ. Αυλωνίτη, πέτυχε στο 40ο λεπτό, ο Πολίτης με σπουδαίο-τεχνικό-σουτ έξω απ’ την επανορθωτική περιοχή και αφού είχε προηγηθεί σέντρα του Κωνσταντίνοφ και λάθος στη μεταβίβαση του Παπουτσή του Άργους.

Ο Παναργειακός, στην επανάληψη, με δύο (2) αλλαγές στην σύνθεσή του, προσπάθησε να φτάσει σ’ ένα γρήγορο γκολ και να εισέλθει και πάλι στην διεκδίκηση αποφυγής της ήττας. Το κατάφερε στο 52ο λεπτό με τέρμα που σημείωσε ο Πέτσιτς, κατόπιν εύστοχου χτυπήματος πέναλτι σε παράβαση (χέρι) του Καραμπά, ύστερα από χτύπημα κόρνερ του Πέτσιτς.

Όσο και να προσπάθησε στη συνέχεια ο Παναργειακός, το 1-2 δεν άλλαξε.

Θα λέγαμε, ότι, τις κραυγαλέες ευκαιρίες, είχαν οι φιλοξενούμενοι (με Μπλάνκο, Κωνσταντίνοφ 2) και όχι οι γηπεδούχοι.

Ο Παναργειακός είχε καλές προσπάθειες στο α μέρος με τους Στάρβιτς, Ίβανσιτς.

Όπως αποδείχθηκε, το πλάνο, η εμπειρία, η ψυχραιμία, η σωστή εφαρμογή της τακτικής και η αποτελεσματικότητα, ήταν τα στοιχεία που διέθεταν οι φιλοξενούμενοι και που τελικά, τους ώθησαν στη νίκη και στους 3 βαθμούς. Φυσικά, τα λάθη και τα αμυντικά θέματα του Παναργειακού, έπαιξαν και αυτά το ρόλο τους για αυτό το 1-2 του ΔΑΚ Άργους.

ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ: Τσέλιος, Ίβανσιτς (46ο Παναγιώτου), Κολλάρας, Μεζίνης (76ο Παιδάκης), Καλλιβωκάς, Πούτσι (80ο Φασούλης), Καλύβας, Στράβιτς (46ο Πέτσιτς), Καλογέρης, Ντούκιτς.

ΧΑΛΚΙΔΑ: Ντουμάνης, Στεργιανός, Θωμάς, Μπακομήτρος, Καραμπάς, Ταυταρίδης (88ο Γεωργίου), Χαρτσιάς, Ντελέκος (92ο Παλιάτσος), Μπλάνκο (81ο Ανέστης), Πολίτης, Κωνσταντίνοφ (68ο Εμέκα).

7ος Όμιλος

Αήττητος Σπάτων-Διαγόρας Αγίας Παρασκευής 3-0
Πανθηραικός-Ερμής Κιβερίου 0-0
Παναργειακός-Χαλκίδα 1-2
Ταμυναικός-Τριγλία Ραφήνηας 3-0
Αιολικός-Ερμιονίδα 0-1
ρεπό: Θύελλα Ραφήνας

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Keywords
Τυχαία Θέματα