Δυναμικό εκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα στο Βόλο (photos & video)

15:04 1/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Δυναμική πορεία στους δρόμους του Βόλου πραγματοποίησαν σήμερα μαθητές σχολείων της Μαγνησίας ζητώντας μια καλύτερη παιδεία, περισσότερους εκπαιδευτικούς, σωστές κτιριακές υποδομές και συνθήκες υγιεινής. Αντιπροσωπεία του συναντήθηκε με το δήμαρχο Βόλου Αχ. Μπέο και του εξέθεσαν τα προβλήματά τους. Εκείνος δεσμεύτηκε αύριο να κάνει αυτοψία σε δύο σχολεία και να διαπιστώσει ο ίδιος

την κατάσταση. Στη συνέχεια θα ανακοινώσει τις παρεμβάσεις, που μπορούν να γίνουν άμεσα.


Μαθητές αλλά και κάποιοι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας στις 11π.μ. και στη συνέχεια φωνάζωντας συνθήματα πραγματοποίησαν πορεία μέσω της οδού Καρτάλη και Δημητριάδος και κατέληξαν στο δημαρχείο Βόλου.

Όπως δήλωσε ο μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου, Μιχάλης Αρβανίτης, «το δικό μου και άλλα σχολεία είναι σε τρισάθλια κατάσταση. Στο δικό μου σχολείο συγκεκριμένα έχουν πέσει τοίχοι, έχουν ξεβάψει, είναι μέσα στα γκράφιτι κλπ. Θέλουμε να πηγαίνουμε σε αξιοπρεπή σχολεία. Υπάρχει επίσης βία στα σχολεία και εμείς αυτό το καταδικάζουμε. Θέλουμε καλύτερη παιδεία, καλύτερα κτίρια».

Επιπλέον ανέφερε ότι στα περισσότερα σχολεία οι μαθητές ξεπενρούν τους 15 ενώ τόνισε ότι οι μαθητές δεν είναι κατά της μάσκας, «άλλωστε οι περισσότεροι και εδώ στην πορεία τις φοράμε και προσπαθούμε να προφυλαχθούμε και να προσέξουμε τους δικούς μας». Τέλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για συνέχιση των καταλήψεων.

Μαθητής του 4ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας τόνισε ότι θα πρέπει να μην ξεπερνούν τους 15 οι μαθητές ανά τάξη και ότι δεν είναι κατά της μάσκας. «Θέλουμε μια καλύτερη παιδεία και ένα καλύτερο σχολείο για μας. Και περισσότερους καθηγητές. Και δεν θέλουμε βία στα σχολεία. Στο δικό μας τραβούσαν παιδιά και τα έσπρωχναν να μπουν στην τάξη ενώ είχαν δηλώσει ότι είναι υπέρ της κατάληψης. Αυτός είναι φασισμός. Εμένα με έχουν απειλήσει από το σχολείο μου ότι θα με διώξουν αν συνεχίσω την κατάληψη και δεν μπορώ να συνεχίσω», κατέληξε.

Αχ. Μπέος. Θα κάνω αυτοψία αύριο

Με τον Δήμαρχο Βόλου  Αχιλλέα Μπέο συναντήθηκε αντιπροσωπεία των μαθητών, που μετείχαν στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο και τον ενημέρωσαν για τα αιτήματα τους και κυρίως σε ό,τι αφορά την κατάσταση των διδακτηρίων που στεγάζουν τα σχολεία τους.

Ο κ. Μπέος τους δήλωσε ότι υπάρχει ένα πρόγραμμα επισκευών και συντηρήσεων των σχολείων στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων που υπάρχουν και δεσμεύτηκε ότι αύριο, Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, θα επισκεφθεί το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου, στη Γαλλίας με Τρικούπη, στις 10.30 π.μ και το 7ο Γυμνάσιο, στο κτήριο Μουρτζούκου, στις 11.30, προκειμένου να διαπιστώσει ο ίδιος την κατάσταση και στη συνέχεια θα ανακοινώσει τις παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν άμεσα.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα