Δράσεις για τη βελτίωση των Νοσοκομείων Λάρισας – Eλλείψεις τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ

18:41 1/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τις δράσεις για την βελτίωση και την Καινοτομία της Υγείας που πρόκειται να γίνουν στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, συζήτησε σήμερα η επιστημονική επιτροπή η οποία συστήθηκε με απόφαση του διοικητή κ. Παναγιώτη Νάνου με τη συμμετοχή των αναπληρωτών διοικητών κ. Λιόλιου Δημήτρη και της κ. Ανθής Χαλιβέρα.
με εισηγητή τον διοικητή κ. Παναγιώτη Νάνο.

Αποφασίστηκαν οι άξονες των δράσεων οι οποίοι θα είναι κοινοί για τα δύο Νοσοκομεία, ενώ κάποιες δράσεις θα είναι προσαρμοσμένες

στον ιδιαίτερο χαρακτήρα των Νοσοκομείων.
Αποφασίστηκαν τα εξής:
Α) Ανάπτυξη και εφαρμογή του Ευρωπαϊκού προτύπου για την πιστοποίηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, με προτεραιότητα εφαρμογής το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.
Β) Την διοργάνωση Ημερίδας για την Ποιότητα και Καινοτομία στα Νοσοκομεία της Λάρισας την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016.
Γ) Αισθητικές και άλλες παρεμβάσεις, όπως είναι δενδροφύτευση στον εξωτερικό χώρο του Πανεπιστημιακού, και αναπλάσεις κτιρίων και χώρων του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας «ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ & ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ.
Δ) Ορθολογική διαχείριση των νοσοκομειακών απορριμμάτων με στόχο την μείωση του κόστους απομάκρυνσης και την αξιοποίηση αυτών μέσω της ανακύκλωσης.
Ε) Συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά προγράμματα ποιότητας και καινοτομίας, καθώς και σε ανάλογα διεθνή δίκτυα.
Αποφασίστηκε επίσης να προταθεί στις εκπαιδευτικές μονάδες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΑΕΙ-ΤΕΙ) και τους φορείς αυτοδιοίκησης του Νομού Λάρισας με τη συμμετοχή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας η συνεργασία προκειμένου να προωθηθεί η Καινοτομία της Υγείας στα Νοσοκομεία, με τελικό στόχο η Λάρισα να καταστεί εθνικό κέντρο αναφοράς για την Καινοτομία της Υγείας.
Η Επιτροπή θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα για να σχεδιάσει το πρόγραμμα της Ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016.

Οι δράσεις αυτές αποφασίστηκαν, την ώρα που η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με έκθεσή της επισημαίνει τις σημαντικές ελλείψεις που υπάρχουν στα δημόσια ιδρύματα, μεταξύ των οποίων και των νοσοκομείων της Λάρισας.
Σύμφωνα λοιπόν με στοιχεία
Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας από τις 720 προβλεπόμενες οργανικές θέσεις προσωπικού, οι 265 παραμένουν κενές.
Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο διαπιστώνονται μεγάλες ελλείψεις. 128 κενές οργανικές θέσεις στη Νοσηλευτική Υπηρεσία, 112 κενές οργανικές θέσεις στην Ιατρική, 41 κενές οργανικές θέσεις στη Διοικητική και 8 κενές οργανικές θέσεις στη Τεχνική Υπηρεσία. 80 υπάλληλοι λείπουν σε μακροχρόνιες άδειες. Ιατρικά μηχανήματα εν αχρηστία λόγω παλαιότητας. Οι πολίτες πληρώνουν από την τσέπη τους στον Ιδιωτικό Τομέα. Λόγω έλλειψης προσωπικού και υλικών. 6 κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κλειστές. Επίσης 4 χειρουργικές αίθουσες παραμένουν κλειστές.

Keywords
Τυχαία Θέματα