Δράμα: Δικαίωση για επιχειρήσεις του κλάδου «μανικιούρ – πεντικιούρ»

11:18 2/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων καθώς και του υπηρεσιακούς παράγοντες του e–efka, που αποκατέστησαν μια αδικία και έλυσαν ένα πρόβλημα, που ταλαιπωρούσε χιλιάδες επιχειρήσεις του κλάδου «μανικιούρ – πεντικιούρ», ευχαριστεί το Επιμελητήριο Δράμας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, μετά από αίτημα στο Υπουργείο Εργασίας σχετικά με την κατάταξη σε ασφαλιστικές κλάσεις των αμειβομένων μισθωτών με κυμαινόμενες αποδοχές – τεκμαρτά ημερομίσθια σε επιχειρήσεις, με αποκλειστικό και μόνο αντικείμενο εργασιών «μανικιούρ – πεντικιούρ», υπήρξε διευκρινιστική εγκύκλιος.

Σε

αυτή, είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι πλέον το προσωπικό που απασχολείται με την συγκεκριμένη ειδικότητα, δεν υπάγεται στις διατάξεις περί τεκμαρτών ημερομισθίων.

Η εξέλιξη «αποτελεί μια δικαίωση του συγκεκριμένου κλάδου και του Επιμελητήριου Δράμας, που έχει ως αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις του συγκεκριμένου κλάδου, οι οποίες καλούνταν να καταβάλουν υπέρογκες διαφορές από τα ένσημα εργαζομένων σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή, να μην χρειάζεται να το πράξουν» καταλήγει η ανακοίνωση.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα