Δράμα χωρίς τέλος …

23:03 30/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην περίπτωση της οικογενειακής τραγωδίας στα Τρίκαλα με θύματα δύο ανήλικα παιδιά, εκείνο που προκύπτει είναι ότι όλοι (το Χαμόγελο του Παιδιού, η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου, το σχολείο των παιδιών, η Εισαγγελία) έπραξαν αυτό που έπρεπε. Ουδείς όμως καθώς και η τοπική κοινωνία μπόρεσαν να αποτρέψουν όλα όσα συνέβησαν.

Να θυμίσουμε ότι πριν λίγες ημέρες ένας 75χρονος βρέθηκε μετά από καιρό νεκρός στο σπίτι που έμενε με την οικογένειά του. Η 53χρονη σύζυγός του, για την οποία έχει διαταχθεί ο εγκλεισμός

της σε ψυχιατρική κλινική φέρεται να δήλωσε ότι δεν ήθελε να τον αποχωριστεί. Τα δύο ανήλικα κορίτσια της οικογένειας, 11 και 13 ετών βρίσκονται στο νοσοκομείο Τρικάλων προσωρινά, καθώς γι’ αυτά τα παιδιά θα πρέπει να βρεθεί μία λύση…

Παθολογικά αίτια

Σύμφωνα με την νεκροψία – νεκροτομή, ο 75χρονος ήταν νεκρός από 6 έως 8 εβδομάδες. Εγκληματική ενέργεια φαίνεται ότι αποκλείεται στην παρούσα φάση. Βέβαια, απομένει η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων. Η σχετική εξέταση πάντως έδειξε ότι ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Ένα χρόνο πριν…

Να θυμίσουμε ότι τον Μάρτιο του 2015 έγινε ανώνυμη καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού για παραμέλιση στην ανατροφή των δύο κοριτσιών. Το Χαμόγελο ειδοποίησε τις Αρχές (αστυνομία, εισαγγελία) και με τη σειρά τους ζήτησαν από την Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου να ελέγξει την οικογένεια. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με δελτίο τύπου του δήμου Τρικκαίων, για το τραγικό συμβάν που ανέκυψε τις τελευταίες ημέρες στην πόλη των Τρικάλων, ο Δήμος Τρικκαίων κινήθηκε άμεσα, με βάση την παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Τρικάλων, ενεργοποιώντας τις υπηρεσίες της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας.
Σε σχέση και με την ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού», γίνονται γνωστά τα εξής:
1. Η εισαγγελική παραγγελία έφτασε στις 19-3-2015 στην αρμόδια υπηρεσία, η οποία απάντησε στις 23-3-2015 με ενημερωτικό σημείωμα.
2. Η κοινωνική λειτουργός πραγματοποίησε κοινωνική έρευνα και απέστειλε την έκθεσή της στις 15-4-2015.
3. Στις 21-5-2015, η Εισαγγελία ζήτησε την παρέμβαση των αρμόδιων.
4. Προχθές, (28-5-2016), η Εισαγγελία ζήτησε από τον Δήμο Τρικκαίων, τη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την παροχή κάθε δυνατής φροντίδας, καθώς και ψυχολογική υποστήριξη και παρακολούθηση στα δύο ανήλικα κορίτσια.
Ο Δήμος Τρικκαίων προβαίνει σε κάθε ενέργεια, προκειμένου οι δύο κοπέλες να τύχουν της δέουσας φροντίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες συστήθηκε να εξεταστεί η 53χρονη από ψυχιάτρους. Κρατική ψυχιατρική δομή, ωστόσο στα Τρίκαλα δεν υπάρχει. Ομοίως και κρατική δομή Πρόνοιας.

Με απλά λόγια, ο δήμος Τρικκαίων και η κοινωνική υπηρεσία έχουν συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Και δυνατότητες.

Το σχολείο

Την ίδια ώρα το δημοτικό σχολείο στο οποίο φοιτούσαν τα δύο κορίτσια είχε στείλει από τον Μάιο του 2015 έγγραφο στην Εισαγγελία ανηλίκων, στο οποίο επεσήμανε τα προβλήματα που εντόπιζαν οι εκπαιδευτικοί στο οικογενειακό περιβάλλον. Είναι αξιοσημείωτο ότι για ένα διάστημα, στο οποίο η υγεία του 75χρονου είχε επιδεινωθεί (αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας) δάσκαλοι του σχολείου μετέφεραν από το σπίτι τους τα παιδιά στο σχολείο. Οι εκπαιδευτικοί είχαν συνεχή επικοινωνία με τον 75χρονο και την μητέρα των παιδιών, επιχειρώντας να βοηθήσουν τα παιδιά.

Στην παρούσα φάση τα δύο ανήλικα κορίτσια βρίσκονται στο νοσοκομείο. Η κοινωνική υπηρεσία του δήμου θα επιληφθεί του μέλλοντός τους.

The post Δράμα χωρίς τέλος … appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα