Δράμα: Bιβλιοπαρουσίαση

12:52 3/12/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πανοράματος Δράμας, ο Σύλλογος Εβριτών Δράμας, το Βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΓΝΩΣΗ και οι Εκδόσεις Ψυχογιός, διοργανώνουν την παρουσίαση του νέου βιβλίου της Φιλομήλας Λαπατά, «ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2- Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ». Η παρουσίαση θα γίνει στο καφέ HONEY BAR (Βενιζέλου 47, Δράμα) την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 στις 7.30 μ.μ.

Η Φιλομήλα Λαπατά, με πρόθεση κοινωνικής ακτινοσκόπησης και με επιμέρους ήρωες που έχουν λόγο, αναπαριστά μια γκραβούρα της Αθήνας

του 1840-1875 σε ένα αυτοτελές, πολυπρόσωπο, απολαυστικό και απρόβλεπτο μυθιστόρημα πάνω στον διχασμό: εσωτερικό, πολιτικό, ερωτικό. Υπαρξιακοί προβληματισμοί, ηθικά διλήμματα και η αιώνια πάλη του Καλού με το Κακό γύρω από τις έννοιες της ταυτότητας, της πατρίδας και της οικογένειας.

Η Φιλομήλα Λαπατά γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι ο καρπός μιας Μακεδόνισσας κι ενός πολίτη του κόσμου. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις και εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα. Παραμένει, όμως, μόνιμη μαθήτρια της ζωής. Η πολυπλοκότητα των διαπροσωπικών σχέσεων την απασχολεί από πολύ παλιά, και αυτός ο προβληματισμός της αποτυπώνεται στα βιβλία της. Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ είναι το όγδοο μυθιστόρημά της. Καθώς αγαπά την ποικιλία, ζει μεταξύ δύο κόσμων: της Ελλάδας και της Ιταλίας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα