Δραγασάκης: Θετική η απόφαση του Eurogroup

23:56 20/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Αναγνωρίζεται από παντού ότι υπάρχει πρόοδος. Και αυτό το τεκμαίρω από το γεγονός ότι αποφασίστηκε να μείνει εκεί η ελληνική αντιπροσωπεία και μέσα από διαδικασία εντατικών διαβουλεύσεων και διαπραγματεύσεων μέχρι την Πέμπτη να ξεκαθαρίσει το τοπίο, τόνισε στην ΕΡΤ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι η σημερινή διαπραγμάτευση, μπορεί να συμβάλει στην ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας με την έννοια να κλείσουμε

την περιβόητη τεχνική συμφωνία όσο γίνεται πιο έγκαιρα, ούτως ώστε να μείνουν δύο προβλήματα: Τι πρωτογενή πλεονάσματα θα έχουμε μετά το 2018 και για πόσο, και τι θα γίνει με το δημόσιο χρέος». Και κατέληξε: «και τα δύο αυτά είναι πολιτικά θέματα, αφορούν εμάς και το ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Μ’ αυτήν την έννοια μπορούμε να πούμε ότι είμαστε εντός του γενικού πλαισίου. Η δική μας πίεση ήταν και είναι, «να τελειώνουμε, να ξεκαθαρίζουμε». Δεν μπορούμε να συζητάμε αιωνίως ένα θέμα στο οποίο υπάρχουν δύο απόψεις. Πρέπει με ένα τρόπο να λυθούν αυτά τα θέματα. Η δική μας επιθυμία ήταν να υπάρξει ένα πλαίσιο εντατικών διαβουλεύσεων».

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Παραμένουν στις Βρυξέλλες Τσακαλώτος-Αχτσιόγλου-Χουλιαράκης (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δραγασάκης, Θετική, Eurogroup,dragasakis, thetiki, Eurogroup