Μεγάλη συμμετοχή στην ημερίδα του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών

23:08 20/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Είναι η ημερίδα του ΤΕΦΑΑ Σερρών που έχει γίνει πλέον θεσμός και καταφέρνει να συγκεντρώνει στις Σέρρες μεγάλα ονόματα της αθλητικής επιστήμης και φοιτητές από ολόκληρη την Ελλάδα.

Φέτος, η επιστημονική ημερίδα του ΤΕΦΑΑ Σερρών είχε θέμα «Μηχανική και Αποκατάσταση Αθλητικών Κακώσεων. Ειδίκευση:

έκκεντρη άσκηση». Η ημερίδα διοργανώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 στο αμφιθέατρο του ιδρύματος από το Εργαστήριο Νευρομηχανικής της άσκησης και του αθλητισμού του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών. Ομιλητές ήταν ξεχωριστές προσωπικότητες του χώρου ενώ η ημερίδα περιελάμβανε διαλέξεις, εισηγήσεις και στρογγυλές τράπεζες με τη συμμετοχή να ξεπερνά και την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη.

Η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η βουλευτής κ. Φωτεινή Αραμπατζή, ο κοσμήτορας κ. Σπύρος Κέλλης και ο πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ Σερρών κ. Λευτέρης Κέλλης

Τιμήθηκε η Υφυπουργός Εσωτερικών

Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης της ημερίδας από το ΤΕΦΑΑ Σερρών τιμήθηκε για την πολυετή προσφορά της προς το Ίδρυμα η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά ενώ στην ημερίδα παραβρέθηκαν η βουλευτής κ. Φωτεινή Αραμπατζή, ο διευθυντής του γραφείου του βουλευτή Κώστα Καραμανλή κ. Αλέξης Γκράτσιος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ κ. Βασίλης Τερζής, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Σερρών κ. Αθανάσιος Χατζηπαντελής και ο Β Αντιπρόεδρος κ. Κώστας Νταούδης.

Τιμήθηκε για την πολυετή προσφορά της προς το Ίδρυμα.
η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά

Η Υφυπουργός κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, μετά το τέλος της εκδήλωσης δήλωσε: «Ευχαριστώ βαθύτατα τον Κοσμήτορα, τους καθηγητές και το διδακτικό προσωπικό του ΤΕΦΑΑ Σερρών για την τιμή που μου έκαναν σήμερα, αλλά και γιατί με το έργο τους μας παραδίδουν ένα οργανικό και αναπόσπαστο τμήμα της κοινωνίας που αγκαλιάστηκε από όλους μας. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι τα πανεπιστημιακά ιδρύματα οφείλουν να βρίσκονται σε μια συνεχή και αμφίδρομη σχέση με τη δρώσα κοινωνία. Για όλους εμάς αποτελεί τίτλο τιμής η παρουσία του ΤΕΦΑΑ στην πόλη μας. Ως πολιτικός εκπρόσωπος των Σερραίων, σας ευχαριστώ για το έργο σας».

Κατάμεστο από κόσμο το αμφιθέατρο του ΤΕΦΑΑ Σερρών

Ελευθέριος Κέλλης: «Η ημερίδα έχει γίνει θεσμός»

Ο Πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ Σερρών κ. Ελευθέριος Κέλλης που μαζί με τον αναπληρωτή καθηγητή αποκατάστασης αθλητικών κακώσεων Σ.Ε. Φ.Α.Α. Α.Π.Θ. κ. Νίκο Κουφοτόλη αποτέλεσαν την «ψυχή» της ημερίδας, είπε στην ΕΡΤ Σερρών: «Συνεχίζουμε την παράδοση που δημιουργήσαμε στο να φιλοξενούμε επιστήμονες από όλη την Ελλάδα κι όλο τον κόσμο όσον αφορά το ρόλο της προπόνησης για την αποφυγή των αθλητικών κακώσεων. Έχουμε καλεσμένο τον γιατρό της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου κ. Γκοδόλια, τον κοσμήτορα της σχολής μας ο οποίος διετέλεσε προπονητής φυσικής κατάστασης σε όλες τις μεγάλες ομάδες, τον κ. Σπύρο Κέλλη, τον προπονητή φυσικής κατάστασης της ΑΕΚ και πολύ μεγάλα ονόματα στον επιστημονικό χώρο».

-Για την κεντρική ιδέα της ημερίδας ο κ. Κέλλης είπε:

«Η κεντρική ιδέα είναι ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει πάρα πολύ, ο υψηλός αθλητισμός έχει πολύ μεγάλες απαιτήσεις και οι αρχές της προπόνησης που ίσχυαν εδώ και δεκαετίες πλέον έχουν όλες καταρριφτεί. Συνεπώς, χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους αθλητές του υψηλού επιπέδου να αντέχουν τόσο μεγάλες πιέσεις, τόσο μεγάλες φορτίσεις με τους επαναλαμβανόμενους αγώνες και να γλιτώνουν οι ομάδες χρήματα από αυτήν την ιστορία».

-Για τη συμμετοχή:

«Έχουμε πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή, έχουν έρθει από όλη την Ελλάδα, έχουμε πλέον δημιουργήσει συνθήκες με τις οποίες έρχονται φοιτητές και φοιτήτριες από τα άλλα ΤΕΦΑΑ και ιδρύματα. Έρχονται για μία μέρα στις Σέρρες για αυτήν την ημερίδα κάτι που πέρυσι δεν έγινε. Πέρυσι είχαμε πολλούς τοπικούς. Φέτος ακουστήκαμε Πανελλαδικά. Ευελπιστώ την επόμενη χρονιά να έχουμε ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή. Κάθε χρόνο και καλύτερα. Έχει γίνει θεσμός, θέλει δουλειά, εμείς προσπαθούμε για το καλύτερο».

Ο καθηγητής αθλητιατρικής και γιατρός της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Γεώργιος Γκοδόλιας με τον Νίκο Κουφοτόλη

Γεώργιος Γκοδόλιας: «Πάρα πολύ υψηλό το επίπεδο της ημερίδας»

Ο καθηγητής αθλητιατρικής και γιατρός της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Γεώργιος Γκοδόλιας μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών: «Χαίρομαι πάρα πολύ που οι συνάδελφοι εδώ κάνουν την προετοιμασία αυτή και πραγματοποιείται αυτή η ημερίδα για δεύτερη χρονιά. Το επίπεδο της ημερίδας ήταν πάρα πολύ υψηλό, αυτά που συζητήθηκαν έχουν απόλυτη εφαρμογή και στο χώρο του αθλητισμού και αυτό που με ενδιαφέρει και στο χώρο των αθλουμένων, δηλαδή σε αυτούς που ξεκινούν να αθληθούν ή προσπαθούν μετά από προβλήματα υγείας να αρχίσουν την άθληση γιατί πιστεύουν πραγματικά ότι θα καλυτερεύσει η κατάσταση τους. Είναι μια αξιέπαινη προσπάθεια, είναι καλό να συνεχιστεί να γίνεται, οι έρευνες που γίνονται κάθε χρόνο βοηθάνε στην εξέλιξη αυτή και για μένα θα ήταν ευχής έργον να συμμετέχουν και περισσότεροι και το καλύτερο που διαπίστωσα σήμερα είναι ότι είχε πολλούς νέους ανθρώπους μέσα στην αίθουσα κάτι που μας δίνει την ευκαιρία να σκεφτούμε ότι θα καλυτερεύσουν τα πράγματα τα επόμενα χρόνια».

Ο κοσμήτορας κ. Σπύρος Κέλλης και ο πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ Σερρών κ. Ελευθέριος Κέλλης

Σπύρος Κέλλης: «Πετυχημένη η ημερίδα»

Ο Κοσμήτορας Σ.Ε.Φ.Α.Α. Α.Π.Θ. και υπεύθυνος φυσικής κατάστασης για πολλά χρόνια στις Εθνικές ομάδες μπάσκετ και στίβου Σπύρος Κέλλης είπε στην ΕΡΤ Σερρών: «Η ημερίδα ήταν πάρα πολύ επιτυχημένη και σε επίπεδο εισηγήσεων αλλά και σε επίπεδο συμμετοχής, η αίθουσα ήταν κατάμεστη, με τους περισσότερους να είναι φοιτητές και αυτό ήταν το πιο θετικό στοιχείο γιατί τέτοιες εκδηλώσεις απευθύνονται κυρίως σε φοιτητές και σε συναδέλφους. Το επίπεδο ήταν πάρα πολύ υψηλό όπως και πέρυσι. Βγήκαν αρκετά θετικά συμπεράσματα, ιδιαίτερα σε ένα θέμα που ήταν πολύ επίκαιρο και φλέγον αυτό που έχει να κάνει με την έκκεντρη ορθή προπόνησης και ειδικά προσεγγίστηκε στην πλευρά της πρόληψης των κακώσεων και της αποκατάστασης αλλά και στη βελτίωση της αθλητικής απόδοσης, δηλαδή στον αθλητισμό γενικότερα και σε αυτούς που αθλούνται. Τρία είναι τα στοιχεία, η πρόληψη, η βελτίωση της απόδοσης και είναι η αποκατάσταση αν υπάρχουν κακώσεις. Και τα τρία αυτά στοιχεία σήμερα αναλύθηκαν με τον καλύτερον τρόπο».

Ομιλητές στην ημερίδα ξεχωριστές προσωπικότητες του χώρουΦοιτητές ΤΕΦΑΑ από ολόκληρη την Ελλάδα παρακολούθησαν την ημερίδαΚάθε χρόνο και μεγαλύτερη συμμετοχή στην ημερίδα του ΤΕΦΑΑ Σερρών


Keywords
Τυχαία Θέματα