Δωρεά αλληλεγγύης από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ

21:10 23/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κίνηση έμπρακτης στήριξης μαθητών, υλοποιήθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα, 12 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, 6 laptops, 5 βιντεοπροβολείς, 1 διαδραστικό πίνακα και 10 συσκευές καταγραφής και αναπαραγωγής ήχου καθώς και αθλητικό εξοπλισμό, δώρισε την προηγούμενη εβδομάδα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους

Πρόσφυγες στo Δημοτικό και Γυμνάσιο Λαγκαδικίων, το Δημοτικό Σχολείο Προφήτη και το 67ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

Η δωρεά αποτελεί μέρος της διαρκούς προσπάθειας στήριξης τόσο των προσφύγων όσο και τον τοπικών κοινωνιών στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η ΥΑ του ΟΗΕ: «Η επικεφαλής του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας στην Θεσσαλονίκη, Sabine Waehning, τόνισε τη σημασία της διοργάνωσης κοινών δραστηριοτήτων για τα Ελληνόπουλα και τα προσφυγόπουλα. «Η Ύπατη Αρμοστεία με χαρά πάντα θα στηρίζει τέτοιες δραστηριότητες» δήλωσε κατά τη διάρκεια της παράδοσης του εξοπλισμού.

Όλοι οι Διευθυντές και ο Υποδιευθυντής των σχολείων εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους και την ισχυρή επιθυμία τους να συνεχίσουν την συνεργασία για τις κοινές δραστηριότητες προς το κοινό όφελος όλων των παιδιών, ανεξαρτήτως της εθνικότητάς τους. Παρούσα ήταν και η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Έλλη Χρυσίδου, η οποία τόνισε την σημασία της συνεργασίας μεταξύ των αρχών, των θεσμών και των οργανισμών στην κατεύθυνση της βελτίωσης των συνθηκών για τα παιδιά πρόσφυγες».

Keywords
Τυχαία Θέματα