Yπέρ των αγροτικών κινητοποιήσεων η ΑΔΕΔΥ

20:18 23/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με απόφασή της η συνομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων, δηλώνει ότι υποστηρίζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε ανακοίνωσή της «εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στους φτωχομεσαίους αγρότες, που ξαναβγήκαν σήμερα στους δρόμους και τα μπλόκα του αγώνα για να αντισταθούν στην αντιαγροτική πολιτική της Κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης – μνημονίων – κεφαλαίου», για να συμπληρώσει σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής της «Οι τράπεζες, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τα αρπακτικά του

αγροτικού εισοδήματος, αφού με τα ληστρικά επιτόκια και τα πανωτόκια διογκώνουν τα χρέη των αγροτών, με κίνδυνο να χάσουν τα σπίτια και τα χωράφια τους, ενώ με την «πιστωτική» κάρτα, κρατάνε σε ομηρία τους αγρότες σε ότι αφορά τις υπάρχουσες και μελλοντικές ενισχύσεις».

Τέλος η ΑΔΕΔΥ αναφέρει πως: «Ισχυρό όπλο όλης της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας αποτελεί η συμμαχία του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, με το αγωνιστικό κίνημα των εργαζομένων και των άλλων κοινωνικών ομάδων που υποφέρουν από μνημόνια και λιτότητα, την ώρα που καρτέλ, τραπεζίτες και αγροβιομήχανοι θησαυρίζουν από την εργασία και την εκμετάλλευση μικρομεσαίων αγροτών και εργαζομένων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τις Ομοσπονδίες, τα Νομαρχιακά της Τμήματα και τα σωματεία να πάρουν πρωτοβουλίες έμπρακτης αλληλεγγύης στο δίκαιο αγώνα των αγροτών. Να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις συμπαράστασης στη φτωχομεσαία αγροτιά, που πραγματοποιούνται στα μπλόκα του αγώνα, με στόχο την ανατροπή της αντιαγροτικής – αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ».

Keywords
Τυχαία Θέματα