Δοκιμάζονται οι αντοχές γιατρών και νοσηλευτών στο Αχιλλοπούλειο Βόλου

18:08 21/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Για τρίτη συνεχή εβδομάδα η Μαγνησία δοκιμάζει τις αντοχές της αναφορικά με τον αριθμό των νοσούντων από τον ιό SARS CoV-2, αντοχές που κυρίως αντανακλούν στο δημόσιο σύστημα υγείας και πιο συγκεκριμένα στο «Αχιλλοπούλειο» Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, στο οποίο άφησαν την τελευταία τους πνοή 33 νοσούντες του ιού, σε διάστημα περίπου ενός μηνός.

Ιατρικό προσωπικό, νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και διοικητικό, μετράνε τις αντοχές τους, αφού χωρίς, κυριολεκτικά, ανάσα έχουν μπει στον αγώνα περίθαλψης και φροντίδας των ασθενών της covid 19.

Ολόκληρες κλινικές έχουν εκκενωθεί και μετατραπεί

σε covid, αρχικά η παλιά Β΄ Παθολογική, μετά η Α΄ και τώρα η Ουρολογική, δημιουργώντας ουσιαστικά 95 κλίνες για ασθενείς με κορονοϊό.

Από τις 95 κλίνες οι 91 είναι αυτή την ώρα κατειλημμένες από ανθρώπους που έχουν είτε ήπια συμπτώματα, είτε χρειάζονται αυξημένη φροντίδα. Τα 7 κρεβάτια της ΜΕΘ είναι επίσης γεμάτα καθώς και τα 5 της μονάδας αρνητικής πίεσης επίσης.

Κάθε φορά που μιλάμε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου για την πορεία της κατάστασης η απάντηση είναι ότι δεν μπορεί να συγκριθεί παρά μόνο με μέρες πολέμου.

Ο Χαράλαμπος Μάνδρος, υπεύθυνος γιατρός κλινών covid μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας και μέχρι το ξημέρωμα είχαν φτάσει για νοσηλεία 22 ασθενείς με κορονοϊό, ενώ αν συνεχίζει η εκθετική πορεία του ιού στην Μαγνησία, είναι σίγουρο ότι θα πρέπει να αναθεωρήσουν το πλάνο που υπάρχει αυτή την ώρα στο Νοσοκομείο, αφού ίσως χρειαστεί να εκκενωθεί και άλλη κλινική, ώστε να υπάρχουν αρκετές κλίνες ασθενών με κορονοϊό. Αναφορικά την επάρκεια της υλικοτεχνικής υποδομής και αυτή είναι αντίστοιχη των δύσκολων και οριακών στιγμών που περνάει το σύστημα υγείας.

Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξή του, καθώς και των δυο νοσηλευτριών,  Μαρίας Μιχολίτση και Ειρήνης Καρακασίνη, που δίνουν την μάχη στις κλινικές covid του νοσοκομείου, καθώς και στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, που τις τελευταίες ημέρες κάνει τιτάνιο αγώνα περιορισμού της διασποράς, μετά την νόσηση δεκάδων αιμοκαθαιρόμενων.

 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δοκιμάζονται, Αχιλλοπούλειο Βόλου,dokimazontai, achillopouleio volou