Δοκιμάζεται σκληρά από τον παγετό η Αλόννησος

11:37 9/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πάνω 70 χρόνια είχε να δει η Αλόννησος τέτοια χιονόπτωση επισήμανε σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης που περιμένει από ώρα σε ώρα το οχηματαγωγό-επιβατηγό «Πρωτεύς» με το συνεργείο της ΔΕΗ που θα συνδράμει στην αποκατάσταση των βλαβών που έχουν προκληθεί από πτώσεις εκατοντάδων πεύκων σε καλώδια της ΔΕΗ. «Οι κεντρικοί δρόμοι είναι ανοιχτοί και προσπαθούμε

να προχωρήσουμε και στα υπόλοιπα σημεία του νησιού, ωστόσο δεν μπορούμε, καθώς βρίσκουμε πεύκα με καλώδια μπλεγμένα, πεσμένα στο δρόμο και δεν είναι δυνατόν να τα κόψουμε και να τα απομακρύνουμε χωρίς να είναι παρών τεχνικός της ΔΕΗ».

Επίσης δεν λειτουργούν ούτε τα αντλιοστάσια του νησιού λόγω διακοπής του ρεύματος, ενώ έχει αποκατασταθεί ένα κομμάτι της ηλεκτροδότησης. Στο Δημαρχείο του νησιού το ρεύμα αποκαταστάθηκε χθες το απόγευμα, οπότε και λειτουργεί όπως και στο ιατρείο, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες, έτσι ώστε να ανοίξουν όλοι οι δρόμοι.

Όπως ανέφερε ο κ. Βαφίνης κανένας πολίτης δεν αντιμετωπίζει σημαντικό θέμα υγείας. «Σήμερα μεταφέραμε το Ιατρείο Αλοννήσου μία γυναίκα με σπασμένη λεκάνη, η οποία θα διακομιστεί με το πλοίο στο Νοσοκομείο του Βόλου» ανέφερε ο κ. Βαφίνης.

Καλύτερη η κατάσταση στη Σκόπελο όπου ανοίχτηκε ο κεντρικός δρόμος Σκοπέλου Γλώσσας και ανοίγει και αυτός προς Αγνώντα όπου θα προσεγγίσει σε λίγο και το πλοίο. Επιπλέον στο νησί θα αποβιβαστεί και ο χειριστής ενός γκρέιντερ, μαζί με το μηχάνημα που αποστέλλει η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας για να βοηθήσει στον αποχιονισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα