Κλειστά τα σχολεία. Παραμένει ο παγετός

11:26 9/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κλειστά είναι τα σχολεία σήμερα σε όλο το νομό Λάρισας, κυρίως λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και σε άλλες περιπτώσεις λόγω δυσκολίας των μετακινήσεων εξαιτίας του πάγου στους δρόμους.

Στον Δήμο Λαρισαίων σήμερα Δευτέρα 9/1 κλειστά είναι τα σχολεία όλων των βαθμίδων. Λειτουργούν μόνο οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί στους οποίος όποιος γονέας επιθυμεί μπορεί να αφήσει σήμερα το παιδί του.
Οι περισσότεροι ιδιωτικοί

παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία λειτουργούν χωρίς όμως δρομολόγια σχολικών λεωφορείων.

Οι κεντρικοί δρόμοι της πολής είναι καθαροί. Ο πάγος παραμένει σε μικρότερους και «απόσκιους» δρόμους.

Συνεργεία της ΔΕΥΑΛ εργάζονται για να επιδιορθώσουν βλάβες σε διάφορα σημεία της πολής.

Στον Δήμο Φαρσάλων παιδικοί σταθμοί και δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια θα παραμείνουν κλειστά και αύριο. Σε κάποια σχολεία έχουν σημειωθεί ζημιές όπως σωλήνες που έσπασαν και υδροροές που βούλωσαν.

Για να κινηθεί κανείς στα χωριά της Επαρχίας Φαρσάλων χρειάζονται αλυσίδες.

Και στον Δήμο Αγιάς κλειστά τα σχολεία, καθώς είναι «παγωμένα» λόγω του ότι δεν λειτουργούσαν και τόσο καιρό (διακοπές χριστουγέννων).

Παραμένει πάγος στο οδόστρωμα στον δρόμο προς Έλαφο και Σκλήθρο και σε ανήλια σημεία στο δρόμο Αγιάς-Αγιοκάμπου. Ο δήμαρχος Αντώνης Γκουντάρας προτρέπει στους πολίτες να μην μετακινούνται χωρίς σοβαρό λόγο και αν το κάνουν να αποφεύγουν τις πολύ πρωινές ώρες.

Κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων σήμερα και στους δήμους Ελασσόνας ( όπου πιθανόν θα μείνουν και αύριο κλειστά), Τυρνάβου, Τεμπών και Κιλελέρ.

Η εθνική οδός δεν έκλεισε ούτε στιγμή σε όλη τη διάρκεια του φαινομένου και μάλιστα δεν χρειάστηκε καν η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Η θερμοκρασία σε όλο το νομό Λάρισας κυμένεται από -17 εως -6 βαθμούς κελσίου.

Σύμφωνα με τις εως τώρα προβλέψεις δεν αποκλείονται νέες χιονοπτώσεις από σήμερα το βράδι και αύριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα